NY Islanders – Washington 3:4 (0:1 po s.n.) | Toronto – Winnipeg 2:4 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 2:3 (kon.)
Carolina – New Jersey 1:3 (kon.) | Tampa – Dallas 2:5 (kon.) | Montreal – Detroit 5:3 (kon.)
Minnesota – Pittsburgh 4:0 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 2:1 (kon.) | San Jose – Nashville 0:3 (kon.)
Chicago – St. Louis 4:2 (kon.) | Florida – Dallas 3:2 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
HC Sparta Praha
Neděle 06.04.2014, 18:00 • KAJOT ARENA - Brno • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    74:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Obrovský gejzír radosti v brněnské KAJOT ARENĚ! Brněnský mladík JAN KÁŇA vletěl do útočného pásma jako uragán, nabruslil si na střed a nepříjemnou střelou švihem prostřelil Pöpperleho k levé tyči. Kometa tak vyhrává v prodloužení třetí zápas série a vrací se do vedení! Asistence: Vojtěch Němec, Jan Hanzlík.
     
    68:16
    Obrovská šance Sparty na vstřelení vítězné branky! Po ráně Piskáčka od modré čáry poskakoval puk nebezpečně za zády brněnského Čiliaka, ten ho však dokázal na poslední chvíli přikrýt. Spartu od vítězství dělily jen milimetry!
     
    60:16
    Hned ve velké šanci prodloužení brněnský Hruška! Ten se prosmýkl mezi dvěma obránci Sparty, puk však nasměroval jen do lapačky pražského brankáře.
     
    57:06
    Přesilovka pro Kometu tři minuty před koncem základní hrací doby. Za nedovolené bránění je vyloučen Klimek (SPA).
     
    56:25
    Zmatky v pražské obraně! Nejprve se snažil kličkami zaskočit hostujícího brankáře Pivko, neujala se ani střela ze středu útočného pásma v podání Žižky. Ten napálil puk přímo do středu brány.
     
    51:38
    Dnešnímu utkání přihlíží 7.200 diváků. V Brně je tak opět v play-off vyprodáno!
     
    50:02
    Na druhé straně mohl poslat Kometu do vedení Pivko! Jeho samostatný nájezd dojížděl Piskáček a rozhodil tak brněnského útočníka z pohody.
     
    48:46
    Čermák (KOM) je následně vyloučen za podražení. Přesilovka pro Spartu.
     
    48:42
    Obrovská šance Sparty na navrácení vedení! Do samostatného nájezdu na Čiliaka se dostal Pech, pod tlakem Kuboše trefil ale jen výstroj brněnského brankáře.
     
    43:20
    Vyloučen je sparťanský mladík Dominik Simon, provinil se podražením.
     
    42:33
    Forman objel brněnskou bránu, natlačil se mezi kruhy, trefil ale jen povyjetého Čiliaka, který dokázal vybruslit a zmenšit střelecký úhel!
     
    39:01
    Sičák (SPA) je vyloučen za vysokou hůl na dvě minuty. Kometa bude dohrávat třetinu v přesilové hře.
     
    35:02
    Přesilová hra pro Kometu. Sparta špatně střídala, trest za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí Daniel Přibyl.
     
    30:12
    Hanzlík ve vlastním oslabení zatáhl puk do útočného pásma, přenechal ho ještě Kempnému, který prověřil vyrážečku Pöpperleho!
     
    29:29
    Jan Hruška (KOM) je vyloučen za hákování.
     
    29:29
    Pech dostal hodně prostoru před brněnskou bránou, celou situaci nakonec musel hasit faulem brněnský hráč.
     
    28:59
    A Kometa je v laufu. Před Vondráčkem zůstal ležet volný puk v brankovišti, než do něj ale stačil brněnský útočník plácnout, měl ho ve své moci sparťanský brankář Pöpperle.
     
    28:40
    Burian a Koreis v přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný vzal z pravého křídla zodpovědnost na sebe, přestřelil ovšem hostující bránu.
     
    26:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa během necelých dvou minut umazává sparťanský náskok a můžeme začínat prakticky od začátku. Po levém křídle prchl do přečíslení JAKUB SVOBODA a střelou po ledě trefil přesně prostor u bližší tyče Pöpperleho brány! Asistence: Jan Hruška.
     
    25:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    I Kometa využívá přesilovou hru a snižuje náskok Sparty na rozdíl jedné branky! Po zmatcích v obranném pásmu hostí se k volnému puku ve středu útočného pásma dostal VOJTĚCH NĚMEC a nekompromisní bombou nedal Pöpperlemu žádnou šanci. Poměrně netypická střela pro brněnského šikulu, který se většinou vyznačuje šikovností na hranici brankoviště. Bez asistence.
     
    23:21
    Po faulu na Káňu se bude poprvé vylučovat i v kádru Sparty. Za držení protihráče je vyloučen Ivan Rachůnek.
     
    22:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta bleskově využívá přesilovou hru a jde do dvoubrankového trháku! Na pravém křídle napřáhl JAN PISKÁČEK a následně propálil vše, co mu stálo v cestě. Publikum píská, domnívá se totiž, že tuhle přesilovou hru neměla Sparta vůbec hrát. Asistence: Petr Ton, Tomáš Rolinek.
     
    21:32
    Třetí přesilová hra v zápase pro Spartu. Za podražení je vyloučen Kováčik.
     
    18:14
    Po chybě Millera se k volnému puku před Čiliakem dostal Přibyl, byl ale již velmi blízko domácí bráně a tak neměl jinou variantu než do puku plácnout. Trefil hruď Čiliaka.
     
    15:29
    Druhá přesilová hra pro pražskou Spartu. Čermák (KOM) je vyloučen za vysokou hůl na dvě minuty.
     
    13:08
    Po střele Tomáše Svobody od pravého mantinelu se k volnému puku před Pöpperlem dostal Vojtěch Němec, bekhendem ale přestřelil!
     
    08:18
    Libor Pivko (KOM) je vyloučen za hákování. První přesilovku v zápase si zahraje Sparta.
     
    05:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta svoji herní převahu dokázala oproti Kometě zužitkovat a jde do vedení. JAN BUCHTELE objel brněnskou branku a z pravého křídla propálil Čiliaka kolem bližší tyče. Brněnská aréna, která byla nabuzena dobrým vstupem Komety do zápasu, je rázem zmražena. Asistence: Miroslav Forman.
     
    05:02
    Velká šance i na druhé straně. Z pravého křídla trefil tyčku brněnské brány Kumstát!
     
    02:48
    Po nahození od modré čáry se sám s pukem na holi před Pöpperlem zjevil brněnský Vondráček, bekhendem ale nedokázal usměrnit puk přesně! První velká šance zápasu a v ní Kometa!

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 26. Němec, 27. J. Svoboda (J. Hruška), 75. Káňa (V. Němec, Hanzlík) – 6. Buchtele (Forman), 23. Piskáček (Ton, Rolinek)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Miller, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – J. Hruška, Čermák (C), J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Pivko, Raška, H. Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek.
    HC Sparta Praha: Pöpperle (Málek) – Piskáček, Pilař, Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Hrbas – Rolinek (C), Hlinka, Ton – I. Rachůnek, Pech, Kumstát – Buchtele, Přibyl, Forman – T. Rachůnek, Simon, Klimek.

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Charvát, Pouzar

    Diváci: 7 200 (vyprodáno)
    thejrc.org