Toronto – NY Rangers 1:7 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 2:3 (kon.)
Buffalo – New Jersey 2:1 (kon.) | Florida – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | St. Louis – Columbus 6:2 (kon.)
Dallas – Detroit 1:5 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
Los Angeles – Vancouver 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 6:5 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Vancouver Canucks
Neděle 05.01.2014, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jeff Carter (LAK) (2 + 0)
    2. Jonathan Quick (LAK) (28 zásahů)
    3. Roberto Luongo (VAN) (48 zásahů)
     
    Československá stopa v utkání

    Ani za jeden z týmů nenastoupil žádný Čech nebo Slovák.
     
    Přestože to byli domácí, kdo se déle jak čtyřicet minut hry trápil a prohrával 1:0, díky povedené třetí třetině berou Los Angeles Kings výhru v poměru 3:1. Svého soupeře přestříleli o skvělých 21 střel a dá se tak řící, že nakonec je vítězství opravdu zasloužené. Velice dobrý výkon podali oba brankáři, počkejme si, zda alespoň jeden z nich bude vyhlášen hvězdou utkání.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Domácí tým nakonec trefuje prázdnou svatyni podle pravidel hry a vede o dvě branky, což mu zcela jistě přiděluje všechny body z tohoto zápasu. Ve středním pásmu dostal kotouč na svou hokejku JEFF CARTER, který se svým druhým zásahem nemýlí. Asistence: Drew Doughty.
     
    59:32
    Hodně horké chvíle zažívá golman domácích Jonathan Quick, musel řešit další nepříjemnout situaci na brankovišti.
     
    59:26
    Roberto Luongo zůstane na střídačce a branka Canucks opuštěna.
     
    59:26
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:26
    Daniel Sedin byl v samostatném úniku na Jonathana Quicka, ale domácí brankář se proti němu skvěle vytáhl svými připravenými betony na brankovišti, důležitý zákrok!
     
    59:09
    Teď už sice Luongo odjel a branka zůstala prázdná. Domácí trefili prázdnou svatyni, ale stáli v ofsajdu, takže rozhodčí rozpažuje a trefu neuznává. Pokračuje se za stavu 2:1 pro Los Angeles Kings.
     
    58:42
    King prověřil střelou z dálky Roberta Luonga, který zatím ještě nemůže odjet z vlastní branky na střídačku.
     
    58:04
    Kassin už získal na modré čáře útočné páso pro Vancouver a hosté kombinují. Zatím ale beze střely, což je samozřejmě hodně důležitý faktor hry.
     
    57:09
    Puk za brankou Jonathana Quicka zůstal jen několik okamžiků a už znovu hrají Králové. Hosté se zatím nemohou dostat k závěrečnému tlaku, který by si zcela jistě potřebovali vytvořit.
     
    56:43
    Následně se sice Vancouver Canucks už dostali do útoku, ale příliš spěchali přes modrou čáru. Tam je totiř velice rychle zastavuje hvizd rozhodčího a postavení mimo hru.
     
    56:13
    Hodně dobrá střela v podání Justina Williamse po ledě, Roberto Luongo ale proti ní stačil včas sevřít své betony a zasáhnout.
     
    55:38
    Hosté se potřebují rychle dostat před branku Jonathana Quicka, ale zatím jsou jejich rozehrávky hodně nepřesné. To je pochopitelně voda na mlýn pro Los Angeles.
     
    55:30
    Jeff Carter chtěl přidat určitě ještě jeden gól do sítě Vancouveru, ale teď byl zastaven už na modré čáře ofsajdem. Bude se pokračovat po reklamní pauze.
     
    54:54
    Dobrá pozice pro Frattina po nahrávce od Toffoliho, ale tentokrát puk nenašel správný směr na branku, takže domácí Kings musí zase rychle zpátky do obranného pásma.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 42. Brown (Williams, Stoll), 53. Carter (King, Kopitar), 60. Carter (Doughty) – 13. Kesler (D.Sedin, H.Sedin)


    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Muzzin, Mitchell, Vojnov, Martinez, Regehr – Carter, Kopitar, King – Williams, Richards, Brown – Toffoli, Stoll, Frattin – Nolan, Lewis, Clifford
    Vancouver Canucks: Luongo – Tanev, Hamhuis, Weber, Bieksa, Corrado, Garisson – Santorelli, H. Sedin, D. Sedin – Hansen, Kesler, Higgins – Kassian, Richardson, Booth – Weise, Dalpe, Sestito

    Rozhodčí: Mark Lemelin, Tim Peel – Darren Gibbs, Jay Sharrers

    Diváci: 18118
    thejrc.org