Banská Bystrica – Poprad 2:0 (kon.) | Trenčín – Zvolen 4:3 (2:0 po s.n.) | Žilina – Nitra 3:5 (kon.)
Martin – Košice 3:2 (kon.) | Piešťany – Skalica 1:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
HC Košice
sk Neděle 17.11.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:11:06)
     
    58:58
    Domáci majú teda vývoj tohto zápasu vo vlastných rukách – hrajú presilovú hru – Markovič a Galamboš sa vyznamenali protiútokomm, skúsený Markovič predviedol opäť efektné ťahy.
     
    57:59
    Ďalšia mela už skončila pästným súbojom – Jeden z hráčov Košíc tam úplne zbytočne, ľahkomyselne a hlúpo nezvládol fakt, že brankár Čech šikovne prikryl puk v momente, kedy hrozilo nebezpečenestvo a sekol tam martinského útočníka priamo zozadu do nechránených miest. Potom sa tam hráči strkali a vyústilo to až do faktu, kedy sa tam zaplietol Kapitán a výrazne ťažší a vyšší hráč – Martin Štrbák a Martinčan Jakub Fujerík, ktorý logicky nemal na túto vekovú kategóriu. Skúsený Štrbák sa v tomto zápase príliš seriózne neukazoval. Obaja hriešnici 5 + dkz – + 2. min. za seknutie pre Biceka, kttorý to celé v podstatne nezmyselne vyprovokoval.
     
    57:06
    Oddychový čas MHC Mountfiled – tréner Daniel Babka takticky povolil oddychový čas svojim zverencom pre regeneráciu pred posledným tlakom Košíc.
     
    56:21
    Martinčania ukazujú v záverečných minútach skvelé pozičné bránenie – skúsenejším hosťom nedarujú nič a ani puk doslovne, Turčania zbierajú sekundu po sekunde a už sú iba 176 sekúnd od víťazstva nad Košicami na domácom ľade po vyše troch rokoch.
     
    55:12
    Hostia v plnom počte.
     
    54:42
    Opäť ďalšie prerušenie hry – tentoraz kvôli Hylákovi, ktorý sa dostal do súboja tesne mimo svojho bránkoviska, boli tam dvaja hráči – z každého tímu po jednom. Vypadla mu však maska a po krátkom otrase sa jeho stav rýchlo dostal do zápasovej normy, a tak sa pokračovalo ďalej vhadzovaním pred jeho bránkou.
     
    54:30
    Martin sa nemusí nikde ponáhľať a niekto by mohol povedať, že to aj využíva, treba však dodať, že fakt že si domáci nevypracovali v početnej výhode zatiaľ žiadnu šancu hovorí aj o skvelej hre v oslabení v podaní Košíc.
     
    53:12
    Zbytočný zákrok Martina Štrbáka na hráča MHC Mountfield Martin – Jaroslava Markoviča v útočnom pásme hostí 2. min. vrazenie na mantinel.
     
    52:05
    Také skúsené mužstvo ako Košice sa zaiste neuspokojuje s týmto rušným a hlavne pre nich nepriaznivým vývojom stretnutia. Vhadzuje sa pred Čechom.
     
    51:01
    Zápas má teraz neuveriteľné tempo, útok strieda útok a nijak inak to nie je ani čo sa týka osobných súbojov. Hráči si nedarujú nič. Ďalšia šanca MHC – po strele Galamboša bol neuveriteľne blízko ku gólu Matej Šugár , no ten po odrazenom puku od tyčky zaváhal a asi z 30 cm netrafil do opustenej bránky Košíc.
     
    49:40
    Domáce MHC mohlo opäť viesť o dva góly – Jaroslav Markovič predviedol svoje šikovné ruky, prekonal Hyláka no asi desať centimetrov pred bránkovou čiarou odpálil puk do bezpečia košický hráč.
     
    49:02
    Domáci v plnom počte.
     
    48:30
    Už zostáva iba 30. sekúnd presilovej hry Košíc. Zatiaľ sa hostia príliš v útočnom pásme nevyznamenali. Miroslav Macejko pálil podobne ako Spilar, tesne mimo.
     
    47:10
    Vylúčený hráč MHC ihneď po košickom kontaktnom góle – 2. min. držanie Ján Perniš.
     
    46:52
    Košice dali gól!
    Hostia odpovedali bleskovo, zlú obrannú hru na strane domácich tentoraz potrestal GABRIEL SPILAR, ktorý prekonal Čecha, ten však nič nevidel a za nič zrejme nemohol, keďže mu jeho spolhráči moc nepomohli. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    46:21
    Martin dal gól!
    Domáci sa ujímajú vedenia o dva góly, ideálna prihrávka za nezodpovedne vysunutú obranu Košíc z hokejky Ivana Ďatelinku a famózne premenený samostatný únik od JAROSLAVA MARKOVIČA. Asistencie: Ivan Ďatelinka, Michal Važan.
     
    44:58
    Ladislav Nagy sa načahoval k odrazenému puku pred Čechom, tesne ho však minul, keďže zaúradovala pohotová lapačka českého brankára v službách MHC.
     
    44:22
    Streľba Petra Bolútna, opäť sa hra odvíja v rohoch klziska, hra sa celkom zrýchlila a ani sa tak neprerušuje ako v druhej časti.
     
    43:44
    Domáci skvele bojujú, priemerná atmosféra na štadióne sa teraz mierne povzdvihla.

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 14. Važan (Markovič), 34. Fujerík (Perniš), 47. Markovič (Ďatelinka, Važan) – 24. Jokeľ (Cebák, Boltún.), 47. Spilar (Bartoš)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Brcko, Matejka, Perniš, Novotný (A), Ďatelinka, Pacalaj – Važan, Galamboš, Markovič (A) – Cíger, Beran (C), Themár – Klíma, Fujerík, Rožník – Pokrivčák, Dírer, Šugár
    HC Košice: Hylák (Riečický) – Štrbák (C), Martin Chovan, Macejko, Deyl, Šeda, Cebák, Kolba – Jenčík, Pašek (A), Spilar – Nagy, Bartoš, Bicek (A) – Jokeľ, Boltun, Hindoš – Konečný, Marcinko, Hrnka, Češík

    Rozhodčí: Kubuš – Orolín, Tvrdoň
    thejrc.org