Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
konec
Tisková konference SK Slavia Praha

Úterý 18.02.2014, 12:30Tiskové konference
     
    Tisková konference byla ukončena. (12:56:10)
     
    Tomáš Necid ohledně cílu, kolik chce dát gólů: "Gól chci dát v každém zápase, ale hlavní je, aby Slavia získávala tři body. Musíme se v tabulce vyhoupnout nahoru. Jako krok zpátky to neberu, to bych tady vůbec nebyl. Jsem rád, že mohu začít hrát fotbal."
     
    Koubek ohledně kapitánovství Pitáka: "Kapitán musí být respektovaná osoba, schopnost komunikace s vyššími místy musí být na vysoké úrovni. Myslím, že volba Karla Pitáka byla správná."
     
    Karol Kisel ohledně osudu hráčů Škutky, Bortela, Čonky: "Vypadá to, že odejdou všichni tři, ale ani jeden není definitivně potvrzen."
     
    Kisel: "Ne všechno vyjde, je potřeba za tím udělat tlustou čáru."
    Další otázky ohledně Martina Fenina utnula ředitelka komunikace Soňa Nouzáková.
     
    Kisel o Feninovi: "Nerad bych se k tomu vracel, pan Šeterle řekl, že je to ukončeno. Největší problém Fenina byl, že se mu nedařilo na hřišti. Dospělo to ke smírné cestě, což jsme chtěli už před dvěma měsíci, nakonec se tak stalo až teď."
     
    Šeterle: "Došlo ke smírnému ukončení smlouvy, nebudu specifikovat, zdali má Slavia ještě nějaké závazky vůči hráči. Nemyslím si, že by bylo vhodné, aby se obě strany dostaly do konfliktní situace."
     
    Šeterle: "Tato záležitost se ještě teď řešila mezi právníky obou stran. S Feninem jsme se dohodli a on odejde ze Slavie. Dohodli jsme se jako lidé."
     
    Jaromír Šeterle o odchodu Martina Fenina: "Tato záležitost není pro obě strany pozitivní. Slavia angažovala Fenina v dobré víře, chtěli jsme aby se zlepšila Slavia, tak i on. To se nestalo."
     
    Koubek pokračuje: "Ve všem chci vidět pozitiva. Když vypadl Tomáš Necid, mohl jsem na postu vidět jiné. Na hrotu hrál Vošahlík, Vyhnal i Juhar, musíme si ty vazby vypilovat, aby to začalo fungovat i bez Tomáše."
     
    Koubek: "Nepanikaříme, byť jsem vždy nespokojen. Bylo nereálné, abychom stříleli proti těžkým soupeřům tři čtyři branky."
     
    Koubek: "Musíme najít správné vazby. Tomáš Necid dal tři góly, pak se zranil a my jsme góly přestali dávat. V generálce jsme hráli s Libercem a gól jsme nedali, ale mohli jsme si vybrat lehčího soupeře. To jsme však nechtěli."
     
    Koubek: "Samozřejmě s naší produktivitou na podzim nemohu být spokojen. V přípravě se nám dařilo střídavě, dvakrát jsem točil kádr a gól jsme nedali. My nejsme mašina na góly, to víme, ale děláme, co můžeme."
     
    Piták: "Volba kapitána mě překvapila, byl jsem rád, že mi trenér i hráči dali důvěru. Nejdůležitější je ale, co budeme předvádět na hřišti. Věřím, že je to tu dobře poskládané a bude to fungovat."
     
    Útočník Tomáš Necid: "Na úvod ligy jsem zdravotně v pořádku."
     
    Kapitán Karel Piták říká: "Těším se hodně na start ligy, za celou kabinu mohu říct, že se všichni těšíme. Příprava byla kvalitní, soupeři byli na velmi dobré úrovni."
     
    Koubek: "Zdravotní stav až na Martina Dobrotky je dobrý, ještě má problémy nový chlapec Mensah, ale s ním se stejně na úvod nepočítalo."
     
    Slovo si bere trenér Miroslav Koubek: "Ještě doplním Karola, že součástí přípravy bylo i poznat výkonnost nových hráčů a ještě si ověřit možnosti dalších hráčů, které v kádru máme. To byl jeden z hlavních sportovních úkolů, najít vazby a optimální složení hráčů, kteří k sobě pasují. Trošku nám to narušilo zranění Tomáše Necida, který jako hlavní článek naší útočné vazby chyběl."
     
    Kisel: "Máme i hráče, kteří prošli Slavií. Nejdůležitější ale bude samotná jarní část sezony. Příprava je jen příprava, hlavní část jsou mistrovská utkání, chceme v nich být úspěšnější. Bojujeme o záchranu, náš první cíl je tedy se dostat z bezprostředního ohrožení sestupu."

    Václav Baumann

    bahis siteleri