Toronto – NY Rangers 1:7 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 2:3 (kon.)
Buffalo – New Jersey 2:1 (kon.) | Florida – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | St. Louis – Columbus 6:2 (kon.)
Dallas – Detroit 1:5 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
Los Angeles – Vancouver 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 6:5 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Vancouver Canucks
Neděle 05.01.2014, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Hokejisté z kanadského města Vancouver v posledních letech poměrně tradičně patřili mezi nejlepší, co se v ohledu na umístění v základní části týče. Přestože se ale Canucks dařilo v dlouhobé části, v play-off své výsledky potvrdit nedokázali a brzy vypadli také ve vyřazovacích bojích minulé sezóny. Tentokrát se Vancouverští před polovinou základní části na špici Západní konference nedrží, aktuálně patří Kosatkám až sedmé místo. V Pacifické divizi potom Vancouver obsazuje čtvrtou pozici. V posledních dvou odehraných utkáních se modrozelení neradovali ani jednou, padli v souboji s Tampou Bay a před tím také nestačili na Philadelphii.

    Týmové statistiky ovládá tak trochu podle očekávání bratrské duo Daniel Sedin (13 + 22) a Henrik Sedin (9 + 26). Tihle bojovníci si nejsou podobní jen pohledově, nyní mají na kontě také stejný počet kanadských bodů. To hovoří snad úplně za vše. Oni nejsou ale sami, kdo pomáhá dávat góly pro Canucks. Dalším takovým je Američan Ryan Kesler (15 + 12). Z obránců je pak potřeba vyzdvihnout jméno Jason Garrison (4 + 19). Většinu zápasů zatím odchytal Robert Luongo, jenže příležitosti dostává poslední dobou také Eddie Läck.

     
    LOS ANGELES KINGS

    Vítězové Stanley Cupu z roku 2012 se zkouší znovu dostat mezi nejlepší kluby NHL. V Západní konferenci ovšem nemají lehkou pozici, konkurence je totiž hodně vysoká. V této chvíli patří Králům na západě šestá příčka, ale pouze jediný bod na ně ztrácí právě dnešní soupeř z Vancouveru. Uvidíme tak přímý souboj v tabulce. Ve své Pacifické divizi si Los Angeles stojí na třetí příčce. V posledních době se ale hráčům v černobílých trikotech vůbec nedaří, vždyť prohráli hned pětkrát v řadě. Naposledy vítězství slavili 21. prosince proti Colorado Avalanche.

    Doposud nejlépe bodujícím hráčem týmu Los Angeles Kings byl slovinský kanonýr Anže Kopitar (13 + 21). Jeho bodový přísun ale samozřejmě klubu stačit nemůže, a tak se pochopitelně zasluhují také jiní. Například Mike Richards (6 + 22) nebo Justin Williams (13 + 12). Hrdý na svou střeleckou mušku v pozici obránce rozhodně může být Drew Doughty (6 + 16), jenž přispívá zejména přihrávkami na góly. Kings ještě stále nemají k dispozici v brance Jonathana Quicka, i nadále tedy mezi třemi tyčemi nastupují Martin Jones a Ben Scrivens.

     
    Vzájemné zápasy

    Když se oba týmy naposledy potkaly mezi mantinely, hrálo se Vancouveru. Šedesát minut hry na určení vítěze nestačilo a rozhodlo až prodloužení. V něm uspěli Los Angeles Kings.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani za jeden z týmů nenastupuje žádný Čech nebo Slovák. Budeme tak sledovat duel hlavně zahraničních jmen.
     
    Vítejte u dalšího utkání ze zámořské National Hockey League. Budeme sledovat přímý souboj o šesté místo v Západní konferenci. Proti sobě se na led vyrukují Los Angeles Kings a Vancouver Canucks.
     
    Na serveru onlajny.com je nově možné navštívit také Twitter komentátora utkání. Pokud budete mít nějaké připomínky, dotazy a náměty, pak využijte můj profil @MartinSmuci
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Mitchell, Vojnov, Greene, Regehr – Carter, Kopitar, King – Williams, Richards, Brown – Toffoli, Stoll, Frattin – Nolan, Lewis, Clifford

    Vancouver Canucks: Luongo – Tanev, Hamhuis, Weber, Bieksa, Corrado, Garisson – Santorelli, H. Sedin, D. Sedin – Hansen, Kesler, Higgins – Kassian, Richardson, Booth – Weise, Dalpe, Sestito.
     
    V brance domácího týmu dnes po delší době a doléčeném zranění naskočí gólmanská jednička Jonathan Quick, kterého fanoušci určitě rádi přivítají. Quick byl navíc nominovaný mezi trojici amerických brankářů na hry do Soči Ve svatyni hostujícího celku bude podle očekávání stát Roberto Luongo.
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na ledě a nasléchají hymnám. Za malou chvíli zápas vypukne. Jde o utkání dvou sousedních týmů v tabulce konference, takže zcela určitě bude na co koukat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Na vhazování byli o něco lepší hokejisté hostujícího Vancouveru, kteří se okamžitě zmocňují puku. Jenže vzápětí jsou to KIngs, kdo posílá první střelu na branku v zápase.
     
    00:35
    Už ale zase s kotoučem na svých holích kombinují hokejisté oblíkající bílé trikoty. Napadají dobře ve třetině soupeře, ale se střelou na Quicka asi ještě budou muset počkat.
     
    01:10
    Až teď musela brankářská hvězda Králů dávat dobrý pozor na puk letící z hranice mezikruží. Jonathan Qucik ovšem zatím bezchybný.
     
    01:39
    Odpískáno postavení mimo hru domácímu týmu, ještě před tím se do útočné třetiny řítil hostující Kassian, ale o kus černé gumy byl soupeřem velice rychle připraven.
     
    02:04
    Los Angeles už se na chvíli usadilo kolem branky Roberta Luonga, jenže došlo pouze k několika nahrávkám. Černobílým zatím končí zakončení, které by chytače v brankovišti Canucks překvapilo.
     
    02:24
    Hned po vhazování se ke střele na Luonga dostal domácí Mitchell, avšak brankáč Vancouver připraven včas na svém místě pravým betonem zakročit.
     
    02:55
    Velmi povedená střela Jeffa Certera na hranici pravého kruhu u modré čáry. I v tomto případě ale Roberto Luongo zasahuje proti pokusu svými chrániči na ledě.
     
    03:27
    Práce pro gólmana Canucks ani zdaleka nekončí, u pravé tyče musel dávat pozor na dvě hbité dorážky útočníků Los Angeles Kings. Ti jsou zatím o něco aktivnější.
     
    04:08
    Garrison a Kesler se snažili překvapit svou rychlou kombinací Jonathana Quicka na druhé straně hrací plochy, jenže ten je zatím velice pozorný a zdá se, že by se hned po návratu na led po svém zranění mohl dostat zpět do formy.
     
    04:30
    Už zase hrají hokejisté, kterým fandí domácí publikum. Musí ale nejdříve vyřešit nepřehlednou situaci ve své obranné třetině, která před chvílí panovala také na straně Kosatek.
     
    05:24
    Dvojitá šance pro Vancouver, jak otevřít skóre zápasu, jenže ani jedna nebyl z kategorie tutových. Nejdříve nahození od modré čáry a poté nepřesná dorážka v mezikruží, Quick ani nemusel zasahovat.
     
    06:14
    Sledujeme hodně akční a hbitý hokej na obou stranách barikády, jde vidět, že ani jeden celek se dnes nebude bát zaútočit a gólmany čeká spousty těžké práce.
     
    06:52
    Jeff Carter už měl kotouč připravený na hokejce ke střele v útočné periodě, ale ještě než stihl zakončit, obránce Canucks ho stihl o pryž připravit a vyhodit puk mimo obranné pásmo.
     
    07:43
    Za brankou nebezpečně Quicka strašil hostující Bieksa, nakonec hokejista Vancouveru mazaně obkroužil pravou tyč a domácí ochránce svatyně si na své konto připsal hned dva klíčové zásahy betonem!
     
    07:51
    Hamhuis zkoušel překvapit Jonathana Quicka hned po vhazování po jeho pravici, ale hráč hostujícího kádru se nakonec ke střele na jeho svatyni ani nedostal.
     
    08:22
    Znovu se musí bránit hokejisté Los Angeles, kteří zdá se teď trošku podléhají mírnějšímu tlaku soupeře. Quick musí řešit další nebezpečnou střelu, jenž letěla ze zajímavého místa před jeho brankou.
     
    08:42
    Daniel Sedin dostal po buly kotouč na svou hokejku a jak je u něj i jeho bratra zvykem, na nic nečekal a střílel. Jeho pokus ovšem končí hodně nad úrovní horní tyčky domácí branky.
     
    09:24
    O rychlý protiútok se pokoušeli také domácí Králové, jenže jejich zběsilá rozehrávka napříč celým kluzištěm končí na zakázaném uvolnění.
     
    10:02
    Znovu je hra přerušena a i tentokrát mají přestávku na svědomí Králové. Vhazovat se bude blíže brance Roberta Longa, ale to až poté, co skončí dnešní druhá reklamní přestávka.
     
    10:10
    Hned po dalším buly před hostující brankou zkoušel domácí obránci nahozením kotouče od modré překvapit Luonga, ten ale ani nemusel zasahovat proti letícímu touši.
     
    10:34
    Zákrok na druhé straně si po přečíslení tři na dva připisuje Jonathan Quick, nutno ale dodat, že tento zásah nebyl z kategorie těch příliš těžkých.
     
    10:48
    Robeto Luongo pomůže s rozehrávkou svým spoluhráčům, kteří znovu zakládají další útok zpoza vlastní branky, uvidíme ale první dnešní vyloučení.
     
    11:02
    Na trestnou lavici míří domácí hokejista Jeff Carter (LAK), který už zastavil soupeře pouze za pomoci faulu. První přesilovka pro Vancouver.
     
    11:12
    Jenže Kings začínají svou početní nevýhodu velice dobře a hned po vhazování vyhazují kotouč přes všechny čáry mimo dosah svého gólmana.
     
    12:27
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Netrvá ovšem dlouho a Canucks už svou početní výhodu využívají. Přestože obrana Kings dlouho vypadala pevně a neprůstřelně, nakonec Los Angeles inkasuje. Domácí nejdřívě vyhodili kotouč do středního pásma, avšak Canucks se s kusem pryže dokázali vrátit rychle před Quicka. Na pravou stranu dostal přihrávku úplně volný RYAN KESLER, jenž už neměl příliš starostí se zavěšením kotouče do poloviny odkryté svatyně soupeře. Pohledný gól. Asistence: Daniel Sedin, Henrik Sedin.
     
    13:14
    Domácí se snaží uklidnit hru a přesunout se postupně do útočného pásma, zdá se, že by to nemusel nakonec být takový problém.
     
    14:25
    Stoll už nebezpečně krouží s pukem na hokejce kolem tří červených tyčí Roberta Luonga, obránci Canucks zatím ale předvádí svou úspěšnou hru před vlastním gólmanem.
     
    15:03
    Už jsou opět Kings před soupeřovou brankou a kombinují, jenže ani teď nemohou dojít až k zakončení, což je pochopitelně klíčové.
     
    15:16
    Těsně před další reklamní pauzou si po rychlém protiútoku připisuje snadnějšá zákrok Jonathan Quick. Má rozhodně zatím více práce než Luongo na druhé straně kluziště.
     
    15:36
    Tohle ovšem byla pořádná šance Králů, kteří hned dvakrát obléhali a doráželi na branku Roberta Luonga, jenže ten znovu odolává!
     
    15:48
    Druhé vyloučení dnešního zápasu a i tentokrát na trestnou lavici odjíždí domácí hokejista Jeff Carter (LAK), stejně jako v prvním případě. Neudržel nervy na uzdě. Trest je udělen za krosček.
     
    16:05
    Ryan Kesler už se chystal k další střele v přesilové hře, jenže domácí beci dokázali včas zasáhnout a obrat jej o kotouč, nakonec i puk dostat ven z obranné třetiny.
     
    16:36
    Teď už ale Kesler pálí zápěstím z pravého kruhu a Jonathan Quick musel své rameno vytáhnou hodně vysoko, aby letící puk na jeho branku včas zastavil.
     
    16:55
    Přesilovky Vancouveru zatím dnes vypadají hodně nebezpečně, domácí se osvobodili až po necelé minutě a půl bránění a to jen na chvíli, hosté se hned vrací zpět ke kotouči.
     
    17:16
    Teď se ale Canucks rozehrávka přes střední pásmo vůbec nepovedla a pykají za to. Čarový rozhodčí totiž jasně ukazuje a píská zakázané uvolnění Kosatek.
     
    17:40
    Hostující obránce Weber nahodil v závěru druhé přesilovky puk do pásma, ale tam už si vše dobře pohlídali obránci Kings. Druhé oslabení už domácí ubrání.
     
    18:21
    Vancouver má ale šanci také při hře pět na pět, proti Henriku Sedinovi musel Quick vytasit svůj pravý beton a ještě dávat pozor na případnou dorážku.
     
    19:01
    Ještě před koncem první třetiny přichází vyloučení také na straně Vancouveru. Jannik Hansen (VAN) inkasuje od rozhodčího dvě minuty za podražení a Králové mohou ukázat svou dovednost v početní výhodě.
     
    19:10
    Vojnov na nic nečekal a střelou od modré čáry zkusil překvapit Roberta Luonga, jenž měl hodně zakrytý výhled. Nakonec chytý a přerušuje hru.
     
    19:26
    Jenže teď už kombinace v útočném pásmu domácím vůbec nevychází a Canucks vyhazují přes všechny čáry. Zdá se, že závěr první periody už se dohraje bez větších šancí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina v Los Angeles přinesla jedinou branku. Domácí fanoušci z ní ale příliš radosti neměl. Trefil se totiž hned v první přesilové hře Vancouveru Ryan Kesler. Od té doby Kings dotahují a ještě na začátku druhé třetiny budou dohrávat zbytek své početní výhody.
     
    Střely na branku v první třetině

    Los Angeles Kings: 17

    Vancouver Canucks: 13
     
    Za chvíli nám začne druhá třetina utkání mezi Los Angeles a Vancouverem, hosté do ní vstoupí s náskokem jedné branky. Na začátku prostřední periody ale ještě budou muset bránit zbytek započatého oslabení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na rozdíl od začátku první třetiny, tentokrát buly vyhráli domácí hokejisté, ale ve zbytku své přesilové hry se nemohou dostat do útočného pásma.
     
    20:38
    Vojnov už nahodil kotouč na branku Roberta Luonga, jenže ten jej pouze srazil do rohu a nakonec si z dorážky připisuje velice jistý zákrok svým rozklekem.
     
    20:55
    Hned na začátku druhé třetiny následuje další vyloučení a už potřetí dnes míří za katr domácí hokejista. Dvě minuty za přeseknutí soupeřovy hole dostává Dustin Brown (LAK).
     
    21:03
    Vancouver ale nestartuje svou přesilovou hru vůbec dobře, Los Angeles vyhazuje přes všechny čáry až k brance svého soupeře.
     
    21:23
    Opět stejná situace. Pokud v první třetiny vypadaly přesilovky Canucks hodně nebezpečně, v tuto chvíli se hostům početní výhoda ale vůbec nedaří a Kings drží puk daleko od své branky.
     
    21:58
    Už potřetí se musí Kostaky vracet do útočného pásma a až nyní kombinují, jenže dlouho na puku nezůstávají. Králové počtvrté vyhazují napříč celým ledem.
     
    22:34
    Navíc se útočníci a obránci v bílých dresech nedohodli a Vancouver i ve vlastní přesilové hře vyhazuje puk až na zakázané uvolnění.
     
    22:51
    Poslední vteřiny z vyloučení Dustina Browna a tohle už bude Kingům stačit. Soupeře v jeho přesilovce tentokrát nepustili absolustně k ničemi a sami se pouští do útoku.
     
    23:30
    Zatím ani domácí ovšem neexcelují při svém zakládní útočných akcí, vždyť pouze nahodili kus černé gumy za branku Roberta Luonga a dále už nic vážného neprovedli.
     
    24:01
    Jarett Stoll dostal kotouč na pravé křídlo a měl možnost střílet. Využil ji a vypálil, Luongo ovšem na jeho pokus včas připravený a bude se následně vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    24:31
    Mitchell nahodil kotouč od modré čáry na branku soupeře, nejspíše posílal tento pokus na teč, jenže nikdo z jeho spoluhráčů jeho nápad nepochopil a už hraje Vancouver.
     
    25:07
    Domácí jsou ale v posledních vteřinách aktivnějším týmem na ledě, což by jim rozhodně mohlo hodně pomoci v cestě za vytoužený vyrovnáním. Na levém křídle byl v dobré šanci Frattin.
     
    25:41
    Další obrovská možnost, Drew Doughty nahodil puk na brankoviště a tam hned dva jeho spoluhráči doráželi touš. Jenže ani jeden z nich ho nedopravil až za brankovou čáru!
     
    26:10
    Tentokrát už se obránce Drew Doughty ubral k daleko tvrdší střele. Brankář Luongo na ni ale dobře viděl a zasahuje v rozkleku. Hra se přerušuje a následuje komerční pauza.
     
    26:19
    I nadále se domácí hokejisté drží s kotoučem na hokejce v útoční třetině a nepouští soupeře k puku. Přestože zatím mají daleko více střel na branku, Luongo drží svůj tým na nule a dává mu těsné vedení 1:0.
     
    26:54
    Znovu důkaz, že dnes je ochránce svatyně Canucks ve formě, v šanci v podobě dva na dva zasahuje svým pravým betonem proti střele tahem soupeře z pravého kruhu.
     
    27:23
    Teď se sice hosté konečně dostali až před branku Jonathana Quicka, jenže ten ani zdaleka nemusel zasahovat. Puk totiž skončil v rohu mantinelu a v tu chvíli už zase hráli domácí Kings.
     
    28:00
    Vojnov kroužil kolem pravého mantinelu u branky Vancouveru, nikoho volného na přihrávku ovšem nenašel. A to vyústilo v neúspěšný konec jeho celé akce.
     
    28:41
    V posledních vteřinách už není útok Kings tak nebezpečný, jak se ještě před chvíli zdál. Na druhé straně měl naopak příležitost unikající Ryan Kesler. Quick s přehledem zasahuje.
     
    29:18
    Fanoušci v aréně by si možná představovali ještě více šancí na obou stranách, zdá se, že jich v posledních chvílích trochu ubylo a tempo hry se soustředí zejména na střední pásmo. Hraje se ze strany na stranu.
     
    29:44
    Už s pukem na hokejkách před Robertem Luongem Los Angeles, jenže tam proběhly dvě přihrávky a k dalším možnostem už se Králové nedostali.
     
    30:31
    Jeff Carter na levém kruhu neměl moc příjemný střelecký úhel, přesto zkusil zakončit, nakonec netrefil přesně zařízení, které chrání Roberto Luongo.
     
    31:03
    Na druhé straně dostával puk na volnou hůl Daniel Sedin od svého bratra Henrika, jenže Jonathan Quick byl včas svým betonem připraven u pravé tyče zasáhnout.
     
    31:26
    Další nepřehledná situace před domácí brankou, kterou řeší až gólman Quicka. Hned několik hráčů se objevilo v jeho brankovišti, ovšem ochránce svatyně Los Angeles je klidný.
     
    31:33
    Po vhazování od modré pálil hostující obránce, Quick ale na střelu viděl a navíc vůbec neletěla na jeho branku, už zase hrají v útočné třetině domácí Králové.
     
    32:06
    Obrovská příležitost pro Los Angeles, které ujíždělo v přečíslení hned tři na jednoho. Jenže zakončující Richards se rozhodl vzít vše na sebe, na což byl brankář Roberto Luongo očividně připraven a zasahuje!
     
    32:23
    Velice zajímavá také pozice pro domácího Stolla, kotouč končí na hranici brankové čáry. Luongo končí až ve vlastní síti, ale touš s pomocí spoluhráčů udržel na čáře!
     
    32:44
    Jakoby zase přišla jakási fáze tlaku Kings, kteří mají dnes slabší a silnější chvíle zápasu. Brankář Luongo má nyní daleko více starostí než v předchozích pěti minutách gólmani na obou stranách dohromady.
     
    33:26
    Puk sice už měli na hokejkách Vancouver Canucks, ale pouze dokázali vyhodit na icing, takže se hra zase rychle vrátí zpět před jejich vlastní branku.
     
    33:42
    Znovu jeli Kings v mírném přečíslení na branku soupeře, tentokrát jsou ale zastaveni ještě před vystřelením puku, dostali se totiž do postavení mimo hru, buly následuje ve střední třetině.
     
    34:03
    Po delším časovém úseku se k puku v útočné třetině dostal Vancouver, jenže střela v podobě nahození od modré čáry dnes bystrého Quicka nemohla překvapit, následuje komerční přestávka.
     
    34:13
    Za brankou domácích Králů kombinovala dvojice útočníků v bílých dresech, ale velice nepřesně. Poté, co se hra přesunuje na druhou stranu, musí zasahovat gólman Canucks.
     
    34:33
    Vhazování proběhne ve středním pásmu, blíže brance Vancouveru. Ten se snaží co nejdříve dostat pryč od vlastní svatyně a ohrozit Jonathana Quicka.
     
    35:18
    Domácí tým bude moc ještě trochu umocnit svůj dosavadní tlak ve druhé třetině. Na trestnou lavici totiž odjíždí hostující hokejista Chris Higgins (VAN) za hákování.
     
    35:34
    Drew Doughty hledal v útočném pásmu útočníky před brankou, ale jeho nahození bylo nepřesné, což způsobilo první vyhození hostů přes všechny čáry na ledě.
     
    36:53
    Také nyní dlouho Kings kombinovali před brankou Canucks, ale nakonec si příliš dlouho přihrávai a ke střele nedošlo. Nakonec Santorelli posílá kotouč až za svatyni Quicka.
     
    37:15
    Tahle přesilovka zatím nevypadala moc dobře, ale teď už měl Luongo hodně práce, protože Dustin Brown zůstal úplně volný na pravé straně a pouze pozornost gólmana Canucks zastavila jeho kvalitní střelu.
     
    37:35
    Ve chvíli, kdy si Luongo připisuje další snadnější zákrok, už jsou hosté v pěti. Největší možnost přesilové hry Los Angeles měl právě Dustin Brown na jejím konci.
     
    37:54
    Vojnov střílel překvapivě od modré čáry a nakonec orazítkoval tyč soupeřovy branky z venkovní strany!
     
    38:24
    Tak tohle byla paráda z obou stran. King nejdříve nastřelil puk na Roberta Luonga, ten vyrazil a k dorážce se ještě dostal Anže Kopitar. Ten ale našel pouze skvělou lapačku brankáře Kosatek!
     
    38:46
    Na chvíli se před Jonathana Quicka dostali hokejisté Vancouveru, ale už se zase hraje kolem jejich branky. Zatím se ale domácí nemohou ubrat k dalšímu zakončení.
     
    39:15
    Nyní už ale po střele Mitchella znovu zvoní tyč! Los Angeles má poslední minuty také velkou smůlu při zakončení. I proto zatím nedalo gól.
     
    39:33
    Ještě jedna střela, s tou ale obránci ani brankář Vancouver Canucks neměl už tolik starostí. Třetina nejspíš skončí v obranné periodě hostujícího celku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je konec druhé třetiny, která branku nepřinesla. Ale nutno dodat, že šancí bylo požehnaně. Vancouver zatím jasně drží brankář Roberto Luongo, který zatím zklikvidoval všech 35 střel letící na jeho svatyni. Podaří se mu brzdit nápor Kings také v dalších dvaceti minutách? Uvidíme. Je dost možné, že dnes už moc gólů nepadne.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Los Angeles Kings: 18

    Vancouver Canucks: 6
     
    Vítejte na začátku třetí třetiny. Doposud padla jen jedna branka, ačkoli je to poměrně k údivu. Kings totiž svého soupeře přestříleli během druhé periody 18:6, ale i nadále prohrávají 0:1. Dokáží ještě překonat střeleckou smůlu a skvělého Luonga?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Lépe začali Kings ve třetí části, ale hraje se hodně ze strany na stranu.
     
    41:07
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak se přeci jen Králové konečně dočkali, přestože museli být trpěliví déle než čtyřicet minut hracího času. Nakonec se ale domácí příznivci mohou radovat. Akce, která přišla opravdu jako blesk z čistého nebe, končí v poslední chvíli na holi úplně na levé straně osamoceného DUSTINA BROWNA, jenž už tentokrát nedává žádnou šanci Luongovi zasáhnout. Na tohle už byl i skvělý brankář Canucks krátký. Asistence: Justin Williams, Jarett Stoll.
     
    41:20
    Hra je po chvíli znovu přerušena u stejné branky, Luongo si připisuje pohodový zákrok lapačkou a snaží se uklidnit hru kolem svých červených tyčí. Nebude to ale lehké, domácí mají sebevědomí.
     
    41:36
    Clifford a Stoll nebezpečně ohržovali na pravé straně branku soupeře, ale nakonec se díky hostujícím obráncům nedostali ke střele.
     
    42:06
    Odpískáno postavení mimo hru Vancouver Canucks.
     
    42:32
    Vancouver se snaží získat zpět svůj násko jedné branky, ale zatím to s ním nevypadá úplně nejlépe. Obrana Los Angeles se zdá být po vstřelené brance ještě jistější.
     
    43:16
    Už ale střela Kesera na hranici modré čáry a Jonathan Quick musel vytáhnout jeden ze svých rychlý zákroků. Navíc se u jeho branky strhla nepřehledná mela.
     
    43:21
    Stále se ještě čeká na buly, Sestito odjel na střídačku a mezi tím si ještě stihl vyměnit pár názorů s fanoušky Los Angeles. Vypadalo to, že hezká slova příliš nepadala.
     
    43:39
    Už se ale hraje a útočí hráči Vancouveru, obrana Kings ale také v tomto případě vychází z celé předchozí situace v pohodě a bez chyby.
     
    44:25
    Znovu se před Jonathanem Quickem objevil dnes velice aktivní Ryan Kesler, jenže tentokrát byla jeho střela zblokována ještě dříve, než doletěla ke svatyni.
     
    45:16
    Anže Kopitar rychle napadal soupeře u pravého mantinelu, nakonec z úhlu nahodil kotouč na branku a málem se mu podařilo překvapit gólmana Roberta Luonga.
     
    45:35
    Nakonec se hra přerušuje na druhé straně hrací plochy po zásahu Quicka, těžký zákrok ale předvést nemusel.
     
    45:55
    Justin Williams se rval o kotouč na modré útočné čáře, málem se dostal samostatného úniku. Jenže mu chyběla kapka štěší a kotouč nakonec končí na holích Canucks.
     
    46:40
    Mitchell a Kopitar zkoušeli kombinovat kolem Lunogovy branky, nakonec se ale dostali pouze ke střele přes obránce, se kterou brankář Vancouveru neměl ani zdaleko příliš starostí.
     
    47:20
    Následující pokus Los Angeles o útočnou akci končí ještě na modré čáře, protože byli domácí v postavení mimo hru. Po reklamní přestávce se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    47:26
    Už se zase hraje, nutno podotknout, že Kings mají skoro dvakrát více střel na branku, než jejich soupeř z Vancoveru. I přes to je stav stále vyrovnaný 1:1.
     
    47:45
    Chystá se vyloučení, pykat bude za svůj faul v podobě krosčeku domácí hokejista. Za vrátka už odjel Slava Vojnov (LAK), jenž tak oslabuje svůj celek.
     
    48:13
    Začátek oslabení se ale Králům daří a hned v jeho úvodu puk vyhazují přes všechny čáry, následně se Canucks vrací zpět do pásma.
     
    48:43
    Jonathan Quick sklízí ovace publika, protože se nyní skvěle vytáhl proti nebezpečné střele v mezikruží a drží svůj tým v početní nevýhodě nad vodou!
     
    49:04
    Nyní už se ale domácí výběr znovu osvobozuje a navíc může vystřídat, už zbývá jen několik pár vteřin do konce vyloučení Krále Vojnova.
     
    49:40
    Ještě jedna přesilovková akce v podání Daniela Sedina a domácí tým je zpátky v plném počtu. Navíc může unikat v přečíslení na branku Roberta Luonga.
     
    50:15
    Hned se to daří a po šanci Jaretta Stolla Roberto Luongo přidržuje kotouč na svém brankovišti lapačkou. Ještě uvidíme reklamní přestávku a po ní pokračování hry.
     
    50:30
    Hned po vhazování před hostujcí brankou se hra rychle přesunuje na druhou stranu, tam se ale útočníci Kosatek zatím nemohou dostat k lepšímu zakončení.
     
    52:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zasloužené vedení o jednu branku právě přichází! Los Angeles dnes jasně předstihuje svého soupeře, co se počtu střeleckých pokusů na branku týče a tady je sladká odměna v podobě branky na 2:1. Stejně jako v případě prvního gólu, také nyní přišla střela hodně nečekaně a JEFF CARTER asi zajistil hodně studenou sprchu pro Roberta Luonga, jemuž skončil puk přesně v šibenici nad jeho levou rukou. Skvělá trefa domácích. Asistence: Dwight King, Anže Kopitar.
     
    52:38
    Teď se ale bude vylučovat, přesilovku si zahrají domácí Los Angeles Kings, protože dvě minuty za nedovolené bránění inkasuje hostující Tom Sestito.
     
    52:52
    Tahle početní výhoda ale nezačíná pro Kings nejlépe, hosté totiž hned vyhazují puk a Králové musí začít znovu zpoza vlastní branky.
     
    53:36
    Drew Doughty a Justin Williams dlouho točili soupeře kolem jejich vlastní branky, ale k zakončení nedošlo. Canucks vyhazují a zatím se poměrn úspěšně brání.
     
    54:23
    Teď sice dostaly Kosatky kus černé gumy pouze do středního pásma, ale to jim zatm bude stačit. Hned po konci Sestitova trestu se ale musí vrhnout do útoku, pokud chtějí vyrovnat.
     
    54:54
    Dobrá pozice pro Frattina po nahrávce od Toffoliho, ale tentokrát puk nenašel správný směr na branku, takže domácí Kings musí zase rychle zpátky do obranného pásma.
     
    55:30
    Jeff Carter chtěl přidat určitě ještě jeden gól do sítě Vancouveru, ale teď byl zastaven už na modré čáře ofsajdem. Bude se pokračovat po reklamní pauze.
     
    55:38
    Hosté se potřebují rychle dostat před branku Jonathana Quicka, ale zatím jsou jejich rozehrávky hodně nepřesné. To je pochopitelně voda na mlýn pro Los Angeles.
     
    56:13
    Hodně dobrá střela v podání Justina Williamse po ledě, Roberto Luongo ale proti ní stačil včas sevřít své betony a zasáhnout.
     
    56:43
    Následně se sice Vancouver Canucks už dostali do útoku, ale příliš spěchali přes modrou čáru. Tam je totiř velice rychle zastavuje hvizd rozhodčího a postavení mimo hru.
     
    57:09
    Puk za brankou Jonathana Quicka zůstal jen několik okamžiků a už znovu hrají Králové. Hosté se zatím nemohou dostat k závěrečnému tlaku, který by si zcela jistě potřebovali vytvořit.
     
    58:04
    Kassin už získal na modré čáře útočné páso pro Vancouver a hosté kombinují. Zatím ale beze střely, což je samozřejmě hodně důležitý faktor hry.
     
    58:42
    King prověřil střelou z dálky Roberta Luonga, který zatím ještě nemůže odjet z vlastní branky na střídačku.
     
    59:09
    Teď už sice Luongo odjel a branka zůstala prázdná. Domácí trefili prázdnou svatyni, ale stáli v ofsajdu, takže rozhodčí rozpažuje a trefu neuznává. Pokračuje se za stavu 2:1 pro Los Angeles Kings.
     
    59:26
    Daniel Sedin byl v samostatném úniku na Jonathana Quicka, ale domácí brankář se proti němu skvěle vytáhl svými připravenými betony na brankovišti, důležitý zákrok!
     
    59:26
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:26
    Roberto Luongo zůstane na střídačce a branka Canucks opuštěna.
     
    59:32
    Hodně horké chvíle zažívá golman domácích Jonathan Quick, musel řešit další nepříjemnout situaci na brankovišti.
     
    59:51
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Domácí tým nakonec trefuje prázdnou svatyni podle pravidel hry a vede o dvě branky, což mu zcela jistě přiděluje všechny body z tohoto zápasu. Ve středním pásmu dostal kotouč na svou hokejku JEFF CARTER, který se svým druhým zásahem nemýlí. Asistence: Drew Doughty.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Přestože to byli domácí, kdo se déle jak čtyřicet minut hry trápil a prohrával 1:0, díky povedené třetí třetině berou Los Angeles Kings výhru v poměru 3:1. Svého soupeře přestříleli o skvělých 21 střel a dá se tak řící, že nakonec je vítězství opravdu zasloužené. Velice dobrý výkon podali oba brankáři, počkejme si, zda alespoň jeden z nich bude vyhlášen hvězdou utkání.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani za jeden z týmů nenastoupil žádný Čech nebo Slovák.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jeff Carter (LAK) (2 + 0)
    2. Jonathan Quick (LAK) (28 zásahů)
    3. Roberto Luongo (VAN) (48 zásahů)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 42. Brown (Williams, Stoll), 53. Carter (King, Kopitar), 60. Carter (Doughty) – 13. Kesler (D.Sedin, H.Sedin)


    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Mitchell, Vojnov, Martinez, Regehr – Carter, Kopitar, King – Williams, Richards, Brown – Toffoli, Stoll, Frattin – Nolan, Lewis, Clifford
    Vancouver Canucks: Luongo – Tanev, Hamhuis, Weber, Bieksa, Corrado, Garisson – Santorelli, H. Sedin, D. Sedin – Hansen, Kesler, Higgins – Kassian, Richardson, Booth – Weise, Dalpe, Sestito

    Rozhodčí: Mark Lemelin, Tim Peel – Darren Gibbs, Jay Sharrers

    Diváci: 18118
    thejrc.org