Toronto – NY Rangers 1:7 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 2:3 (kon.)
Buffalo – New Jersey 2:1 (kon.) | Florida – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | St. Louis – Columbus 6:2 (kon.)
Dallas – Detroit 1:5 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
Los Angeles – Vancouver 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 6:5 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Vancouver Canucks
Neděle 05.01.2014, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Domácí tým nakonec trefuje prázdnou svatyni podle pravidel hry a vede o dvě branky, což mu zcela jistě přiděluje všechny body z tohoto zápasu. Ve středním pásmu dostal kotouč na svou hokejku JEFF CARTER, který se svým druhým zásahem nemýlí. Asistence: Drew Doughty.
     
    59:26
    Roberto Luongo zůstane na střídačce a branka Canucks opuštěna.
     
    59:26
    Daniel Sedin byl v samostatném úniku na Jonathana Quicka, ale domácí brankář se proti němu skvěle vytáhl svými připravenými betony na brankovišti, důležitý zákrok!
     
    59:09
    Teď už sice Luongo odjel a branka zůstala prázdná. Domácí trefili prázdnou svatyni, ale stáli v ofsajdu, takže rozhodčí rozpažuje a trefu neuznává. Pokračuje se za stavu 2:1 pro Los Angeles Kings.
     
    52:38
    Teď se ale bude vylučovat, přesilovku si zahrají domácí Los Angeles Kings, protože dvě minuty za nedovolené bránění inkasuje hostující Tom Sestito.
     
    52:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zasloužené vedení o jednu branku právě přichází! Los Angeles dnes jasně předstihuje svého soupeře, co se počtu střeleckých pokusů na branku týče a tady je sladká odměna v podobě branky na 2:1. Stejně jako v případě prvního gólu, také nyní přišla střela hodně nečekaně a JEFF CARTER asi zajistil hodně studenou sprchu pro Roberta Luonga, jemuž skončil puk přesně v šibenici nad jeho levou rukou. Skvělá trefa domácích. Asistence: Dwight King, Anže Kopitar.
     
    48:43
    Jonathan Quick sklízí ovace publika, protože se nyní skvěle vytáhl proti nebezpečné střele v mezikruží a drží svůj tým v početní nevýhodě nad vodou!
     
    47:45
    Chystá se vyloučení, pykat bude za svůj faul v podobě krosčeku domácí hokejista. Za vrátka už odjel Slava Vojnov (LAK), jenž tak oslabuje svůj celek.
     
    41:07
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak se přeci jen Králové konečně dočkali, přestože museli být trpěliví déle než čtyřicet minut hracího času. Nakonec se ale domácí příznivci mohou radovat. Akce, která přišla opravdu jako blesk z čistého nebe, končí v poslední chvíli na holi úplně na levé straně osamoceného DUSTINA BROWNA, jenž už tentokrát nedává žádnou šanci Luongovi zasáhnout. Na tohle už byl i skvělý brankář Canucks krátký. Asistence: Justin Williams, Jarett Stoll.
     
    39:15
    Nyní už ale po střele Mitchella znovu zvoní tyč! Los Angeles má poslední minuty také velkou smůlu při zakončení. I proto zatím nedalo gól.
     
    38:24
    Tak tohle byla paráda z obou stran. King nejdříve nastřelil puk na Roberta Luonga, ten vyrazil a k dorážce se ještě dostal Anže Kopitar. Ten ale našel pouze skvělou lapačku brankáře Kosatek!
     
    37:54
    Vojnov střílel překvapivě od modré čáry a nakonec orazítkoval tyč soupeřovy branky z venkovní strany!
     
    35:18
    Domácí tým bude moc ještě trochu umocnit svůj dosavadní tlak ve druhé třetině. Na trestnou lavici totiž odjíždí hostující hokejista Chris Higgins (VAN) za hákování.
     
    32:23
    Velice zajímavá také pozice pro domácího Stolla, kotouč končí na hranici brankové čáry. Luongo končí až ve vlastní síti, ale touš s pomocí spoluhráčů udržel na čáře!
     
    32:06
    Obrovská příležitost pro Los Angeles, které ujíždělo v přečíslení hned tři na jednoho. Jenže zakončující Richards se rozhodl vzít vše na sebe, na což byl brankář Roberto Luongo očividně připraven a zasahuje!
     
    25:41
    Další obrovská možnost, Drew Doughty nahodil puk na brankoviště a tam hned dva jeho spoluhráči doráželi touš. Jenže ani jeden z nich ho nedopravil až za brankovou čáru!
     
    20:55
    Hned na začátku druhé třetiny následuje další vyloučení a už potřetí dnes míří za katr domácí hokejista. Dvě minuty za přeseknutí soupeřovy hole dostává Dustin Brown (LAK).
     
    19:01
    Ještě před koncem první třetiny přichází vyloučení také na straně Vancouveru. Jannik Hansen (VAN) inkasuje od rozhodčího dvě minuty za podražení a Králové mohou ukázat svou dovednost v početní výhodě.
     
    15:48
    Druhé vyloučení dnešního zápasu a i tentokrát na trestnou lavici odjíždí domácí hokejista Jeff Carter (LAK), stejně jako v prvním případě. Neudržel nervy na uzdě. Trest je udělen za krosček.
     
    15:36
    Tohle ovšem byla pořádná šance Králů, kteří hned dvakrát obléhali a doráželi na branku Roberta Luonga, jenže ten znovu odolává!
     
    12:27
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Netrvá ovšem dlouho a Canucks už svou početní výhodu využívají. Přestože obrana Kings dlouho vypadala pevně a neprůstřelně, nakonec Los Angeles inkasuje. Domácí nejdřívě vyhodili kotouč do středního pásma, avšak Canucks se s kusem pryže dokázali vrátit rychle před Quicka. Na pravou stranu dostal přihrávku úplně volný RYAN KESLER, jenž už neměl příliš starostí se zavěšením kotouče do poloviny odkryté svatyně soupeře. Pohledný gól. Asistence: Daniel Sedin, Henrik Sedin.
     
    11:02
    Na trestnou lavici míří domácí hokejista Jeff Carter (LAK), který už zastavil soupeře pouze za pomoci faulu. První přesilovka pro Vancouver.
     
    07:43
    Za brankou nebezpečně Quicka strašil hostující Bieksa, nakonec hokejista Vancouveru mazaně obkroužil pravou tyč a domácí ochránce svatyně si na své konto připsal hned dva klíčové zásahy betonem!

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 42. Brown (Williams, Stoll), 53. Carter (King, Kopitar), 60. Carter (Doughty) – 13. Kesler (D.Sedin, H.Sedin)


    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Mitchell, Vojnov, Martinez, Regehr – Carter, Kopitar, King – Williams, Richards, Brown – Toffoli, Stoll, Frattin – Nolan, Lewis, Clifford
    Vancouver Canucks: Luongo – Tanev, Hamhuis, Weber, Bieksa, Corrado, Garisson – Santorelli, H. Sedin, D. Sedin – Hansen, Kesler, Higgins – Kassian, Richardson, Booth – Weise, Dalpe, Sestito

    Rozhodčí: Mark Lemelin, Tim Peel – Darren Gibbs, Jay Sharrers

    Diváci: 18118
    bahis siteleri