Toronto – NY Rangers 1:7 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 2:3 (kon.)
Buffalo – New Jersey 2:1 (kon.) | Florida – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | St. Louis – Columbus 6:2 (kon.)
Dallas – Detroit 1:5 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
Los Angeles – Vancouver 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 6:5 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Vancouver Canucks
Neděle 05.01.2014, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Domácí tým nakonec trefuje prázdnou svatyni podle pravidel hry a vede o dvě branky, což mu zcela jistě přiděluje všechny body z tohoto zápasu. Ve středním pásmu dostal kotouč na svou hokejku JEFF CARTER, který se svým druhým zásahem nemýlí. Asistence: Drew Doughty.
     
    52:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zasloužené vedení o jednu branku právě přichází! Los Angeles dnes jasně předstihuje svého soupeře, co se počtu střeleckých pokusů na branku týče a tady je sladká odměna v podobě branky na 2:1. Stejně jako v případě prvního gólu, také nyní přišla střela hodně nečekaně a JEFF CARTER asi zajistil hodně studenou sprchu pro Roberta Luonga, jemuž skončil puk přesně v šibenici nad jeho levou rukou. Skvělá trefa domácích. Asistence: Dwight King, Anže Kopitar.
     
    41:07
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak se přeci jen Králové konečně dočkali, přestože museli být trpěliví déle než čtyřicet minut hracího času. Nakonec se ale domácí příznivci mohou radovat. Akce, která přišla opravdu jako blesk z čistého nebe, končí v poslední chvíli na holi úplně na levé straně osamoceného DUSTINA BROWNA, jenž už tentokrát nedává žádnou šanci Luongovi zasáhnout. Na tohle už byl i skvělý brankář Canucks krátký. Asistence: Justin Williams, Jarett Stoll.
     
    12:27
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Netrvá ovšem dlouho a Canucks už svou početní výhodu využívají. Přestože obrana Kings dlouho vypadala pevně a neprůstřelně, nakonec Los Angeles inkasuje. Domácí nejdřívě vyhodili kotouč do středního pásma, avšak Canucks se s kusem pryže dokázali vrátit rychle před Quicka. Na pravou stranu dostal přihrávku úplně volný RYAN KESLER, jenž už neměl příliš starostí se zavěšením kotouče do poloviny odkryté svatyně soupeře. Pohledný gól. Asistence: Daniel Sedin, Henrik Sedin.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 42. Brown (Williams, Stoll), 53. Carter (King, Kopitar), 60. Carter (Doughty) – 13. Kesler (D.Sedin, H.Sedin)


    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Mitchell, Vojnov, Martinez, Regehr – Carter, Kopitar, King – Williams, Richards, Brown – Toffoli, Stoll, Frattin – Nolan, Lewis, Clifford
    Vancouver Canucks: Luongo – Tanev, Hamhuis, Weber, Bieksa, Corrado, Garisson – Santorelli, H. Sedin, D. Sedin – Hansen, Kesler, Higgins – Kassian, Richardson, Booth – Weise, Dalpe, Sestito

    Rozhodčí: Mark Lemelin, Tim Peel – Darren Gibbs, Jay Sharrers

    Diváci: 18118
    thejrc.org