Poprad – Skalica 7:6 (2:1 po s.n.) | Nitra – Trenčín 3:2 (po pr.) | Martin – Banská Bystrica 2:1 (po pr.)
Zvolen – Žilina 2:4 (kon.) | Košice – Piešťany 2:3 (kon.)
po prodl.
HK VITAR Martin
2:1 (0:0,1:0, 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Úterý 01.10.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Koniec zápasu. (19:10:17)
     
    61:33
    Martin dal gól!
    Tak domáci to dokázali, využiť presilovú hru a rozhodnúť v predĺžení. Jaroslav Markovič to urobil prekrásne, potiahol puk cez dĺžku polkruhu a našiel osamoteného a nekrytého TOMAŠA POKRIVČAKA, ktorý rozhodol. Asistencie: Markovič Jaroslav
     
    60:10
    Chris Saracino dostal 2. min. za podrazenie.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:35
    Oddychový čas Martin – domáci sa budú ešte strachovať o min. bod. V obrannom pásme si aj teraz nedávno sami zbytočne zavarili.
     
    58:01
    Dve za sebou idúce gólové šance hosťujúcej Bystrice – najväčšiu spálil Matúš Chovan, keď zle usmernil puk, ktorý už mohol smerovať do prázdnej bránky Martina.
     
    56:12
    Obidva celky sa už viac sústredia na bránenie stredného pásma, akoby cítili, že by prípadný gól mohol rozhodnúť o troch bodoch.
     
    54:41
    Šanca na hokejke Petra Kafku, Šúrek však už toľko pukov pred seba nevyráža, ako v posledných dvoch tretinách, čo ho tentokrát stálo aj vzruchu pred bránkou.
     
    52:55
    Hostia v týchto momentách poriadne zovreli domácich v ich obrannom pásme. Martinčania mali čo robiť, aby aspoň prerušili hru. Bambúch strieľal, no najmä Kafka mal obrovskú šancu na vsietenie druhého gólu.
     
    51:20
    Zlocha sa snažil natlačiť až priamo ku Kalembovi, no obrana hostí mu nedovolila dostať sa bližšie do nebezpečnejšej šance, a tak z gólovej šance nič nebol.
     
    50:15
    Matúš Chovan pekne vystrelil, Šúrek reflexívne vyrážačkou vytlačil nad ochrannú sieť.
     
    48:59
    Martinčania teraz prepadli v obrane – hosťujúcemu rodiacemu sa prečísleniu však zabránil nezmyselne unikajúci hráč Meland, ktorý nielenže preváhal možnosť koncovky, ale aj prípadnú šancu na prihrávku.
     
    47:13
    Andrej Themár mal na hokejke ďalšiu gólovú šancu – tentoraz podržal Bystricu brankár Kalembu tak, že vykryl strelecký uhol a martinský útočník mal tak znepríjemnenú streľbu.
     
    45:45
    Najväčšia šanca zápasu pre domácich – spálil ju Jaroslav Markovič, ktorý sa vybral sám na Kalembu, brankára B. Bystrice, ktorého aj preknal,no hosťujúcemu golmánovi pomohla žŕdka.
     
    44:48
    Banská Bystrica dala gól!
    Veľmi nečakaný gól na jedna jedna, ten zrejme nečakal ani Martin Šúrek, ktorý inkasoval z obrovského uhla. Vyrovnal MATÚŠ CHOVAN. Asistencie: Lukáš Bambúch, Patrick White
     
    43:45
    Rozhodca Daniel Konc od polovice druhej tretiny akoby ubral z píšťalky, teraz celkom kľudne mohol zapískať faul na domáceho hráča, no hru nechal plynúť.
     
    42:25
    Hrá sa viditeľne rýchlejší a priebojnejší hokej na obidvoch stranách.
     
    40:39
    Domáci začali ľahkovážne, takmer inkasovali, pretože nechali príliš veľa priestoru prvej formácie hostí. Šúrek opäť hasil ako posledný hráč v poli.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 38. Smrek (ml.), 62. Pokrivčák (Markovič) – 45. Chovan (Bambúch, White)


    HK VITAR Martin: Šúrek (Dzubina) – Novotný, Ďatelinka – Matejka, Tupý – Smrek, Brcko – Imrich, Pacalaj – Markovič, Fujerík, Cíger – Themár, Galamboš, Važan – Dírer, Zlocha, Pokrivčák – Perniš, Murček, Jurášek
    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba (Hollý) – Saracino, Meland – Bambúch, Martin – Rosandič, Zošiak – Handlovský, White, Kafka – Lamper, Heizer, Chovan – Macík, Hudec, Kadura – Dolník, Hegyi, Žilka

    Rozhodčí: Konc D. – Gajan, Snášel, Martinko

    Diváci: 1800
    bahis siteleri