Nový Zéland – Turecko 6:3 (kon.) | Jihoafrická rep. – Čína 1:4 (kon.) | Mexiko – Španělsko 3:5 (kon.)
konec
Mexiko
3:5 (0:1, 1:3, 2:1)
Španělsko
Sobota 05.04.2014, 20:30 • Pabellon de Hielo • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Španělsko zvládlo na domácí půdě vstup do turnaje a porazilo Mexiko 5:3 se s vámi loučí a dobrou noc přeje Tomáš Lysý. (22:42:25)
     
    Střely na branku: 20-44.
    Zásahy gólmanů: 39-18.
    Vyloučení: 6-3.
    Využití: 0-1.
     
    Španělé vstoupili do skupiny B druhé divize Mistrovství světa výhrou. Nad svým sokem z Mexika vedli již 4-0, ale nakonec dovolili Mexičanům snížit čtyřicet vteřin před koncem na rozdíl jednoho gólu. Nakonec si však díky druhému gólu Jana Munoze, druhé asistenci Pabla Munoze a třetí asistenci Carlose Queveda v dnešním zápase pohlídali výhru.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, po chybě Mexičanů se po levé straně prosmýkl JUAN MUNOZ, namířil si to až před de la Garmu a střílí svůj dnešní druhý gól v zápase. Asistence: Pablu Munoz, Carlos Quevedo.
     
    59:20
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    To je neskutečné. Mexičané dávají během pěti minut dva góly a čtyřicet vteřin před koncem zařizují drama dnešního zápasu. Vyplatila se jim hra bez gólmana, Majul si vyměnil roli střelce za nahrávače a BRIAN ARROYO překonal Alcaina v brance Španělska. Asistence: Hector Majul.
     
    59:20
    Oddechový čas Mexičanů.
     
    59:08
    Mexičané se ale velmi rychle dostávají do útoku a de la Garma odjíždí na střídačku. Hokejisté v zelených dresech to zkusí v šesti.
     
    59:00
    Španělsko posílá puk do středního pásma.
     
    58:29
    Mexičané vycítili šanci na zdramatizování zápasu a díky Majulovi se dostali do útočného pásma před Alcaina.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:21
    Mexiko se přece jen pokouší tlačit před branku Alcaina. Zatím ale bez úspěchu.
     
    55:58
    Španělé mohou bý rádi, že Carrero nezachytil na útočné modré puk, jinak by měl před sebou moře prostoru na střelu.
     
    55:17
    Španělé se pokouší dohrát zápas bez potíží, nechtějí inkasovat další gól a ještě více zdramatizovat průběh zápasu.
     
    54:28
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    HECTOR MAJUL z trestného střílení překonává Andera Alcaina a živí pro svůj celek maličký plamínek naděje na zisk dvou bodů. Bez asistence – trestné střílení.
     
    Bylo nařízeno trestné střílení.
     
    54:28
    Do samostatnéh úniku se dostával Hector Majul, byl však zahákován Alejandrem Hernandezem, což sudí Michelle Gastaldelli nemohl ocenit ničím jiným než trestným střílením.
     
    52:32
    Dnes velmi aktivní Quevedo ujel po pravé straně a po přejetí modré čáry se pokusil vystřelit. Ke svým dvěma přihrávkám ale zatím gól nepřidal.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 36. Carrero (Kelo), 55. Majul, 60. Arroyo (Majul) – 10. Boronat (Gainza, Quevedo), 21. Gonzalez (Quevedo), 26. J. Munoz (P. Munoz, Palacin), 32. Fuentes (Carbonell, Palacin), 60. J. Munoz (P. Munoz, Quevedo)


    Mexiko: de la Garma (de Alba) – Escandon, Colas, Martinez, Padilla, Ugarte, D. L. Gonzalez – Sierra, Kelo, Cervantes – Ehlers, Ortega, Majul – Ramirez, Arroyo, Gomez – Cuevas, Samperio, Smithers – Carrero. Trenér: Diego de la Garma
    Španělsko: Alcante (Carretero) – Hernandez, Ubieto, Brabo, G. Betran, Gainza, Vea – P. Gonzalez, Boronat, Quevedo – J. Munoz, Palacin, P. Munoz – Solorzano, Fuentes, Carbonell – A. Betran, Barnola, Puyelo – Ribas, Garcia-Arias. Trenér: Timo Tuomi

    Rozhodčí: Michelle Gastaldelli – Jan Cerne, Yann Furet

    Diváci: 2350.
    ocianews.com