Nominační TK Slovinska před OH v Soči (kon.) | Nominační TK Švýcarska před OH v Soči (kon.)
Nominační TK Česka před OH v Soči (kon.)
konec
Nominační tisková konference Slovinska před OH v Soči

Pondělí 06.01.2014, 12:00Tiskové konference
     
    To je z nominační tiskové konference Slovinska vše, pro tyto hráče to bude jistojistě první a možná také poslední možnost nasát atmosféru olympijských her, a i když budou na této akci ohromným outsiderem, jejich šance nejsou nulové. Příjemný zbytek pondělního odpoledne přeje Petr Dejnožka. (14:59:52)
     
    Nominace Slovinska na Olympijské hry 2014 v Soči:

    Brankáři: Robert Kristan (Nitra, Slovensko), Andrej Hočevar (Epinal, Francie) a Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, Rakousko /EBEL/).

    Obránci Klemen Pretnar (EC VSV Villach, Rakousko /EBEL/), Sabahudin Kovačevič (Sary-Arka Karaganda, Kazachstán /VHL/), Matic Podlipnik (Dukla Jihlava, Česká republika), Andrej Tavželj (Rouen, Francie), Žiga Pavlin (Troja-Ljunbgy, Švédsko), Blaž Gregorc (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, Česká republika), Mitja Robar (Krefeld, Německo) a Aleš Kranjc (Köln, Německo).

    Útočníci: Jan Muršak (CSKA Moskva, Rusko /KHL/), Anže Kopitar (Los Angeles Kings, USA /NHL/), Žiga Pance (Bolzano, Itálie /EBEL/), Aleš Mušič, Miha Verlič (oba HDD Olimpija Lublaň /EBEL/), Robert Sabolič, Žiga Jeglič (oba Ingolstadt, Německo), Rok Tičar (Köln, Německo), Jan Urbas (Red Bull Mnichov, Německo), Marcel Rodman (Schwenninger Wild Wings, Německo), Tomaž Razingar (Troja-Ljunbgy, Švédsko), David Rodman (Oskarshamn, Švédsko), Boštjan Goličič (Briançon, Francie) a Anže Kuralt (Epinal, Francie).
     
    Tisková konference právě skončila.
     
    Nominační tisková konference je u konce, jistě můžeme ještě zmínit, že nejmladším hráčem Slovinska bude třetí brankář Luka Gračnar, který v říjnu loňského roku oslavil své dvacáté narozeniny. Naopak nejzkušenějším je právě expardubický Tomaž Razingar.
     
    Většina hráčů Slovinska však hraje v německé DEL Lize. Za zmínku jistě stojí hráči jako Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič či Marcel Rodman.
     
    Podle očekávání je v nominaci Anže Kopitar z Los Angeles, do Soči se podívá také Jan Muršak hrající Kontinentální hokejovou ligu v dresu CSKA Moskva.
     
    Kapitán Slovinska Tomaž Razingar nemůže chybět ani na olympiádě! Zda i zde dostane na svůj dres kapitánské céčko se v tuto chvíli můžeme pouze domnívat.
     
    Přechází se na útočníky, i zde jsou pro české fanoušky známá jména.
     
    Tak přece jen se do Soči podívá další zástupce českých soutěží! Jednadvacetiletý obránce jihlavské Dukly Matic Podlipnik byl nominován jako poslední obránce!
     
    Dalšími tahouny v defenzívě by měly být Aleš Kranjc a Mitja Robar, oba hrající nejvyšší německou soutěž.
     
    Ano! Blaž Gregorc si díky vynikajícím výkonům v pardubickém dresu vysloužil pozvánku a na olympiádě ho tedy uvidíme!
     
    Mezi obránci se nachází také známá jména pro české fanoušky. Dostanou se hráči jako Gregorc a Podlipnik na největší hokejový turnaj v ruské Soči?
     
    Do Soči se podívá trojice Robert Kristan, Andrej Hočevar a Luka Gračnar. Zde tedy není žádné překvapení, Kristan hájí branku slovenské Nitry a na olympijských hrách by měl zaujmout pozice jedničky. Hočevar chytá ve Francii, Luka Gračnar působí v EBEL lize v dresu Redbullu Salzburg.
     
    A jde se na to! V tuto chvíli je jasné, že Kopitar povolá do Soči tři brankáře, osm obránců a čtrnáct útočníků. Začneme tedy s muži v brankovišti..
     
    Trenér Matjaž Kopitar drží v ruce seznam jmen, které se budou olympiády účastnit. S téměř stoprocentní jistotou se zde nachází také jediný slovinský hráč NHL – Anže Kopitar hrající za Los Angeles Kings.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Olympijské hry v Soči 2014 jsou za rohem, téměř měsíc před jejich začátkem mají napilno zejména hokejoví trenéři, kteří musí nominovat své hráče na tento turnaj. Nejinak to má i senzace, od které se toho na olympijských hrách příliš neočekává – Slovinsko. Od 12 hodin středoevropského času začne jejich trenér oznamovat nominaci 25 hráčů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    Petr Dejnožka

    bahis siteleri