Stuttgart – Freiburg 2:0 (kon.) | W. Brémy – Schalke 1:1 (kon.) | Norimberk – Mönchengladbach 0:2 (kon.)
Augsburg – Bayern 1:0 (kon.) | Frankfurt – Mohuč 2:0 (kon.) | Dortmund – Wolfsburg 2:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:1 (0:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 05.04.2014, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní program německé fotbalové Bundesligy je u konce, a s ním také tento textový přenos. S přáním hezkého sobotního večera se s Vámi tímto loučím.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely celkem: 10 – 19
    Střely na branku: 8 – 13
    Rohové kopy: 7 – 2
    Ofsajdy: 3 – 3
    Fauly: 15 – 14
    Žluté karty: 2 – 1.
     
    Těsná jednobranková výhra Borussie Dortmund se nerodila vůbec lehce, přesto se zaplněný stadion může se svými oblíbenými hráči radovat ze zisku tří bodů.

    První poločas se domácím hrubě nepovedl, aktivnější byl Wolfsburg, který měl k dispozici slušný počet šancí, ze kterých vyprodukoval vedoucí gól, jenž ve 34. minutě zápasu vstřelil asi nejviditelnější hráč hostů Ivica Olić.

    V kabině BVB měl kouč Jürgen Klopp svým hráčům co vysvětlovat a do druhé půle přišel na trávník úplně jiný tým. Šest minut po startu druhé půle se po rohovém kopu Reuse prosadil krkolomnou hlavičkou Lewandowski, na jehož gól o čtvrt hodiny navázal Marco Reus, jenž využil velkého zaváhání brankářské dvojky VfL.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V dnešním zápase se už nic nestane, tři vteřiny po skončení nastaveného času hlavní rozhodčí Knut Kircher svým hvizdem končí toto zajímavé utkání.
     
    90+2
    Poslední vteřiny zápasu a míč je na kopačkách hráčů Dortmundu, který se snaží ještě něco v útoku vymyslet.
     
    90+1
    De Bruyne si v útoku nepočínal příliš šikovně, Mitchell Langerak s následným odkopem vyčká několik vteřin, než pošle míč zpět do hry.
     
    90+1
    Druhý poločas se nastaví o poslední dvě minuty hrací doby.
     
    90
    Také teď to nezahrála hvězda BVB vůbec špatně. Prudký centr namířil na hlavu Piszczeka, jehož hlavička byla nasměřována jen do připraveného Grüna.
     
    90
    O vítězi zápasu začíná být jasno, pomalým krokem se k rohovému praporku přibližuje Reus, jenž zkusí napodobit centr z prvního gólu svého týmu.
     
    89
    Velkého okna v obraně hostů se rozhodl zužitkovat Lewandowski, který přenechal míč Kirchovi, který prodloužil na Großkreutze, jenž svým centrem do ohně nic nevymyslel.
     
    88
    Ivan Perišić je sice aktivní, potřebné ovoce ale tento hráč nesklízí. Těsně před chorvatským hráčem odkopl míč do bezpečí jeden z přítomných obránců Dortmundu.
     
    87
    Platonická snaha hostů k vyrovnání zatím příliš nebezpečná není. Ivan Perišić trošku zbrkle z ostrého úhlu vyslal prudkou střelu, která rozvlnila jenom boční síť.
     
    87
    Kevin Großkreutz získal díky faulu na svou osobu několik cenných vteřin pro svůj tým, který se může vydat na krátký útočný výlet k vápnu Wolfsburgu.
     
    86
    Daniel Caligiuri se po centru z levé strany dostal k nebezpečné hlavičce, ta bohužel pro hosty zasvištěla pouze nad horní tyčkou Langerakovy svatyně.
     
    85
    Hostům utíkají vteřiny hodně rychlým tempem, další útok se snaží založit Naldo.
     
    84
    Opět v hlavní roli De Bruyne, kterého perfektní přihrávkou uvolnil mezi dvěma hráči soupeře Caligiuri. Belgický záložník měl k míči o malý krůček dále, což zapříčinilo konec zajímavě vypadajícího útoku VfL.
     
    83
    Někteří fanoušci se už možná radovali ze vstřelené branky, po střele faulovaného muže se ale rozvlnila pouze horní síť, kterou trefila nedávná posila z londýnské Chelsea.

    Petr Kašpárek

    Branky: 50. Lewandowski (Reus), 77. Reus (Durm) – 34. Olić (Malanda)

    Karty:   37. Şahin (DOR), 55. Jojić (DOR) – 32. Träsch (WOF)


    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Papastathopulos, Hummels, Großkreutz – Aubameyang (46. Durm), Kehl, Mchitarjan (76. Kirch), Şahin (46. Jojić), Reus – Lewandowski.
    Náhradníci: Alomerović – Friedrich, Kirch, Durm, Hofmann, Jojić, Schieber.

    VfL Wolfsburg: Grün – Träsch (69. Ochs), Naldo, Knoche, Rodríguez – Perišić, Gustavo, Arnold, Malanda (79. Caligiuri), de Bruyne – Olić.
    Náhradníci: Drewes – Ochs, Schäfer, Lopes, Caligiuri, Polák, Kutschke.

    Rozhodčí: Knut Kircher

    Diváci: 80 645
    thejrc.org