SP skokanů na lyžích, Lillehammer - HS 100 (kon.)
konec
SP skokanů na lyžích, Lillehammer - HS 100

Sobota 07.12.2013, 17:00Skoky na lyžích
     
    Závod skončil. (18:40:52)
     
    Mějte se fajn a připomínám, že v neděli se začíná v 15:00!
     
    Tolik tedy první ze dvou víkendových závodů na středním můstku, věříme, že toho nedělního se zúčastní více českých nadějí.
     
    1
    Gregor Schlierenzauer měl po prvním kole obrovský náskok na Takeučiho, ale neskočil nijak dobře. Za 97 metrů ale přesto bere vítězství. Zachránila ho tak trochu vysoká bodová náhrada za vítr. Schlierenzauer vítězí ve Světovém poháru podruhé v řadě a jde do čela celého seriálu! Takeučiho porazil o pět bodů.
     
    2
    Taku Takeuči má na začátku sezony úžasnou formu! Japonec po odrazen nabral výšku a doletěl na 100,5 metru. Na Freitaga měl po prvním kole čtyři body náskok a celkově před ním vede o 3,2b.
     
    3
    Anders Bardal svůj skok sice nepokazil, ale chtělo to jít ještě dál. Nor předvedl 99 metrů, nemá takovou větrnou náhradu jako Freitag, Bardal je druhý. O dvě desetiny porazil Kota.
     
    4
    Richard Freitag ale Kota už atakoval! Německý mladík dal 101 metrů, nepokazil si skok stylově a teď je to on, kdo útočí na stupně vítězů. Freitag vede před Kotem o 3,4b.
     
    5
    Robert Kranjec měl dobrý vítr, ale skočil jen 97,5 metru. Slovinec je čtvrtý, nedostal takovou náhradu za vítr jako třeba Freund či Kot s Wellingerem. Kranjec je za zmiňovanou trojicí čtvrtý.
     
    6
    Severin Freund polského borce neohrozí. Stálice výběru Wernera Schustera dala 98 metrů, což nyní stačí na třetí místo.
     
    7
    Andreas Wellinger letěl ještě dále než Kot! Dolétl až na 103,5 metru, jenomže měl obrovské problémy při odjezdu. Jsou tu srážky za styl a Němec o sedm desetin bodu s Kotem prohrává.
     
    8
    Maciej Kot ulétl a zachránil polskou čest v tomto závodě! 99,5 metru pro tohoto mladíka, který klidně může ještě zaútočit na stupně vítězů. Na konci vystřihl i úžasný telemark a Kot vede o šest bodů před Veltou.
     
    9
    První norská radost na tribunách stadionku v Lillehammeru! Rune Velta vystřídá Noriakiho Kasaie na čele závodu! Přeskočil ho o půl metru, dostal od rozhodčích pět devatenáctek. Velta vede o 2,2b před Kasaiem.
     
    10
    Andreas Kofler prožil povedené první kolo. Rakušan tentokrát ale dal jen 94 metrů a jde na třetí místo. Kasai vnikl tudíž do elitní desítky.
     
    Aktuální pořadí ve 2. kole:
    1. Kasai (JPN) 268,6
    2. Kraus (GER) 266,8
    3. Ito (JPN) 265,3
    3. Ahonen (FIN) 265,3
    5. Geiger (GER) 263,4
     
    11
    Noriaki Kasai má úžasnou fazonu! Japonec se prolétl na 96 metrů, dostal výborné body za styl a Kasai je průběžně první před Krausem!
     
    12
    Vítr je sice mírnější, ale skokané toho nedokážou úplně využít. Michael Neumayer byl ve vzduchu velmi slušně, ale dal jen 94,5 metrů. Má nižší body za styl a je momentálně čtvrtý! Stále vede Kraus, na druhém místě jsou společně Ito a Ahonen.
     
    13
    Andreas Wank si poradil celkem obstojně. Němci jsou ve velkém počtu na špici závodu po prvním kole, Wank za 93 metrů momentálně bere při nižší bodové náhradě za vítr sedmou příčku.
     
    14
    Stefan Kraft rovněž nesesadí Marinuse Krause z dočasného trůnu. Kraft dal spíše průměrných 91,5 metru a je devátý. Špička závodu je nesmírně vyrovnaná.
     
    15
    A Kraus odolá i ataku ze strany krajana Karla Geigera. Rekordmanovi tohoto můstku závod nevyšel úplně ideálně, teď dal 92,5 metru a jde na čtvrté místo.

    Radek Barkman

    ocianews.com