Slavia – Třinec 1:4 (kon.) | K. Vary – Kladno 4:1 (kon.) | Liberec – Chomutov 6:0 (kon.)
Sparta – Vítkovice 1:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 1:2 (kon.)
Litvínov – Kometa Brno 4:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 05.01.2014, 17:00 • Tipsport Aréna, Praha (CZE) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše a přeji vám příjemný nedělní večer. (19:38:07)
     
    Nejlepším hráčem zápasu z řad Sparty byl zvolen Jakub Krejčík, který vstřelil jedinou branku svého týmu a střelecky byl velmi aktivní. Na druhé straně si pro cenu přijel brankář Filip Šindelář, který předvedl výborný výkon.
     
    Už teď je jisté, že po konci základní části budou Vítkovice jediným týmem, který si z Holešovic odvezl plný počet bodů v obou zápasech. Po prvním vítězstvím 6:4 vítězí i podruhé a připisují si důležité tři body do boje o play off.
     
    Zazněla závěrečná siréna, ale za brankou Vítkovic se ještě postrkávaly dvojičky hráčů. Někteří si něco vyříkávaly velmi výrazně. Inu, utkání končí vítězstvím Vítkovic, které zejména ve druhé třetině spíše bránily, ale rozhodně se za svůj výkon stydět nemusí. Spíše se nabízí otázka, proč jsou až na devátém místě tabulky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Miroslav Forman (SPA) a Milan Hruška (VIT) obdrželi dvě plus dvě minuty za hrubost a k tomu osobní desetiminutový trest.
     
    59:46
    Za brankou se strhla mela a dokonce Miroslav Forman s Milanem Hruškou sundali rukavice. Vyjeli z chumlu, chtěli si to férově rozdat a rozhodčí jim v tom okamžitě zabránil. Nechci se k tomu vyjadřovat, ale fanoušci chtěli vidět asi něco jiného...
     
    59:40
    Od modré pálil Karel Kubát a Filip Šindelář nadvakrát zlikvidoval jeho pokus.
     
    59:17
    Čtvrtý útok Sparty se ještě pokouší zdramatizovat závěr zápasu, ale bez úspěchu.
     
    58:55
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Zdá se, že máme rozhodnuto. Pro puk si na polovinu hřiště dojel PETER HÚŽEVKA a poslal ho k pravé tyči prázdné klece – 1:3! Asistence: Jiří Burger.
     
    58:45
    Pražané se do třetiny okamžitě vrátili a na modré čáře se dostal k puku Jaroslav Hlinka. Posunul si ho, tvrdě vystřelil, ale trefil pouze hráče soupeře. Od jeho brusle se puk odrazil až do stropu holešovické arény.
     
    58:30
    Hosté vyhazují kotouč.
     
    58:06
    Tomáš Pöpperle zůstal na střídačce a Sparta to zkouší v šesti lidech! Zatím kombinuje kolem hostující branky.
     
    58:00
    Sparta si bere oddechový čas!
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty a pro Vítkovice budou velmi krušné. Na trestnou lavici totiž zamíří Karol Sloboda (VIT).
     
    57:54
    Vítkovicím se podařilo vyhodit kotouč a uvolnit tlak kolem branky svého brankáře.
     
    57:35
    Utkání sleduje 5861 diváků!
     
    57:28
    Z levé strany se prodral ke střele Jan Buchtele a jeho tvrdý pokus skončil v moci Filipa Šindeláře. Vhazuje se po pravici strážce vítkovické svatyně.
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 33. Krejčík (Pilař) – 20. Stehlík (Burger, Húževka), 54. Svačina (Roman, Svoboda), 59. Húževka (Burger)


    HC Sparta Praha: Pöpperle (Novotný) – Krejčík, Pilař (A), Švrček, Sičák, Kubát, Philipp – Rolinek (C), Hlinka (A), Ton – Buchtele, Pech, Kumstát – Rachůnek I., Přibyl, Klimek – Rachůnek T., Bahenský, Forman.
    HC Vítkovice Ridera: Šindelář (Málek) – Barinka (A), Hruška, Kudělka, Sloboda, Stehlík, Kovář, Bail – Húževka (A), Burger (C), Strapáč – Svačina, Roman, Huna – Szturc, Hlinka, Vandas – Němec, Kolouch, Kucsera.

    Rozhodčí: Minář, Horák – Podrazil, Zavřel

    Diváci: 5.861
    thejrc.org