Hertha – Norimberk 1:3 (kon.) | Bayern – Frankfurt 5:0 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:3 (1:1)
1. FC Norimberk
Neděle 02.02.2014, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Druhý poločas již příliš pohledný nebyl, přesto jsme viděli dvě branky. Nejprve poslal své mužstvo do vedení Josip Drmić, který poté ve vášnivém závěru klání opět skóroval z nařízené penalty. Domácí nebyli horším celkem, avšak doplatili na mizernou produktivitu, která gradovala především v úvodní půli. Vinou střelecké nemohoucnosti a naopak dobrých schopností hostí proměnit nabídnutou příležitost podlehla Hertha Berlín Norimberku 1:3. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 6:4 (17:26:48)
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Nürnberg právě vstřelil branku!
    JOSIP DRMIĆ si posavil balon a nechytatelnou ranou k levé tyči definitivně rozhodl o osudu duelu.
     
    90+4
    Velmi dramatický závěr duelu, za spíše hokejový bodyček nařizuje sudí Weiner pokutový kop pro Norimberk!
     
    90+2
    Za nedovolený zákrok na obranné polovině dostává žlutou kartu Timo Gebhart (NUR).
     
    90
    K základní hrací době se budou nastavovat rovné čtyři minuty.
     
    90
    Hráči Herthy jsou jako u vytržení, hlavní sudí Weiner totiž netrestá ruku Petráka, což se domácím nelíbí. Faktem je, že celé situaci předcházel ofsajd, který pomezní sudí správně nepřehlédl. V právu jsou tak hosté.
     
    88
    Nepříliš často vídaná situace! Schäfer nejprve odvrátil prudký balon, který následně poslal domácí záložník padáčkem do branky. Na čáře zasáhl Petrák, který se však podle všecho dotkl míče nejprve rukou. Následní dorážka, která zapadla do branky neplatí.
     
    87
    Stále se hraje na útočné polovině hostí, Hertha působí poněkud odevzdaným dojmem. Uvidíme, zda toto tvrzení v závěrečných minutách vyvrátí.
     
    85
    Nově příchozí Timo Gebhart nyní důsledně protáhl Krafta, který vytěsnil míč na rohový kop. Tato situace do zadních řad Herthy příliš vzrušení nepřinesla. Norimberku však takováto hra bohatě stačí.
     
    84
    Otevřená obrana Herthy měla znovu práci, prudký pas za obranu posílal z pravé strany Feulber. Rovněž jeho pokus ale domácí zastavili. Hosté zvládají utkání po taktické stránce velice dobře.
     
    83
    Norimberk se nezatahuje do defenzivy, ba právě naopak. Adam Hloušek nabral rychlost a následně prudkým centrem z levé strany zaměstnal domácí obránce. Defenziva Herthy vše zvládla bez újmy. Může se tak opět vydat do útoku.
     
    82
    Střídat bude rovněž Norimberk. Kojitakeho nahradí čerstvý Timo Gebhart.
     
    81
    Kapitán domácích zastavil unikajícího hostujícího borce ostrým skluzem, za což Fabian Lustenberger (HER) dostává žluté napomenutí.
     
    80
    Protiútok Norimberku úspěch neslavil, Ginczek nedokázal zkrotit dlouhý nákop svého spoluhráče. Hertha se tak může vydat vstříc brance hostí. Čas na vyrovnání se již krátí.
     
    79
    Norimberk předvádí fotbal, který mu stačí, drží Herthu v uctivé vzdálenosti od vlastní branky. Pro hostující celek je nyní největším nepřítelem čas, který se zcela jistě povleče.
     
    77
    Domácí družina využívá poslední možné střídání a posiluje ofenzivu. Místo Hosogaje vyběhne na trávník Sandro Wagner.
     
    75
    Skjelbred se prodíral hostující obranou, což se mu zčásti podařilo. Na poslední chvíli jej odzbrojil Chandler, který poté odkopl míč do bezpečné vzdálenosti. Domácím již příliš času na vyrovnání nezbývá.

    Libor Kucza

    Branky: 4. Ramos (Ronny) – 20. Feulner, 68. Drmić (Ginczek), 90+5. Drmić (pen.)

    Karty:   2. van den Bergh (HER), 64. Ronny (HER), 81. Lustenberger (HER) – 32. Frantz (NUR), 71. Feulner (NUR), 90+2. Gebhart (NUR)   90. Petrák (NUR)


    Hertha BSC: Kraft – van den Bergh (23. Pekarík), Langkamp, Lustenberger (C), Ndjeng – Hosogaj (77. Wagner), Skjelbred, Schulz (71. Mukhtar), Ronny, Allagui – Ramos.
    Náhradníci: Gersbeck – Pekarík, Kobiašvili, Janker, Niemeyer, Mukhtar, Wagner.

    1. FC Norimberk: Schäfer (C) – Plattenhardt, Pinola, Petrák, Chandler – Frantz, Hloušek, Kijotake (82. Gebhart), Feulner, Drmić – Ginczek.
    Náhradníci: Rakovsky – Angha, Dabanlı, Gebhart, Mak, Gärtner, Pekhart.

    Rozhodčí: Weiner – Grudzinski, Henschel

    Diváci: 40 000
    ocianews.com