Nominační TK Slovinska před OH v Soči (kon.) | Nominační TK Švýcarska před OH v Soči (kon.)
Nominační TK Česka před OH v Soči (kon.)
konec
Nominační tisková konference Švýcarska před OH v Soči

Pondělí 06.01.2014, 16:00Tiskové konference
     
    Nominaci českého soupeře v základní skupině známe a nenajdeme v ní příliš mnoho překvapení. Celkem devět krajánků z NHL doplňuje šestnáct hráčů z Evropy. Večer se dozvíme nominaci českého týmu a napětí by se dalo krájet. Přeji příjemný večer!
     
    Tisková konference právě skončila!
     
    Nominace Švýcarska na OH v Soči:

    Brankáři: Reto Berra (Calgary), Jonas Hiller (Anaheim), Tobias Stephan (Ženeva, Švýcarsko).

    Obránci: Severin Blindenbacher (Curych, Švýcarsko), Rafael Diaz (Montreal), Philippe Furrer (Bern, Švýcarsko), Roman Josi (Nashville), Mathias Seger (Curych, Švýcarsko), Mark Streit (Philadelphia), Julien Vauclair (Lugano, Švýcarsko), Yannick Weber (Vancouver).

    Útočníci: Andreas Ambühl (Davos, Švýcarsko), Matthias Bieber, Simon Bodenmann (oba Kloten, Švýcarsko), Damien Brunner (New Jersey), Luca Cunti (Curych, Švýcarsko), Ryan Gardner (Bern, Švýcarsko), Denis Hollenstein (Ženeva, Švýcarsko), Simon Moser (Nashville/Milwaukee), Nino Niederreiter (Minnesota), Martin Plüss (Bern, Švýcarsko), Kevin Romy (Ženeva, Švýcarsko), Reto Suri (Zug, Švýcarsko), Morris Trachsler, Roman Wick (oba Curych, Švýcarsko).
     
    Jdeme dál. Kloten vysílá na turnaj dvojici útočníků. S Matthiasem Bieberem se ukáže také Simon Bodenmann. Z Curychu si řeklo o nominaci trio Luca Cunti, Morris Trachsler a Roman Wick. Dalším útočníkem, který dostal pozvánku je Ryan Gardner z Bernu. Vítěz posledního Spengler Cupu z Ženevy bude mít na turnaji dva útočníky – Denise Hollensteina a Kevina Romyho. Čtrnáctku uzavírá Reto Suri z Zugu.
     
    Nemohou chybět zkušenosti, proto se Švýcarsko může spolehnout na Andrease Ambühla z Davosu a Martina Plüsse z Bernu. Ty doplní trojlístek hráčů z NHL. Damiena Brunnera z New Jersey nenechá ve štychu Nino Niederreiter z Minnesoty a doplní je mladík Simon Moser, jenž působí v Milwaukee, které je farmářským týmem Nashvillu.
     
    A teď už přecházíme na útok. Tam bude borců z NHL o něco méně...
     
    Evropský hokej bude reprezentovat kvarteto obránců. Prvním je Severin Blindenbacher z Curychu a nebude jediným hráčem tohoto týmu. Společně s ním se do Soči podívá také Mathias Seger. Z Bernu se do Ruska probojoval Philippe Furrer. Osmičku beků uzavírá Julien Vauclair z Lugana.
     
    Nikoho nepřekvapí jméno zkušeného Marka Streita, který společně s Jakubem Voráčkem obléká dres Letců. Z NHL ho doplní montrealský Rafael Diaz, Roman Josi z Nashvillu a také Yannick Weber. Ten obléká dres Vancouveru, který pořádal poslední Hry v roce 2010.
     
    Přejdeme na obránce...
     
    V brance nenajdete žádné překvapení. Jedničkou týmu by měl být brankář Anaheimu Jonas Hiller. Záda mu bude krýt spoluhráč Jiřího Hudlera a Ladislava Šmída z Calgary – Reto Berra. Trojlístek doplní Tobias Stephan ze švýcarské Ženevy, která v prosinci ovládla Spengler Cup.
     
    Jako první se dozvíme jména vyvolených brankářů...
     
    Kouč Sean Simpson už si připravuje papír s vyvolenou pětadvacítkou. Stejně jako ve všech dosavadních nominacích se bude jednat o tři brankáře, osm beků a čtrnáct útočníků. Předpokládá se, že švýcarský trenér vezme většinu hráčů v NHL.
     
    Tisková konference právě začala!
     
    Zdravím všechny fanoušky světového hokeje. Olympijský turnaj v Soči se blíží a účastnické země zveřejňují jednu nominaci za druhou. My budeme společně sledovat nominaci Švýcarska, které bude českým soupeřem ve skupině C. Společně s námi narazí na Švédsko a Lotyšsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.

    Daniel Ryl

    bahis siteleri