Washington – Carolina 3:4 (po pr.) | Boston – Nashville 3:2 (po pr.) | NY Islanders – Chicago 3:2 (po pr.)
Ottawa – Winnipeg 4:3 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 5:0 (kon.) | Minnesota – Buffalo 4:1 (kon.)
Dallas – Montreal 4:6 (kon.) | Colorado – Philadelphia 2:1 (kon.) | Arizona – Columbus 0:2 (kon.)
San Jose – Edmonton 5:1 (kon.)
po prodl.
Boston Bruins
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Nashville Predators
Pátek 03.01.2014, 01:10 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání
    David Krejčí (BOS) 0+1, 3 střely, čas na ledě 18:39
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 24:16
    Marek Mazanec (NSH) 61 minut, 25 zákroků, 3 góly, 88,0% (03:50:22)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brad Marchand (BOS) 1+0
    2. Ryan Spooner (BOS) 0+1
    3. Shea Weber (NSH) 1+1
     
    Prodloužení si fanoušky příliš dlouho neužili, neboť jej pohotovou ranou ukončil Brad Marchand, který tak rozhodl o těsném vítězství Bostonu 3:2. Nebýt obrození ve třetí části, bývaly by domácí nezískali ani bod, neboť Predators byli mírně lepší. Na to se ovšem historie neptá, jak známo, povětšinou si pamatuje pouze vítěze. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 25:35
    Vhazování: 29:34
    Hity: 25:20
     
    Konec zápasu.
     
    60:54
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto, Boston přece jenom strhává vedení na svou stranu. BRAD MARCHAND obdržel na modré přihrávku, přejel do útočného pásma, obhodil si obránce hostí a přesnou střelou zápěstím zajistil svému mužstvu vítězství. Asistence: Patrice Bergeron, Dougie Hamilton.
     
    60:39
    Již se zdálo, že David Legwand pojede sám na Svedberga. Domácí se však nakonec stihli vrátit a vložit do rány hostujícího útočníáka hůl. Puk zamířil do ochranné sítě.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je za námi šedesát minut základní hrací doby. Ve třetím dějství domácí zlepšili výkon a dokázali díky brankám Boychuka a Iginly otočit utkání. zanedlouho však vyrovnal kapitán Preds Shea Weber. O vítězi tak bude muset rozhodnout prodloužení, případně samostatné nájezdy.

    Střely na branku: 24:35
    Vhazování: 27:34
    Hity: 25:20
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Opět se hraje v útočném pásmu Predators. Ke střele se nakonec dostal David Legwand, jehož pokus zápěstím domácí mága kryje. Vše nasvědčuje tomu, že uvidíme prodloužení.
     
    58:43
    Mike Fisher mohl rozhodnout! Po chybném střídání domácích se řítil zcela sám na branku Bruins. Svedberg ale jeho bekhendový pokus zlikvidoval.
     
    57:49
    Stalberg hledal najíždějícího Bourqueoho, k němuž se ale puk nedostal. Nepřesný odraz pak raději ukrývá do výstroje Svedberg, a to i za cenu přerušení hry a vhazování v obranném pásmu Bostonu.
     
    57:11
    Cullen se, ač obtěžován Hamiltonem, procpal až před Svedberga, který mu ale pohotovým sklapnutím betonů nedovolil strhnout vedení ve prospěch svého celku. Po nepříliš atraktivních dvou třetinách sledujeme pohledný hokej.
     
    56:57
    Po nepovedené rozehrávce Predators následuje zakázané uvolnění a buly před Mazancem, konkrétně po jeho levé ruce.
     
    56:16
    Nashvillu se do prodloužení nechce, na Svedberga se valí jeden útok za druhým. Největší příležitost měl Colin Vilson, jehož bekhend trefil boční konstrukci branky.
     
    55:49
    Tak to je skutečně ofenzivní podívaná. David Krejčí se na vlastní modré ujal puku, prodral se až do útočnému pásma, kde překvapil zadáky Nashvillu a efektní, ale hlavně efektivní stahovačkou se natlačil stoprocentní šance. Mazanec si ale s jeho přízemní střelou poradil a ukryl kus gumové pryže do rukavice.
     
    54:35
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hnedle vzápětí je však vyrovnáno! Josi vybojoval puk za brankou, načež vyzval ke skórování Fishera. Jeho rána sice úspěch neslavila, avšak SHEA WEBER již od modré čáry mířil přesně. Pro obránce Preds je to stoosmnáctá trefa kariéry. Asistence: Mike Fisher, Roman Josi.
     
    54:16
    Po přejetí útočné modré pálil bleskově Spaling. Zcela jistě zatuhlý Svedberg si ale s jeho pokusem poradil a následně přerušil hru. Následuje pravděpodobně poslední komerční přestávka utkání. Zápas je nyní zcela v moci Bostonu, který dvěma přesnými zásahy obrátil jeho nepříznivý vývoj.
     
    53:51
    Boston pečlivě hlídá střední pásmo. Jak vidno, vydřeného vedení si velmi váží.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 45. Boychuk (Spooner, Söderberg), 53. Iginla (Lucic, Krejčí), 61. Marchand (Bergeron, Hamilton) – 39. Stalberg (Fisher, Weber), 55. Weber (Fisher, Josi)


    Boston Bruins: Svedberg (Rask) – Boychuk, Chára, Krug, McQuaid, Hamilton, Bartkowski – Iginla, Krejčí, Lucic – Smith R., Bergeron, Marchand – Fraser, Spooner, Söderberg – Caron, Campbell, Paille
    Nashville Predators: Mazanec (Hutton) – Josi, Weber, Jones, Ekholm, Ellis, Klein – Hörnqvist, Fisher, Wilson – Stalberg, Cullen, Bourque – C. Smith, Legwand, Spaling – Hendricks, Gaustad, Nyström

    Rozhodčí: Hebert, O'Rourke – Cameron, Wheler

    Diváci: 17 565
    bahis siteleri