Vladivostok – Minsk 3:2 (1:0 po s.n.) | Chabarovsk – Záhřeb 4:3 (1:0 po s.n.) | Novokuzněck – Spartak Moskva 2:1 (po pr.)
Novosibirsk – Doněck 2:3 (kon.) | Lev – Mytišči 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Čerepovec 3:2 (kon.)
Riga – Petrohrad 6:4 (kon.) | HC Slovan – Jaroslavl 5:3 (kon.)
konec
Dinamo Riga
6:4 (1:0, 3:2, 2:2)
SKA Petrohrad
Neděle 08.12.2013, 16:00 • Arena Riga (10 300) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, budu se těšit u dalších online přenosů. (18:25:52)
     
    Statistiky po 3. třetině:
    Střely na branku: 8:13 (29:39)
    Vhazování: 8:13 (29:32)
    Nejvíce času na ledě:
    RIG: Kyle Wilson – 7:45 (19:00)
    PET: Ilja Kovalčuk – 9:10 (22:19)
    Nejvíce času na ledě v celém utkání:
    RIG: Mat Robinson – 21:50
    PET: Ilja Kovalčuk – 22:19
     
    Oku lahodící střetnutí mezi Dinamem Riga a SKA Petrohrad je u konce! Domácí mužstvo porazilo favorita výsledkem 6:4. Ale tyto tři body byly nakonec možná víc vydřené, než se na první pohled zdálo. Až ve třetí části totiž přišla první vyloučení. Hned to první využil deset minut před koncem třetí části Kalinin, jenž snížil na rozdíl jedné branky. Robinson však také v přesilovce vrátil svému týmu dvoubrankové vedení. Dalším přesilovkovým gólem ale Kovalčuk ukrojil náskok Rigy znovu jen na rozdíl jedné branky. SKA sice tlačilo, ale už to nebylo nic platné. Gólem do prázdné branky nakonec potvrdil výhru Dinama Indrašis, jenž se tak dnes do listiny střelců zapsal dvakrát.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Riga právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Proti MIKSU INDRAŠISOVI byla už jenom prázdná branka, domácí forvard dobruslil až k odkryté kleci, a poté vší silou napálil kotouč do sítě. Jako kdyby snad touto tvrdou ránou chtěl jasně ukázat, kdo dnes zvítězil! Bez asistence.
     
    59:49
    Velký závar před Sedláčkovou brankou. Hostujícím hráčům se podařilo procpat kotouč až za Sedláčka, ale hlavní sudí Anisimov ukazuje jasně, že branku neuzná! Několik hokejistů SKA totiž bylo v brankovišti.
     
    59:38
    22 vteřin před koncem základní hrací doby se domácí pokusy trefit odkrytou branku, to se ale nepovedlo, a proto se píská icing. Arénou zní: "Dinamo, Dinamo".
     
    58:56
    A děje se tak právě teď! Salák už je na střáídačce, SKA hraje v šesti!
     
    58:38
    Hostujícímu mužstvu se pomalu krátí čas, dá se očekávat, že za pár chvil poputuje Alexander Salák na střídačku.
     
    57:57
    Ketovovi se nepodařilo přejít přes modrou čáru, následně neprostrčil puk na Šipačjova, proto se mohl dopředu vydat Niživijs, ten ale daleko nedošel.
     
    57:25
    Artis Abols, trenér Dinama, si vzal time-out, a to jen proto, aby si jeho svěřenci na chvíli odpočinuli. Během oddechového času totiž neřekl ani slovo.
     
    57:25
    Petrohradská první formace teď v pásmu Rigy vytvořila velký tlak, a proto domácím nezbylo nic jiného, než odpálil kotouč na zakázané uvolnění.
     
    56:55
    Tichonov zpoza branky hledal před brankovištěm stojícího Kovalčuka, ten se ale nakonec k puku nedostal.
     
    56:06
    Rychlá akce domácího celku, kterou zakončil tvrdou ránou Bukarts, Salák ale byl včas na svém místě. Český brankář tak i nadále dává šanci svému celku na body.
     
    55:15
    Jevgenij Ketov se dostal mezi kruhy k odraženému kotouči, následná střela se ale zastavila o síťku Sedláčkovy lapačky!
     
    54:29
    Na ledě je teď často k vidění první formace Petrohradu, Kovalčuk nyní nahrával na Panarina, ten se ale do kotouče nedokázal trefit.
     
    53:56
    Opravdu fantastický zápas, který musí způsobovat fanouškům jak jednoho, tak druhého celku obrovské nervy.
     
    53:13
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Nevídané! I třetí přesilová hra dnešního utkání je potrestána gólem. Druhou přesilovkovou branku v zápase si připisuje SKA, jmenovitě kapitán hostujícího celku ILJA KOVALČUK, který napříhl podobně jako před chvíli Robinson. Ani Sedláček nemohl s touto střelou mnoho udělat. Asisitence: Dmitrij Kalinin.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 1. Hossa (Wilson, Upitis), 21. Upitis (Wilson), 21. Pujacs (Haščák, Szczechura), 30. Indrašis (Haščák), 52. Robinson (Ozolinš, Wilson), 60. Indrašis – 35. Ketov (Šipačjov), 38. Burdasov (Kovalčuk), 50. Kalinin (Kovalčuk), 54. Kovalčuk (Kalinin)


    Dinamo Riga: Sedláček (Cimermanis) – Rekis, Ozolinš (C), Pujacs, Robinson, Redlihs, Sotnieks – Wilson, Hossa, Upitis – Haščák, Szczechura, Indrašis – Niživijs, Džerinš, Pavlovs – Bukarts, Begovs, Bicevskis – Kuzmenkovs. Trenér: Artis Abols.
    SKA Petrohrad: Salák (Nalimov) – Kalinin, Kutějkin, Semjonov, Čudinov, Alexandrov, Rjasenskij, Judin – Tichonov, Kovalčuk (C), Panarin – Ketov, Červenka, Šipačjov – Kučerjavenko, Makarov, Burdasov – Ponikarovskij, Sigarjov, Skačkov.
    Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodčí: Anisimov, Bulanov – Michel, Menšich

    Diváci: 10 314
    thejrc.org