Slavia – Havlíčkův Brod 6:1 (kon.) | Hr. Králové – Žďár n/S 1:6 (kon.) | Havířov – Vsetín 3:5 (kon.)
HC Plzeň – Chomutov 2:5 (kon.) | Olomouc – Přerov 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
Královští lvi Hradec Králové
1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
SKLH Žďár nad Sázavou
Neděle 06.10.2013, 11:30ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Souboj prvních dvou týmů tabulky tak nakonec jednoznačným poměrem vyzněl pro Žďár nad Sázavou, který se znovu ujímá pozice lídra skupiny. O pět ze šesti branek hostů se postarala elitní formace. Zápas se lámal za stavu 1:2, kdy čtvrtý gól utkání vstřelili hosté a od tohoto okamžiku už dokázali své vedení hlídat.

    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, příjemný zbytek víkendu. (13:59:12)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Na Muškovu střelu Loubal dobře viděl a kotouč přikryl napoprvé, což bylo pro jeho tým důležité.
     
    58:33
    David Janovský si hrál s ohněm a kotouč mu ujel z hokejky přímo do jízdy protihráči. Hostující obránce musel situaci uhasit hákováním, Hradec si tak ještě zahraje přesilovku.
     
    57:17
    Hradeckým se nabízel náznak přečíslení, ale pak už bylo příliš pozdě na křižnou přihrávku pásmem hostů.
     
    56:29
    Rozhodčí přerušil trmu-vrmu před hradeckou střídačkou okamžitě a nařídil buly po levici Tomáše Vomáčky.
     
    55:49
    Domácí si vypracovali skvělou kombinaci, ovšem Jaroslav Dvořák měl hokejku na druhou stranu a neměl šanci trefit puk před zívající svatyní. Neuspěl ani o chvíli později z dorážky.
     
    55:29
    Hradecký forčeking donutil Žďár k zakázanému uvolnění.
     
    53:45
    Žďár právě vstřelil branku!
    A na světě je šestý úder Plamenů, které si dnes z Hradce Králové odvezou vysoké vítězství. Martin Nečas už mohl střílet, rozhodl se však nabídnout puk před prázdnou bránu MARTINU KAUTOVI, kterému už ve skórování nezabránila ani natažená hokejka Tomáše Vomáčky – 1:6. Asistence: Martin Nečas, Tomáš Havránek.
     
    52:32
    Tentokrát putoval puk přes všechny čáry z holí domácích. O vítězi je už rozhodnuto a Žďár hradecké mladíky ani přes jejich aktivitu k ničemu nepouští.
     
    51:07
    Kotouč se nebezpečně motal hradeckým pásmem, až ho na hokejku dostal Martin Nečas. Zakončení do odkrytého koutu mu však zblokoval obránce.
     
    50:06
    Nahození Žďáru nad Sázavou ale bylo moc prudké a píská se zakázané uvolnění.
     
    49:34
    Hokejisté si většinu času vyměňují puky u mantinelu, oba týmy se marně snaží vytvořit útočnou akci.
     
    47:57
    Hra se rychle přesouvá z jedné strany na druhou a tempo ji rozhodně nechybí, ale kromě gólů jsme v této třetině neviděli prakticky žádnou gólovou šanci.
     
    46:22
    Žďár právě vstřelil branku!
    Druhá využitá početní výhoda v podání hokejistů z Vysočiny jim přináší už luxusní náskok. MICHAL NEDVĚD z rohu pásma zbytečně nehledal žádného spoluhráče, ale udělal si výlet až k bráně a puk dokázal propasírovat mezi betony Tomáše Vomáčky – 1:5. Bez asistence.
     
    46:07
    Na světě je další prohřešek východočeského týmu. Martin Štohanzl – 2 minuty za podražení.
     
    45:39
    Odražený kotouč se zničehonic zjevil na hokejce osamoceného Vladimíra Srnského. Tomáš Vomáčka se ale ještě stačil zorientovat a rychle skočil do volného koutu brány!
     
    45:03
    Domácí poslali puk o hrazení na icing. Žďár už má hodně blízko ke třem bodům, ale pokud by se Lvům podařilo rychle snížit, všechno může být jinak.
     
    44:05
    Hradec se jako vždy snaží vrátit do hry. Jediná střela ale na Loubala prošla od modré a brankář zasáhl vyrážečkou.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 14. Pavlík (Matějček, Hidveghy) – 1. Havránek, 18. Havránek (Kaut, Nečas), 36. Nečas (Havránek, Jankovský), 43. Štefka (Nečas, Kaut), 47. Nedvěd, 54. Kaut (Nečas, Havránek)


    Královští lvi Hradec Králové: Vomáčka (Weiss) – Šimůnek, Hroudný, Muška, Šalda, Fanderlik, Jonáš – Martinec, D. Matouš, Moník, Matějček, Pažourek, M. Matouš, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, Maršík, Kynčl, Hejna, Hidveghy, Pavlík "C". Trenér: Tomáš Martinec.
    SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal (Neubauer) – Marek, Trejbal, Švanda, Jankovský – Nečas, Srnský, Macek, Štefka, Zahradník, Macky, Nedvěd, Kaut, Nový, Havránek "C", Matys, Geba, Pochobradský. Trenér: Martin Sobotka.

    Rozhodčí: Machač – Shejbal, Petr.
    bahis siteleri