Chisora – Pála Chisora (K.O.)
K.O.
D. Chisora – O. Pála

Chisora

(3. KOLO)

Sobota 30.11.2013, 23:30 • Copper Box Arena, Olympijský park, Londýn • Těžká váha
     
    Nedá se nic dělat. Chisora je vítězem zápasu, je třeba mu pogratulovat, ovšem konec zápasu byl více než zvláštní. Já vám děkuji za pozornost, další novinky a i reportáž z Anglie naleznete na specializovaném webu Profiboxing.cz. (00:29:57)
     
    Zápas je u konce. Pála se otočil zády k soupeři, propadl za něj a poté inkasoval dva údery za hlavu. A konec. Místo počítání a případného napomínání českého boxera za otočení se zády k Chisorovi a jeho za dva údery zezadu do soupeře, ringový duel nepochopitelně odmával.
     
    COŽE?!
     
    02:00
    Pála přistoupil na přetlačovanou a boj na blízko. Inkasuje dost úderů. I když sám rozdává.
     
    01:20
    Nyní ale Pála zbytečně inkasuje na blízko!
     
    01:00
    Český boxer je stále více aktivní, ovšem i často nepřesný. To samé ale platí i o Chisorovi.
     
    00:01
    3. kolo začalo.
     
    Kolo jasně pro českého bijce! Budu se ale opakovat, fyzička, fyzička, fyzička, první dvě kola stála oba boxery strašně sil.
     
    03:00
    2. kolo skončilo.
     
    01:30
    Nyní ale chytil přední ruku Chisory i český bijec.
     
    00:30
    Chisora hulí, ale dokázal se z problémů dostat!!!
     
    00:01
    2. kolo začalo.
     
    První kolo je za námi, hodně vyrovnané, oba své soupeře dobře trefili, jde o to, jestli ale nezvolili moc náročný styl boje. Přetlačování bere hodně sil.
     
    03:00
    1. kolo skončilo.
     
    02:10
    Skvělá přední ruku v háku od Pály, skvělý zvedák Chisory v klinči.
     
    02:00
    Zatím je to hodně nervózní z obou stran, hodně držení...
     
    01:00
    Český boxer začal první minutu slušně na přední ruku...
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Jdeme na to...
     
    00:11
    Pála je hodně soustředěný, snad ne nervózní. O hodně jde i jeho soupeři. Český boxer je ale velký pohodář...
     
    00:10
    A v ringu máme i DERECKA CHISORU!
     
    00:09
    Jdeme na to! ONDŘEJ PÁLA přichází do ringu!
     
    00:05
    Nervozita stoupá... aréna v Londýně sice není vyprodaná, kotel tu je ale skvělý. Atmosféra bude jistě za pár okamžiků báječná.
     
    00:00
    Pana rozhodčí zjevně na rozdíl od většiny zápas baví a tak jej natahuje dvěma domluvami, stržením bodu, ale na začátku druhé minuty čtvrtého kola zápas ringový konečně ukončil! George KEAN tak vítězí ve svém druhém profesionálním souboji TKO ve 4. kole.
     
    23:58
    Dončev byl dvakrát na podlaze ringu v kole třetím, Kean jej ale dorazit nedokázal a tak nás čeká ještě kolo čtvrté. A pak již konečně tolik očekáváný souboj CHISORA vs. PÁLA!
     
    23:50
    No, dění v ringu moc záživné není, vložení tohoto zápasu tak nějak nechápu. Snad nemá demonstrovat dění následující. Mimochodem o sebevědomí Britů a Chisory svědčí i fakt, že český bijec má zabukované zpáteční letenky už na zhruba 4. hodinu ranní.
     
    23:43
    Takže organizátoři se skutečně drží zápasové, nikoliv časového harmonogramu a v ringu tak jsou nyní George KEAN (1-0) a Danny DONČEV (4-1-63).

    Souboj je vypsán na čtyři kola a ve velterové divizi.
     
    23:42
    Zatímco BoxRec.com je důležitý především pro fanoušky, protože utváří jakýsi světový rating ovšem podle hodně složitého klíče, kdy ne vždy hraje roli jen kvalita boxerů, žebříčku top organizací – WBO, WBA, WBC a IBF jsou zase směrodatné pro boxery a jejich manažery. Důvod? Právě mezi 15 bijci své organizace si vybírá soupeře její šampión, proti číslu 1 pak musí alespoň jednou ročně titul obhajovat povinně.
     
    23:38
    Ondra Pála, který boxuje za stáj Médea Boxing Team, má před sebou bez debat životní fight. Chisora je totiž aktuálně v ratingu WBC i WBO na sedmých místech, ve hře bude i pás WBA, takže vítěz se dostane i do tohoto žebříčku. Pokud by tak český bijec vyhrál, čekal by ho obrovský výtah směrem vzhůru, bez diskuzí do TOP 20 světového žebříčku i posun do ratingů výše zmíněných federací...
     
    23:33
    Co nás čeká nyní? Buďto ještě naplánovaný krátký, čtyřkolový souboj velterových vah George Kean vs. Danny Dončev, nebo již hlavní vrchol večera – souboj těžkých vah Dereck Chisora – Ondřej Pála.

    Program večera se trošičku natahuje, takže je možné, že se tento menší souboj uskuteční až poté a skutečně nyní již uvidíme tolik očekávanou bitvu o dva Mezinárodní tituly v supertíze!
     
    23:30
    Ouuu, BUGLIONI vítězí KO v 8. kole, když po vyrovnaném průběhu trefil českého soupeře na spodek, a po prvním počítání duel následně opět seknutým hákem na žebra ukončil. To je velká škoda. Přitom to již v sedmém kole vypadalo, že Angličan v sedmém kole fyzicky odcházel.
     
    23:22
    Šest kol odboxovaných, Horváth ve čtvrtém a pátém kole přestal pracovat rukama, v šestém se přece jen zlepšil, přesto objektivně – na body minimálně 4-2 vede Buglioni. Ale před oběma soupeři jsou ještě alespoň čtyři kola.
     
    23:13
    Čtyři kola zápasu za námi, druhé a třetí pro českého boxera, první a nyní i čtvrté, ve kterém Horváth přestal pracovat rukama, pro Buglioniho.

    Každopádně je co sledovat, nezbývá než věřit, že podobně skvěle se bude projevovat v ringu následně i Ondřej Pála v souboji s Dereckem Chisorou.
     
    23:06
    Horváth vypadá v prvních dvou kolech skvěle, naprosto vyrovnaný souboj, český bijec je lepší na nohou, rychlejší oči, otázkou je, aby vydržel v tomto tempu všechna vypsaná kola. Po této stránce jsou na tom ale oba boxeři stejně. Držme palce!
     
    23:00
    Buglioni vs. Horváth odstartoval, čeká nás deset kol, poté bude jeden čtyřkolový vložený souboj a poté přijde na řadu šlágr a tahák celého večera – duel o dva Mezinárodní tituly WBO a WBA v těžké váze mezi Dereckem CHISOROU a Ondrou PÁLOU.
     
    22:54
    Štěpán HORVÁTH je v ringu... Přichází už i domácí miláček Frank BUGLIONI...
     
    22:50
    Čeká se na vstup Franka Buglioni a bŠtěpána Horvátha do ringu v olympijském komplexu v Londýně. Aréna se nám velmi pěkně zaplnila, nechybí v ní ani řada českých fanoušků. Snad jejich podporu česká dvojice Horváth, Pála pocítí a pomůže jim k co nejlepšímu výkonu a třeba i výsledku!
     
    22:45
    Andreas EVANGELOU udržuje neporazitelnost a trošku zlepšuje rodinnou náladu poté, co asi dvě hodiny zpět prohrál jeho bratr Chris.
     
    22:40
    Tak souboj Evangelou vs. Mitchell se nám dostal až do posledního kola, bohužel, příliš nažhavit na hlavní taháky noci se jim ale rozhodně nedaří...
     
    22:30
    Zatím bohužel nejslabší zápas programu nám trošku protahuje čekání na vrcholy večera. Ještě budeme muset "protrpět" nějakých deset minutek...
     
    22:20
    Program má zhruba 15 minut zpozdění, nyní začal souboj Andrease EVANGELOUA (7-1-0) s Mitch MITCHELLEM (2-1-14) v polotěžké váze na šest kol. Po nich už se mohou těšit čeští fanoušci – do ringu vstoupí Štěpán HORVÁTH!
     
    22:08
    Novým britským šampiónem ve velterové váze se stal Bradley SKEETE jasně 3:0 na body, Colin LYNES s výsledkem příliš spokojený nebyl, což je pochopitelné, zápas byl rozhodně vyrovnanější než 97-93, co dal jeden z bodových. Pravdou ale je, že výhra prvně jmenovaného byla zasloužená, i přes počítání a poslední dvě kola byl tím lepším boxerem v ringu, Lynes neudělal pro výhru dost.
     
    21:55
    Než skončí tento duel i ten následný a do ringu vstoupí Buglioni s Horváthem, nabízíme k přečtení preview nejen k tomuto souboji, které naleznete na webu Profiboxing.cz.
     
    21:45
    Souboj Skeete vs. Lynes se nám přehoupl do své druhé poloviny, prvně jmenovaný i přes knockdown jasně v ringu dominuje...
     
    21:32
    Favorizovaný Skeete byl už ve 2. kole na zemi, ovšem knockdown rozdýchal a v další rundě zatím zkušeně vydýchává první počítání v kariéře...
     
    21:25
    Pátý souboj programu obstarají právě nyní Bradley SKEETE (13-0) a Colin LYNES (37-10), kteří si to rozdají o volný Britský titul ve velteru.
     
    21:23
    Pojďme si napsat i výsledky zbylých tří zápasů, které se již odboxovaly...

    V otevíracím souboji celého programu zdolal neporažený ostrovní obr Gary CORNISH (17-0) TKO ve 3. kole Chorvata Ivicu PERKOVIČE (20-23).

    Ve druhém souboji zvítězil ve velterové váze Gary CORCORAN (7-0) TKO v 5. kole nad Daiem JONESEM (4-1-3).

    Ve třetím pak Ashley MAYALL (4-3) pak pořádně znechutil návrat Chrisi EVANGELOUOVI (9-3) bodovou výhrou jeho návrat do ringu. Také ve velterové váze.
     
    21:16
    V Londýně skončil právě čtvrtý zápas programu... Tom BARKER (6-0) porazil Kirila PSONKU (11-2-28) jasně na body po šesti kolech.
     
    Budeme vás již od 21:20 informovat také o průběhu zápas Frank BUGLIONI vs. Štěpán HORVÁTH.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:30.

    Antonín Vavrda

    Dereck Chisora
    Přezdívka: Del Boy
    Stát: Velká Británie
    Datum narození: 29.12.1983
    Věk: 40 let
    Držení: pravák
    Výška: 187 cm
    Váha: 106 kg
    Rozpětí paží: 188 cm
    Bilance: 18-4

    Ondřej Pála
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 20.09.1984
    Věk: 39 let
    Držení: pravák
    Výška: 190 cm
    Váha: 110 kg
    Rozpětí paží: 195 cm
    Bilance: 32-3
    7000
    Statistiky
    Duel o Mezinárodní tituly WBO a WBA v těžké váze

    Další zápas s českou účastí:

    Frank Buglioni (10-0) vs. Štěpán Horváth (11-1), o evropský titul WBO v super střední váze
    thejrc.org