Jihlava – Hr. Králové 2:1 (1:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 3:4 (kon.)
Sparta – HC Litvínov 7:2 (kon.) | Kometa Brno – Poruba 2011 6:2 (kon.) | Ústí n/L – HC Plzeň 2:5 (kon.)
Vítkovice – Třinec 3:1 (kon.) | Kladno – K. Vary 3:0 (kon.) | Havířov – Vsetín 5:4 (kon.)
Písek – Č. Budějovice 1:3 (kon.) | Letňany – Chomutov 6:5 (2:1 po s.n.) | Liberec – Slavia 3:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
6:2 (0:1, 2:0, 4:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 28.09.2013, 12:30 • Kajot Arena • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Já se tímto loučím, děkuji za pozornost a někdy snad při dalším onlajnu z KAJOT ARENY na shledanou. (14:43:10)
     
    Ačkoliv hosté začali lépe, skončili jako poražení. Kometa se i přes nepříznivě se vyvíjející stav, kdy prohrávala 0:1, okamžitě vzchopila a začala Porubu držet pod tlakem. Jejich úsilí nakonec vyústilo ve výhru v poměru 6:2. Vítězství si svým počínáním během celého zápasu zasloužili, tudíž Porubě nezbývá nic jiného, než domácímu klubu pogratulovat.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Poruba se snaží v závěru utkání Kometu trošku potrápit.
     
    57:40
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hostům se podařilo pár minut před koncem alespoň snížit. Gól si připisuje JONÁŠ MLÁDEK, který nevystřelil nijak tvrdě, ovšem tak, že branku přeci jen vstřelil. Jednalo se spíše o Slavíčkovu nepozornost. Asistence: Patrik Gola.
     
    57:10
    Dvořák (KOM) – 2 minuty za držení.
     
    55:26
    Kotouč se poslední chvíle pohybuje spíše ve středním pásmu. Je vidět, že do konce třetí třetiny a dovolím si tvrdit, že i zápasu, zbývá jen pár minut.
     
    55:01
    Nohel vypálil do Srokovy nastavené hole, od níž se puk odrazil vysoko nad led.
     
    53:29
    Naposledy to byl Hill, kdo se odvážil ohrozit brněnského brankáře střelou z mezikruží.
     
    52:41
    Poruba se i navzdory vývoje skóre občas vydává i do prostoru ke Slavíčkovi. Nutno dodat, že žádná nebezpečná akce z toho nekoukala.
     
    51:24
    Icing domácích.
     
    50:50
    Při chuti je i Sedláček, který se snažil prosadit od modré.
     
    48:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jako na běžícím páse, přesně tak Kometa dává v třetí třetině góly. Mlynářův pas z pravého rohu si našel hůl RICHARDA GARČICE, jenž si pomaličku najížděl v prostoru mezikruží. O přihrávce tušil a pouze vyčkával, kdy ucítí puk. Jakmile se tak stalo, vystřelil z první a mohl slavit šestou branku. Asistence: Tomáš Mlynář.
     
    46:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se rozjelo a Sroka nenechává jen tak být. Richard Garčic přihrával z levého křídla na volného TOMÁŠE MLYNÁŘE, který golfákem zavěsil do odkryté části brány, kam se hostující brankář nestihl přesunout. Asistence: Richard Garčic.
     
    43:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Na první pohled se nezdálo, že založená akce nakonec vyústí v branku. FILIP DVOŘÁK se vydal na výlet ke Srokově bráně, když mu zmíněný brankář pod brusle nastavil hůl. Brněnský hráč kvůli položené hokejce na ledě upadl. K porubskému neštěstí měl ale stále puk na holi a v pádu jej dokázal vstřelit za brankovou čáru. Asistence: Jan Švejda.
     
    43:24
    Kurnik najížděl na Slavíčka proti dvou Brňanům. V těžké situaci zvolil střelu do hrudi domácího brankáře. Můžete hádat, jak to dopadlo.
     
    40:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je to tu. Sotva byl předchozí příspěvek odeslán, Kometa opravdu navázala v pravém slova smyslu. RICHARD GARČIC po individuální akci navyšuje stav na 3:1 a Poruba se propadá do stále těžší a těžší situace. Bez asistence.
     
    40:24
    Hájek navázal na konec druhé třetiny a hned se ujal střely od modré. Ta ale úspěšná nebyla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.

    Simona Fischmeisterová

    Branky a nahrávky: 33. Kubeš (Havlát, Dymáček), 40. Hájek (Garčic), 41. Garčic, 44. Dvořák (Švejda), 47. Mlynář (Garčic), 49. Garčic (Mlynář) – 1. Hill (Štěpán), 58. Mládek (Gola)


    HC Kometa Brno: Slavíček (Krček) – Hájek, Sedláček, Marcello, Švejda, Zukal, Šnajnar, Kubeš – Mlynář, Nohel, Zohorna, Dvořák, Denk, Horký, Dymáček, Garčic (C), Hroudný, Havlát.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Sroka (Peslarová) – Štěpán, Síkora, Šustala, Ščurek, Široký, Boháč, Olšr, Hranoš, Šípek, Konvička – Gola, Kurnik, Stach, Gřeš (C), Boleslavský, Mládek, Nardelli, Bialoň, Csabala, Hill.

    Rozhodčí: Hejduk – Kuřítko, Lainka.
    thejrc.org