Slavia – Třinec 1:4 (kon.) | K. Vary – Kladno 4:1 (kon.) | Liberec – Chomutov 6:0 (kon.)
Sparta – Vítkovice 1:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 1:2 (kon.)
Litvínov – Kometa Brno 4:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
HC Kometa Brno
Neděle 05.01.2014, 18:20 • ZS Ivana Hlinky • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tolik z dnešního zápasu, díky za pozornost a přeji hezký zbytek nedělního večera pokud možno ve společnosti onlajnů. (20:49:29)
     
    Střely na bránu: 24:29.
     
    Hráči zápasu: Jiří Šlégr – Leoš Čermák.
     
    Je dobojováno. U všeho byl dnes Jiří Šlégr, který se stává zaslouženě hráčem zápasu. Jednak si připsal gól a tři asistence a jednak stál i u jediné branky Brna. Smolně si totiž bruslí srazil puk po nahození Novotného. Většinu času Verva v utkání dominovala a soupeře do nějakých velkých šancí nepouštěla. Kometě chyběla lehkost, lepší souhra a přechod středním pásmem. Výsledek proto hovoří za vše, Litvínov bere tři body, Kometa jede domů s prázdnou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ještě jednou zakázané uvolnění Komety, těsně před koncem duelu.
     
    58:39
    Jurčík se prokličkoval přes Hanzlíka, ale na Čiliaka si nepřišel. Vhazování u brněnského brankáře.
     
    58:15
    Verva si užívá závěr zápasu, je jasné, že si dnes připíše tři body a udrží aktuálně desáté místo.
     
    57:49
    Kováčik výborně prokličoval přes dva beky a dostal se až do blízkosti Francouze. Pěkná akce slovenského beka končí střelou do prostoru, kde výborně chytající gólman bezpečně stál.
     
    57:04
    Smůla Komety při střele Tomáše Vondráčka, který chtěl napřáhnout na Francouze, ale zlomená hokejka mu překazila jeho plány.
     
    56:48
    Diváci už oslavují výhru, fanoušci Komety sympaticky fandí dál i za nepříznivého stavu.
     
    55:20
    Utkání se tak může v poklidu dohrávat, Kometa už zřejmě nedokáže něco s výsledkem udělat. Možnosti byly v přesilovkách, ale chyběl lepší přechod středním pásmem a přesnější souhra.
     
    54:37
    Šlégr nemá stále dost. Další ranou potrápil Marka Čiliaka.
     
    53:55
    Litvínov právě vstřelil branku!
    To byla rána jak z děla. Přesilovku domácích využívá PETER JÁNSKÝ, který se s tím tedy vůbec nepáral a na cestu do Brna naložil soupeři čtvrtou branku. Čiliak sice střelu viděl, ale byla tak prudká, že nestihl vůbec reagovat. A čtvrtý bod si připisuje Jiří Šlégr, dnes (1+3). Asistence: Jiří Šlégr.
     
    53:15
    Pavlíkova rána mimo brněnskou bránu, domácí ale nikam nepospíchají, rozvážně rozehrávají.
     
    52:39
    Přesilovka tedy pro Litvínov, který sedm minut před koncem má možnost zvýšit své vedení.
     
    52:02
    Bude se vylučovat a Vojtěch Němec už sedí za katrem. Vypadalo to na hru tělem, sudí ovšem viděl něco jiného. Trest zní 2+10 za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    51:15
    Znovu Jan Hanzlík v akci. Vystřelil od modré a teď už ten puk Šlégr skutečně tečoval. Naštěstí pro Vervu byl Pavel Francouz pozorný.
     
    50:48
    Už se hraje v pěti a Jan Hanzlík nepříjemně nahodil kotouč na Francouze. Ten vůbec nic neviděl přes clonícího Šlégra, nakonec však zasáhl levým betonem.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 2. Šlégr (Jánský, Lukeš), 30. Černý (Šlégr), 33. Rapáč (Šlégr, Gerhát), 54. Jánský (Šlégr) – 14. Novotný (Kuboš)


    HC VERVA Litvínov: Francouz (Nechvátal) – Pavlík, Zeman, Stříteský, Šlégr, Posmyk, Kousalík – Martynek, Ručinský, Trávníček (C) – Jánský, Gerhát, Lukeš – Rapáč, Černý, Pšurný – Písařík, Smolka, Jurčík, Zavřel. Trenéři: Radim Rulík, Miloslav Hořava.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Klimeš) – Hanzlík, Dujsík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – T. Vondráček, Čermák (C), J. Hruška – Pivko, V. Němec, T. Svoboda – Burian, Novotný, Dočekal – Wasserbauer, H. Zohorna, Jenyš. Trenéři: Vladimír Kýhos, Karel Beran, Martin Pešout.

    Rozhodčí: Martin Fraňo, Pavel Hodek – Evžen Kostka, Jaromír Bláha

    Diváci: 3836
    ocianews.com