Sparta – Znojmo 2:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:1 (2:1)
1. SC Znojmo FK
Úterý 05.11.2013, 18:00 • Generali Arena • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    89
    Poslední střídání Znojma, Radka Buchtu na závěrečné desítky sekund nahrazuje teprve osmnáctiletý Nigérijec Uchenna Ugwu.
     
    83
    Střídání také na znojemské straně, Matúš Lacko přepustil své místo na hřišti Bronislavu Stáňovi.
     
    80
    Poslední střídání Sparty, za potlesku obecenstva Tiemoko Konaté pouští do hry také Pavla Kadeřábka.
     
    77
    Na Krejčího přetažený centr si naběhl Pauschek, hlavou posunul míč přímo do běhu Marečkovi, jehož tvrdý projektil stačil zablokovat Hnaníček a zřejmě zachránil hosty od inkasované branky, neboť tady by brankář Hrubý měl jen stěží šanci na úspěšný zákrok!
     
    70
    To byl také vůbec poslední zásah Marka Matějovského do dějin dnešního zápasu, neboť ještě před Hrubého výkopem jej na trávníku nahrazuje Aleš Čermák. Jedná se o téměř tradiční pohárové střídání v rámci zápasů Sparty.
     
    67
    První změna ve sparťanské sestavě, Dočkal přepouští místo na hřišti Krejčímu. Ten se tak postaví na levé křídlo a Konaté se přesune k opačné postranní čáře.
     
    55
    Obrovská příležitost hostů! To když se za sparťanskou obranou dostal k míči Nermin Crnkič, ale Vaclík proti němu vytáhl další skvělý zákrok a vychytal tutovku soupeře!
     
    52
    Další pohledná akce Sparty! Konaté na levém křídle posunul míč volnému Matějovskému, ten si všiml v pokutovém území nabíhajícího Bednáře, adresoval mu přesný pas a útočník se zkušenostmi z Premier League následným zakončením nechal vyniknout brankáře Hrubého.
     
    44
    Parádní individuální průnik vystřihl Tomáš Okleštěk, jenž se středem pole probil přes sparťanskou obranu a ocitl se zcela osamocen před Vaclíkem, sparťanský brankář ale svého soka dokázal přelstít a jeho pokus zachytil.
     
    43
    Hosté poprvé mění sestavu, Davida Helíska na hřišti nahradil čtyřiadvacetiletý útočník Miloš Reljič.
     
    40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Míč si na bílý puntík uvnitř pokutového území postavil BOŘEK DOČKAL a reprezentační záložník nezadržitelně poslal míč do horního rohu znojemské branky!
     
    39
    Vacka při průniku do pokutového území fauloval Cihlář a sudí Příhoda neváhal s nařízením pokutového kopu!
     
    27
    Hosté se čím dál více osmělují v ofenzivě! Po další rychlé souhře se z úhlu hnal na Vaclíka naprosto osamocený Cihlář, domácí brankář ale výborným zákrokem ponechal na ukazateli skóre nerozhodný stav.
     
    23
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se ale hostům daří srovnat skóre! To když přesnou útočnou akcí vyšachovali domácí obranu, Lacko posunul míč na levé křídlo naprosto osamocenému Hrošovskému, jenž lehce přehodil Vaclíka a mohl se jít se svými spoluhráči radovat z trefy na Letné!
     
    19
    Obrovská fotbalová paráda na Letné! Po nádherné souhře na jeden dotyk Dočkala s Bednářem Vacek patičkou přiťukl míč Marečkovi, jenž z dvaadvaceti metrů tvrdým projektilem orazítkoval břevno znojemské branky!
     
    15
    Po domácí souhře před pokutovým územím soupeře Matějovský vyzval k zakončení Vacka, jeho prudká rána z hranice pokutového území jen těsně minula vzdálenější tyč Hrubého branky.
     
    7
    Sparta právě vstřelila branku!
    První gólová radost sparťanských příznivců! Po rychlé souhře Dočkal posunul míč za záda znojemských obránců KAMILU VACKOVI, jenž si tváří v tvář brankáři Hrubému věděl rady a snadno jej překonal.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 7. Vacek, 40. Dočkal (pen.) – 23. Hrošovský


    AC Sparta Praha: Vaclík – Pauschek, Švejdík, Ujfaluši, Costa – Vacek, Mareček – Dočkal (67. Krejčí), Matějovský (70. Čermák), Konaté (80. Kadeřábek) – Bednář
    Náhradníci: Staněk – Kadeřábek, Lafata, Krejčí, Polom, Čermák, Sýkora

    1. SC Znojmo FK: Hrubý – Mudra, Hudec, Hnaníček, Cihlář – Lacko (83. Stáňa), Buchta (89. Ugwu) – Helísek (42. Reljič), Okleštěk, Hrošovský – Crnkič
    Náhradníci: Drobisz – Simerský, Reljič, Stáňa, Jurič, Ugwu

    Rozhodčí: Příhoda¨- Filípek, Černý

    Diváci: 2 358
    05.10.2013
    Znojmo - Sparta 2:3

    Branky: 41. Crnkić, 70. Nepožitek – 9. Konaté, 74. Mareček, 79. Přikryl

    Karty:   60. Reljić (ZNO), 74. Hnaníček (ZNO), 76. Lacko (ZNO) – 90. Matějovský (SPA)

    thejrc.org