Orlová – Žďár n/S 1:0 (kon.) | Mikulovice – Uničov 3:2 (kon.) | Opava – Třebíč 5:0 (kon.)
Hlučín – Kroměříž 1:0 (kon.) | Hulín – HFK Olomouc 1:0 (kon.) | Prostějov – Zlín B 3:4 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
5:0 (4:0)
HFK Třebíč
Sobota 05.04.2014, 16:00 • Městské sady, Opava • Moravskoslezská fotbalová liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne z opavského fotbalového stadionu, kde se v rámci 20. kola MSFL odehraje utkání mezi SFC Opava a HFK Třebíč. Oba týmy se nacházejí na úplném čele tabulky, takže si šlágr tohoto kola rozhodně nenechte ujít.
     
    SFC Opava

    Celek ze Slezska se rozhodně netají postupovými ambicemi. Svěřenci trenéra Baránka v minulém kole využili zaváhání olomoucké rezervy, a díky hubenému vítězství 1:0 na hřišti Uničova se dostali před ní. Na kontě má tak Opava celkem šestatřicet bodů, které si připsala za deset výher a šest remíz. Slezský FC prohrál v této sezoně pouze dvakrát, v obou případech byl jeho přemožitelem B-tým Sigmy Olomouc.
     
    HFK Třebíč

    Třebíč je prozatím největším překvapením sezony. Po loňském úspěchu v podobě postupu z divize, se třebíčský HFK neztrácí ani v Moravskoslezské fotbalové lize, kde mu vinou horšího skóre patří prozatím druhá pozice. V minulém kole Třebíč hostila jedenáctý Hlučín, utkání bylo poměrně vyrovnané a rozhodl jej jediný gól, který v nastaveném čase vstřelil domácí záložník Jiří Chlup.
     
    Vzájemný zápas

    K poslednímu vzájemnému měření sil mezi oběma celky došlo na začátku září, kdy v rámci 5. kola MSFL zajížděla Opava na půdu Třebíče. Tehdy utkání skončilo hubeným vítězstvím SFC, když jeho jedinou branku vstřelil ve 35. minutě Petr Nekuda.
     
    Rozhodčí

    Hlavním rozhodčím dnešního utkání bude Pavel Julínek, jemuž budou pomáhat jeho asistenti Josef Černý a Miroslav Trávníček. Delegátem svazu je pak Ladislav Dofek.
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: Květon – Vavřík, Hrabina, Horka, Grussmann, Nekuda, Schaffartzik, Polách, Metelka, Dvorník, Mrázek
    Náhradníci: Němec, Wirth, Jurečka, Komenda, Hampel, Sedláček, Schneider

    HFK Třebíč: Matiášek – Š. Svoboda, P. Chalupa, Podzemský, Dobrovolný, Chlup, Kostelecký, Komínek, Malý, P. Svoboda, Havránek
    Náhradníci: Válek, Ujčík, Florián, Benda, M. Chalupa, Macháček

    Rozhodčí: Julínek – Černý, Trávníček.
     
    Hráči obou mužstev za doprovodu rozhodčích právě nastupují na hrací plochu, utkání začne co nevidět.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hráči Třebíče, kteří do utkání nastoupili v červeno-bílích dresech, domácí zvolili typickou modro-žlutou kombinaci dresů.
     
    3
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí se ihned po svém prvním útoku ujímají vedení. Rychlou kombinační souhru zakončil JAN SCHAFFARTZIK, který z bezprostřední blízkosti prostřelil hostujícího gólmana.
     
    5
    Domácí jsou v držení míče, kombinují s ním ve středu hřiště, odkud se pokusí vyvinout další útočnou akci.
     
    6
    Hráči Opavy vybojovali rohový kop, ten od levého praporku rozehrál Polách, ale hostující obránci si s nadýchaným centrem poradili.
     
    8
    Do pokutového území pronikl s míčem Nekuda, toho ale hostující obrana včas zpacifikovala, bude z toho pouze odkop od branky.
     
    10
    Domácí stále drží míč na svých kopačkách a hráčům v červených dresech jej vůbec nepůjčují, aktivita je v úvodu utkání jednoznačně na jejich straně.
     
    12
    Ve středu hřiště se však nedovoleného zákroku dopustil Grussmann, který fauloval Podzemského, míč tak bude v moci hostů.
     
    13
    Ovšem vzápětí se míče zmocnili opět domácí, Nekuda z levé strany centroval míč na hlavu Mrázka, ten však nedokázal přesně zakončit.
     
    14
    Na hřišti se po jednom ze soubojů ocitl hostující Dobrovolný, domácí sporotovně zakopli míč do autu tak, aby mohlo proběhnout ošetření tohoto hráče.
     
    16
    Uprostřed hřiště se faulu dopustil Chlup, rozhodnutí rozhodčího se mu však nelíbilo a za diskuzi s ním si málem vysloužil žlutý karetní trest.
     
    18
    Opava právě vstřelila branku!
    Opava přidává druhou branku, nejprve Schaffartzik nastřelil pravou tyč Matiáškovy svatyně, poté se míč dostal k hráčům Opavy, kteří se snažili balon protlačit přes změť těl bránících hráčů, to se nakonec podařilo až PETRU NEKUDOVI, který tak posílá Opavu do dvoubrankového vedení.
     
    20
    Do zakončení se dostali také hosté, ale střela jednoho z jejich hráčů postrádala jak razanci, tak přesnost, a brankáře Květona tak vůbec neohrozila.
     
    23
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezský FC nadále ničí svého soupeře! Centr z levé strany hřiště usměrnil do brány FRANTIŠEK METELKA. Jestli to tak půjde dále, bude to pro Třebíč vysoký debakl, teď by v kůži jejich hráčů nechtěl být rozhodně nikdo.
     
    25
    Opava z další své akce vybojovala rohový kop, ten od levého rohového praporku rozehrál Polách, ale hostující obrana míč odvrátila.
     
    28
    Akci Opavy zastavil útočný faul, kterého se dopustil autor opavského třetího gólu Metelka.
     
    30
    Hosté se vydali na ojedinělou útočnou akci a vybojovali rohový kop, ten se hráčům v červeném vůbec nevydařil a s míčem tak pokračují domácí fotbalisté.
     
    30
    Následoval rohový kop na druhé straně hřiště, Poláchův centrovaný míč však hosté odvrátili do bezpečí.
     
    31
    Domácí se však následně opět dostali k míči, k vidění bylo několik zblokovaných střel, ty tak ke gólu nevedly.
     
    34
    Třebíč se k pokutovému území domácích dostává pouze sporadicky, když už se jí to podaří, vždy perfektně zasáhne domácí obrana, která je v dnešním utkání prozatím bezchybná.
     
    37
    Dalekonosnou střelou zhruba z pětadvaceti metrů se prezentoval domácí záložník Horka, který bránu Třebíče minul jen o pár čísel.
     
    40
    Hosté zastavili útok Opavy pouze za cenu faulu, domácí ale s nabídnutou standardní situací nenaložili úspěšně, když byl centr do velkého vápna prvním bránícím hráčem odvrácen.
     
    42
    Opava právě vstřelila branku!
    Kanonáda domácího Slezského FC pokračuje! V závěru úvodní půle se dokázal prosadit TOMÁŠ MRÁZEK, který si v pokutovém území udělal dostatek prostoru a je čtyrtým hráčem Opavy, kterému se dnes podařilo vsítít gól.
     
    45
    Domácí hráči vybojovali rohový kop, ten rozehráli svěřenci kouče Baránka na krátko, po centru Schaffartzika se však míč dostal pouze do náruče hostujícího brankáře Matiáška.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Skončil úvodní poločas šlágru 20. kola MSFL mezi Opavou a Třebíčí. V něm byla aktivita jednoznačně na straně domácích, kteří si na stadionu v Městských sadech otevřeli střelnici, když během pětačtyřiceti minut vstřelili hned čtyři branky a svému soupeři nedali vůbec žádnou šanci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do míče se z uctivé vzdálenosti opřel Petr Svoboda, avšak jeho střela byla velmi nepřesná.
     
    49
    Pavel Chalupa nedovoleným způsobem atakoval Grussmanna, Opava tak bude mít výhodu přímého volného kopu v blízkosti pokutového území hostů.
     
    50
    Poláchův centr ale jeden z domácích hráčů neumístil dostatečně přesně, bude z toho jen odkop od brány.
     
    51
    Hráči Třebíče vybojovali rohový kop, s centrem Podzemského si však domácí obrana bez komplikací poradila.
     
    52
    Po chytré přihrávce s míčem do pokutového území vběhl Mrázek, proti jeho střele musel zasáhnout třebíčský gólman, který svou úlohu zvládl na jedničku.
     
    54
    Opavští se dopustili útočného faulu a o míč tak přicházejí, hosté s ním nyní kombinují ve středu hřiště.
     
    55
    Hostujícím fotbalistům se podařilo dostat k bráně domácích, ale ke střele se nakonec nedostali, poté zvolil razantní odkop obránce Horka, kterým soupeře vyhnal na jeho polovinu.
     
    56
    Opava právě vstřelila branku!
    Opava přidává pátou branku! Nejprve střílel do břevna Nekuda, míč se odrazil k FRANTIŠKU METELKOVI, který přes obránce usměrnil míč do brány a navýšil tak náskok svého mužstva na 5:0.
     
    58
    Domácí střídají, Grussmanna nahradí Schneider.
     
    58
    Žlutou kartu za nedovolený zákrok vidí hostující kapitán David Komínek.
     
    59
    Po něm dostává rovněž žlutou kartu jeho spoluhráč Petr Svoboda.
     
    61
    Je za námi hodina hry, aktivita je jednoznačně na straně domácích, kteří naprosto zaslouženě vedou pětigólovým rozdílem.
     
    62
    Střídají také hosté, ze hřiště míří Pavel Malý a na jeho místo se chystá Petr Florián.
     
    65
    Opava je v držení míče, zatím kombinuje ve středu hřiště, odkud se postupně pokusí vyvinout tlak na hostující obranu.
     
    66
    Hosté zkusí dvojité střídání, Pavel Chalupa přenechá své místo Ivu Ujčíkovi a Martin Chalupa nahradí Milana Kosteleckého.
     
    70
    Domácí zmírnili nápor, nevytváří si již tolik šancí jako v první půli a kontrolují vysoký náskok.
     
    72
    Dvojité střídání podnikají také domácí, ze hřiště jsou staženi Nekuda s Mrázkem, místo nich jdou na hřiště Jurečka s Komendou.
     
    75
    Hostující fotbalisté vyslali jedovatou střelu na brankáře Květona, mířila ale pouze do středu brány, kde se nacházel právě opavský brankář.
     
    77
    Metelkův oblouček z hranice velkého vápna končí v náruči brankáře Matiáška.
     
    78
    Dnešní utkání sleduje 1791 diváků.
     
    78
    Do šance se dokázal protlačit Lukáš Podzemský, který přibližně z pozice penaltového puntíku mířil těsně mimo tyč, jeho střela však podle rozhodčího byla tečována jedním z hráčů v modro-žlutém, hosté tak budou kopat roh.
     
    79
    Hosté před provedením rohového kopu střídají, ze hřiště putují Lukáš Podzemský a Jan Dobrovolný, které nahradí Ondřej Benda s Tomášem Válkem.
     
    80
    Následný rohový kop se hostům vůbec nezdařil, domácí obránci míč bez potíží odvrátili do bezpečí.
     
    82
    Dvojité střídání také u domácího celku, na střídačku jdou Schaffartzik se Schneiderem, opačným směrem putují Sedláček s Němcem.
     
    85
    S blížícím se koncem utkání tempo hry mírně opadá, o osudu zápasu je už dávno rozhodnuto, a ten se tak už jen v poklidu dohrává. Míč na kopačkách mají častěji stále domácí.
     
    87
    Do střelecké pozice se ve vápně dostal František Metelka, z otočky pálil těsně mimo levou tyč Matiáškovy svatyně.
     
    89
    Sedláček našel přesným centrem hlavu Vavříka, ten ale mířil pouze do náruče třebíčského brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi šlágr 20. kola Moravskoslezské fotbalové ligy, ve kterém vedoucí SFC Opava hostila druhý HFK Třebíč. V utkání jednoznačně dominovali domácí fotbalisté, kteří si na stadionu v Městských sadech otevřeli střelnici a zvítězili přesvědčivě 5:0. (17:47:53)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 3. Schaffartzik, 18. Nekuda, 23. Metelka, 42. Mrázek, 56. Metelka

    Karty:   58. Komínek (TRE), 59. Svoboda (TRE)


    Slezský FC Opava: Květon – Vavřík, Horka, Dvorník, Hrabina – Polách – Metelka, Schaffartzik (82. Němec) – Grussmann (57. Schneider) (82. Sedláček) – Mrázek (72. Jurečka), Nekuda (72. Komenda)
    Náhradníci: Němec, Wirth, Jurečka, Komenda, Hampel, Sedláček, Schneider

    HFK Třebíč: Matiášek – S. Svoboda, Komínek, Havránek, P. Chalupa (66. M. Chalupa) – Chlup – Kostelecký (66. Ujčík), P. Svoboda, Dobrovolný (78. Benda) – Podzemský (78. Válek) – Malý (62. Florián)
    Náhradníci: Válek, Ujčík, Florián, Benda, M. Chalupa, Macháček

    Rozhodčí: Julínek – Černý, Trávníček

    Diváci: 1791
    thejrc.org