Havlíčkův Brod – Šumperk 2:1 (kon.) | Motor ČB – Kadaň 0:3 (kon.) | Olomouc – Litoměřice 6:0 (kon.)
Třebíč – Havířov 3:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Beroun 4:3 (po pr.) | Most – Benátky n/J 1:8 (kon.)
Ústí n/L – Jihlava 4:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
HC Stadion Litoměřice
Sobota 25.01.2014, 17:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Gólové hody na olomouckém zimním stadionu jsou u konce. Mora nad Litoměřicemi vítězí jednoznačně 6:0. O jedinou branku ve třetí periodě se postaral domácí Jaroměřský. Mora dala během posledních čtyřech zápasů 25 branek! Halász vychytal sedmé čisté konto v probíhajícím ligovém ročníku! (19:04:32)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Probíhá poslední půlminuta utkání, domácí teď mají hlavní úkol. Nedostat branku. Halász míří za svou sedmou nulou v sezóně.
     
    58:49
    V oslabení se s trochou štěstí mohl dostat do pniku Čermák, Cartelli měl ale k puku přeci jen o něco blíže, proto se nyní Halász nemusel strachovat.
     
    57:47
    Po sérii nahrávek měl puk doputovat od Vodného na Knotka, ten byl ale včas odzbrojen, a proto se ke střele nedostal.
     
    57:11
    Ještě je tu jedna přesilovka pro Moru. Ve svém kličkování byl zahákován Michal Vodný. Tím, kterým se provinil nedovoleným zákrokem, byl hostující kapitán Jaroslav Hašek (LTM).
     
    56:30
    Olomouc se usadila v pásmu Litoměřic, zatím však na Přikryla nemířila žádná střela.
     
    55:20
    Vypadá to, že utkání se nebude jen tak dohrávat, i přes výsledek, jaký nyní na světelné tabuli svítí, se oba celky snaží být aktivními.
     
    54:28
    K sedmé brance Mory měl blízko Knotek, ten ale Divišovu nahrávku nedokázal proměnit v gól. Přikryl byl včas na svém místě a pomocí hokejky navíc odpálil kotouč do bezpečí.
     
    53:51
    V další dobré šanci se ocitl Bahenský, Halász je ránu vyrazil jen před sebe, kde už za něj dobrou práci odvedl Roman Kadela.
     
    53:10
    Jaroměřský si vzal puk už ve své vlastní třetině, dojel s ním až do pásma Stadionu, ovšem tam kotouč ztratil a hosté mířili do třetiny Olomouce v přečíslení. Nakonec Halász zasahovat nemohl.
     
    51:59
    Po dlouhé době si musel připsat zákrok i Halász, Hrubeš vyslal na slovenského brankáře ve službách Mory střelu od modré čáy, v pohotovosti byl levý beton domácího gólmana.
     
    51:17
    Několik velkých šancí v podání Olomouce. První formace doslova zamčela Litoměřice v jejich obranném pásmu, jak Knotek, tak Vodný ale ve velkých šancí další gól svého celku nepřidali.
     
    50:13
    Kucharczyk se mohl také zapsat do střelecké listiny, v tisíciprocentní, kdy mu spoluhráč poslal přihrávku do druhé vlny, měl před sebou naprosto odkrytou branku! Kucharczyk ale minul!
     
    49:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    I Petr Přikryl už musí tahat puk ze své sítě! JAN JAROMĚŘSKÝ dostal nabito na modrou čáru, tam se napřáhl, jak jen to šlo, a dělovou ránou pošesté v utkání rozvlnil hostující síť. Asistence: Denis Kindl, Matěj Pekr.
     
    48:58
    Oba vyloučení hráči hrají v pěti, Kindl i Drábek opustili trestnou lavici.
     
    47:49
    Bahenský se dostával do šance, Drtilovi se však povedlo kmenového hráče Sparty odzbrojit. Bahenský pak domácímu hráči uštědřil pár ran, rozhodčí však nevylučuje.
     
    46:58
    Hned dva hráči míří na trestnou lavici. Za hrubost je vyloučen Denis Kindl (OLO), který inkasoval trest za hrubost, hostující Václav Drábek (LTM) se provinil držením protihráče.
     
    46:19
    Fantastická akce vpodání Mory, na jejíž konci byl Knotek, v předbrankové blízkosti ale nedokázal procedit kotouč přes výstroj hostujícího gólmana.
    Marken.cz

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 6. Diviš (Vodný), 13. Vodný (Knotek, Diviš), 20. Pekr (Kindl, Matuš), 37. Kindl (Drtil, Pekr), 38. Herman (Kucharczyk, Kadela), 50. Jaroměřský (Kindl, Pekr)


    HC Olomouc: Halász (Vošvrda) – Cartelli, Ondrušek (C), Janáček, Jaroměřský, Drtil, Staněk, Kadela – Pekr, Kindl, Matuš – Kucharczyk, Herman, Selingr – Diviš, Knotek, Vodný – Heža.
    HC Stadion Litoměřice: Král (41. Přikryl) – Žovinec, Kolář, Drábek, Husák, Šulc, Míka – Budinský, Koudelka, Čermák – Novák, Bahenský, Hašek – Bajaruns, Rubeš, Švagrovský – Racek, Z. Doležal.

    Rozhodčí: Talpa – Štětina D., Štětina J.

    Diváci: 951
    thejrc.org