Žilina – Trenčín 6:4 (kon.) | Banská Bystrica – Piešťany 2:3 (kon.) | Martin – Skalica 2:4 (kon.)
Nitra – Zvolen 1:0 (kon.) | Košice – Poprad 4:0 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:4 (1:2,0:1,1:1)
HK Skalica
sk Neděle 02.02.2014, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:07:23)
     
    59:47
    Skalica dala gól!
    Hostia sa dostali k puku bez problémov v strednom pásme poslal Školiak René puk na voľného TIBORA KUTÁLEKA, ktorý bez problémov vsietil do prázdnej bránky Martina. Asistencia: René Školiak
     
    59:21
    Martinčania stále bez strely na Lipovského, zdá sa že sa hostia ubránia.
     
    58:57
    Oddychový čas Martin. Už predtým však hrali Martinčania v šestici, nebolo to však proti pravidlám, tréneri stiahli Čecha a Martinčania hrajú o všetko.
     
    58:30
    Vhadzuje sa pred Jakubom Čechom, Skaličania nepúšťajú Turčanov k ničomu.
     
    58:15
    Teraz dostal pukom do tváre Peter Smrek, no dvaja rozhodcovia to videli celkom jasne a tak žiadna presilová hra pre Martin. Už iba 100 sekúnd pre domácich.
     
    57:20
    Tréneri teraz striedajú iba dve päťky, ato hráčov, Themár, Fujerík, Suja, Galamboš, Markovič, Važan, ktorí nastupujú v nepravidelných intervaloch v nepravidelných kombináciách.
     
    56:30
    Milan Kolena sa ideálne zbavil svojho protihráča a bekhendom prestrelil. Tlak Martina. Martinčania hrajú vabank, útoči celá päťka.
     
    55:15
    Predsa len sa však Martinčania dostávajú do tlaku. Markovič spôsobil taký kolotoč, že postupne odpadali skalickí obrancovia, sám sa rozhodol zakončiť, to Lipovský bez hokejky ešte dokázal ustáť, potom mal na hokejke gól Smrek, no na strelu z prvej to nebolo, a tak puk len padol do lapačky Lipovského.
     
    54:28
    Themár sa peknou kľučkou zbavil v útočnom pásme v rohu skalického obrancu a spoza bránky našiel Cígera, k tomu už ale dokázal pristúpiť vracajúci hráč hostí a tak zo šance nebolo nič.
     
    53:17
    Bruno Mráz mohol schladiť Martinčanov, rútil sa v prečíslení 2:1 na Čecha a zobral zodpovednosť do vlastných rúk, vystrelil no nenašiel medzeru medzi betónami Jakuba Čecha.
     
    52:45
    Hostia umne a poctivo stoja medzi červenou a modrou čiarou a snažia sa zachytávať martinské útočné ataky, domácim nechýba chuť, no prebujú zlepšiť prihrávky.
     
    52:11
    Hostia v plnom počte.
     
    51:19
    Skalica sa ubránila vyhodením puku a už sa hrá druhá polovica martinskej presilovky.
     
    50:11
    Stano Tomáš v nesprávnom čase fauloval a dostáva Martin do varu. 2. min. faul kolenom na Fujeríka v strednom pásme, teda úplne zbytočný zákrok.
     
    49:38
    Martinčania sa dostávajú do pohody po kontaktnom góle. Novotný si trúfol na útočný výpad, no hostia mu už nedovolili prihrať na úplne nekrytého Kolenu, a tak Lipovský prerušil hru.
     
    48:46
    Martin dal gól!
    Najprv Markovič nedokázal nájsť voľných spoluhráčov a už sa zdalo, že Skaličania vyhodia puk do bezpečia, no potom prišiel k puku na modrej PETER SMREK a delovkou prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Asistencie: Jaroslav Markovič, Peter Galamboš
     
    47:37
    Martin si stále nedokáže vypracovať takú príležitosť, po ktorej by mohol prípadne aj doraziť. Teraz pálil Ďatelinka, no nikto nebol na blízku pre prípadnú dorážku.
     
    46:41
    Menšie vzrušenie v hľadisku – Stano si vybehol na martinského útočníka, podľa všetkého však celkom čisto.
     
    45:40
    Markovič v prečíslení 3:2 posielal puk na voľného Galamboša, ktorý mal na hokejke ďalšiu tutovku, no skalický gólman Lipovský skvele vybehol a zmenšil tak strelecký uhol.

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 4. Važan (Galamboš, Markovič), 49. Smrek (Galamboš, Markovič) – 12. Šátek (Trška, Kozák), 13. Stieler (Jankovič), 40. Mikúš (Preisinger, Vyrubalík), 60. Kutálek (Školiak)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Ďatelinka, Matejka – Markovič, Galamboš, Važan – Novotný, Perniš – Themár, Fujerík, Suja – Smrek, Rusina – Rožník, Kolena, Cíger – Tupý, Brcko – Šugár, Dírer, Pokrivčák
    HK Skalica: Lipovský (Romančík – Barák, Vyrubalík – Sloboda M., Školiak, Obdržálek – Trška, Luža – Mráz B., Kutálek, Šátek – Kozák, Stano – Mikúš T., Preisinger, Kudrna – Krejčiřík, Srnec – Kropáč, Stieler, Jankovič

    Rozhodčí: T. Bundil, D. Konc – Tvrdoň J., Výleta R.

    Diváci: 1750
    thejrc.org