Vítkovice – Pardubice 6:5 (po pr.) | Plzeň – K. Vary 4:3 (2:0 po s.n.) | Chomutov – Slavia 6:7 (1:2 po s.n.)
Mountfield HK – Litvínov 2:3 (0:1 po s.n.) | Liberec – Kladno 1:3 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 4:3 (2:1 po s.n.)
Sparta – Třinec 8:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Škoda Plzeň
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 27.09.2013, 17:30 • ČEZ Aréna, Plzeň • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ján Sýkora si poradil bezchybně, blafákem do forhendu poslal Závorku na druhou stranu a připisuje vítězství v derby na stranu Plzně! Hosté již nemohou vyrovnat.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Škoda Plzeň Autorem branky je TOMÁŠ VLASÁK.
     
    ...uspěl se stejným záměrem, který měl Radek Duda!
     
    60:18
    Je tu přesilová hra pro domácí tým. Za stejný prohřešek, jako byl vyloučen Kratěna, si tentokrát odchází sednou na trestnou lavici Hovorka (KVA).
     
    59:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A hosté snad první střelou na branku ve třetí třetině srovnávají na 3:3! Hráči Varů vrhli všechny síly do útoku a vyplatilo se. RADIM HRUŠKA se správně postavil před Mensatora a šikovně tečoval střelu Radima Bičánka tak, že puk propadl za bezmocného Mensatora! Asistence: Radim Bičánek, Michal, Gulaši.
     
    58:41
    Na ledě zůstává zraněný Ondřej Kratěna, ale rozhodčí signalizují vyloučení domácího hráče. Kratěna, stejně jako Frolo, teď odjíždí s poraněným kolenem rovnou do šatny. Vyloučen byl právě zraněný Kratěna (PLZ) za faul kolenem, trest ale odsedí Vlček (PLZ).
     
    58:04
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Václav Pletka umotal za brankou obránce hostí, vymyslel typicky chytrou nahrávku na RADKA DUDU, který si puk našel před brankou a bekhendem jej poslal nad lapačku gólmana Závorky! Asistence: Václav Pletka, Pavel Kašpařík.
     
    55:08
    Zaťovič se po chybné nahrávce na posledního obránce dostal do velké šance, Růžička však jeho střelu v souboji jeden na jednoho zablokoval!
     
    49:23
    Straka s Kratěnou vykombinovali šanci pro Tomáše Vlasáka, který přebral puk v plné rychlosti na modré čáře a přes ležícího hráče střílel, puk z velké šance ale konči jen v ochranné síti! Plzeň má místy až drtivý tlak, nedokáže se ale prosadit gólově.
     
    41:51
    Kratěna se parádní kličkou přes obránce uvolnil do středu hřiště a z osy rovnou střílel, puk ale Závorka vyrazil betonem!
     
    39:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté mohli jít do vedení o dvě branky, místo toho je ale srovnáno! PAVEL KAŠPAŘÍK se nejlépe zorientoval před brankou po vyražené střele Ondřeje Kratěny, dostal puk na hůl a rychle jej mezi betony Závorky poslal do branky! Asistence: Ondřej Kratěna, Martin Straka.
     
    38:13
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak to se často nevidí! Hostům se podařilo skórovat při olsabení po obrovské chybě domácíhch hráčů! Duda si nepředal puk se Slovákem, který byl připraven na střelu, a kotouč se podařilo obráncům vyhodit až na MILANA KYTNÁRA, který se vracel z trestné lavice, a svůj nájezd proměnil! Asistence: Martin Zaťovič.
     
    37:23
    Je tu přesilová hra pěti proti třem! Ke Kytnárovi se na trestné lavici usadil Dlouhý (KVA) za vysokou hůl.
     
    36:05
    První přesilová hra pro domácí tým je tady! Kytnár (KVA) byl tím důvodem, že Vlasák neměl komu nahrát, provinil se totiž podražením.
     
    33:14
    Straka byl opět v obrovské šanci! Duda se dostal zpoza branky až do střelecké pozice a poslal puk na branku, ten se odrazil v chumlu hráčů ke Strakovi, který byl na zadní tyčce zcela sám, ale poksakující puk poslal mimo!
     
    31:49
    Tomáš Vlasák mohl poslat Plzeň do vedení! Zkušený útočník lehko získal puk po nepřesnosti hostujících hráčů a šel zcela sám na Závorku, toho dokonce překonal, jenže puk se už potřetí v zápase odrazil od tyčky zpět do hřiště!
     
    31:03
    Zucker se ocitl v obrovské šanci! Situace vypadala jako při prvním gólu hostí, Zucker dostal z prava puk před branku, tentokrát ale těsně minul branku Lukáše Mensatora!
     
    29:24
    Ján Sýkora byl blízko gólu! Mladý útočník si přejel přes modrou čáru, nikde nebyl žádný obránce, tak se rozhodl pro střelu a z prostoru mezi kruhy opřel svojí střelu přímo o břevno!
     
    26:20
    Pletka teď šel se Strakou proti jedinému obránci a chtěl nahrávat, neomylně ale našel přesně hůl posledního bránícího hráče. Straka by býval byl zcela sám před Závorkou!
     
    10:36
    Hanzlík (PLZ) si poradil nedovoleným způsobem s pronikajícím Flekem a míří na trestnou lavici.
     
    09:27
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je srovnáno! Hostům se podařilo rychle vrátit hru před Mensatora, který byl tentokrát bez šance. Látal poslal puk od pravého mantinelu na osamoceného PETRA KOBLASU, který z bezprostřední blízkosti mířil přesně! Asistence: Martin Láral, Roman Vlach.
     
    08:32
    Straka vybojoval u mantinelu puk pro Dudu, ten ze středu hřiště mohl poslat puk téměř kamkoliv! Zvolil mezeru mezi betony gólmana Závorky, ten se ale nenechal nachytat a včas dal nohy k sobě!
     
    05:18
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Parádní akce Michala Dvořáka, který v obtížné situaci zpracoval puk, protáhl se do prostoru před brankou a vystřelil. Na správném místě byl JAKUB LEV, který odražený puk doslova došťouchal za Závorkova záda! Asistence: Michal Dvořák.
     
    02:44
    Martin Straka prováhal velkou příležitost! Plzeňský kapitán místo střely ještě chtěl nahrávat, tím ale celou šanci "zazdil".
     
    00:20
    Hanzlík od modré nahazoval puk, ten se snažil tečovat Duda a Závorka kotouč nezachytil, ten se mu vykutálel z výstroje a skončil těsně vedle pravé tyče!
    Marken.cz

    Lukáš Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 6. Lev (Dvořák), 40. Kašpařík (Kratěna, Straka), 59. Duda (Pletka, Kašpařík), rozh. náj. Vlasák – 10. Koblasa (Látal, Vlach), 39. Kytnár (Zaťovič), 60. Hruška (Bičánek, Gulaši)


    HC Škoda Plzeň: Mensator – Hanzlík, Slovák, Jeřábek, Mozík, Frolo, Růžička, Boháč – Pletka, Straka, Duda – Vlasák, Kašpařík, Kratěna – Vlček, Sýkora T., Sýkora J. – Schleiss, Lev, Dvořák
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Grman, Drtina, Šmach, Gulaši, Parýzek – Zaťovič, Hruška, Hovorka – Koblasa, Vlach, Látal – Dlouhý, Kverka, Zucker – Kytnár, Balán, Flek – Tomeček

    Rozhodčí: Fraňo, Pešina – Ondráček, Komárek

    Diváci: 5435
    thejrc.org