Francie – Česko 0:3 (kon.) | Norsko – Slovensko 6:3 (kon.) | Rakousko – Dánsko 4:5 (po pr.)
konec
Francie
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Česko
Neděle 06.04.2014, 13:00 • Meo aréna Přerov • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:24
    Katka Kaplanová by se mohla z fleku přihlásit k zedníkům, protože dokonale zazdila obrovskou šanci! Z pravé strany dostala nahrávku před zcela odkrytou branku, ale kotouč poslala pouze nad!
     
    51:05
    Francie bude opět hrát v oslabení a český celek má k dispozici další přesilovku. Za vražení na hrazení pyká Mylene Goncalvesová (FRA).
     
    Dnešní utkání sleduje 1357 diváků.
     
    48:45
    Další obrovská šance pro český tým! Denisa Křížová se po levém křídle dostala až před branku, kde zakončila na zadní tyč, ale přesouvající se Baldinová předvedla výborný zákrok betonem. Následně pokryla brankářka francouzského výběru puk pod lapačkou.
     
    47:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to vypadá pro český tým už hodně dobře! Simona Studentová poslala puk Aleně Polenské, která namazala na modrou čáru DOMINICE LÁSKOVÉ a útočnice pro tento turnaj zařazená na post obránce svou střelou trefila přesně pravý horní růžek branky Francie! Caroline Baldinová nic neviděla a puk skončil za jejími zády. Asistence: Alena Polenská a Simona Studentová.
     
    44:11
    Přesilovka pro Češky! Marion Allemozová (FRA) dostává trest za hrubost.
     
    41:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda! České hokejistky jsou již ve dvoubrankovém vedení! Tereza Vanišová nahrála puk Kateřině Flachsové, jež vysunula do šance VENDULU PŘIBYLOVOU, která se prokličkovala mezi dvěma hráčkami až do samostatného úniku a parádním blafákem zasunula puk podle betonu Caroline Baldinové až do sítě! Asistence: Kateřina Flachsová a Tereza Vanišová.
     
    39:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přerovská aréna se otřásá v základech! Český tým jde v přesilové hře do vedení! Po spolupráci snad celé pětice se tvrdou ranou od modré čáry prezentovala ANETA TEJRALOVÁ, jež propálila Caroline Baldinovou pod vyrážečkou! Jdeme do vedení! Asistence: Alena Polenská a Simona Studentová.
     
    38:21
    Šanci na nápravu za nevyužité příležitosti mají české holky v další přesilovce. Anouck Boucheová si jde sednout za podražení.
     
    37:10
    To jsou šance! Český celek ale neodkáže trefit volná místa v brance Baldinové! Nejblíže byla gólu Kateřina Mrázová, která tečovala před kasou nahození z pravého kruhu, ale o kousek minula!
     
    35:58
    A bude se muset činit dále! Estelle Duvinová (FRA) inkasuje trest za držení protihráčky.
     
    30:53
    Alena Polenská (CZE) inkasuje dvouminutový trest za hákování.
     
    27:00
    Při prvním nájezdu Marion Allemozové uspěla Peslarová s zákrokem levým betonem, nyní nemusela hráčka Poruby zasahovat vůbec, jelikož francouzská kapitánka minula klec!
     
    27:00
    Velká šance pro Francii! Marion Allemozová ujela sama, Aneta Tejralová ji zahákovala a je tu trestné střílení.
     
    25:21
    Další trest pro Francii. Na lavičku pro hříšné ženy si jede sednout Gwendoline Gendarmeová za podražení.
     
    20:33
    Český celek si vypracoval hned na úvod velkou šanci! Kateřina Mrázová se prokličkovala mezi kruhy, ale ztratila stabilitu vinou faulu Betty Jouannyové (FRA) – hákování. Puku se ale chopila Denisa Křížová, jež však Baldinovou nepřetlačila!
     
    17:42
    Dvakrát bravo Kláře Peslarové! Ta nejprve zastavila tečovanou střelu od Amandine Cuasnetové svými betony. Hned nato pálila od modré čáry Gwendoline Gendarmeová, ale ta také ztroskotala na připravených chráničích české brankářky.
     
    15:47
    Český mančaft si dokonce zahraje oslabení. Za faul kolenem je vyloučena Kateřina Bukolská (CZE).
     
    14:40
    Obrovská chyba České republiky! Soline Fohrerová ujížděla společně s Emmanuelle Passardovou proti jedné hráčce výběru Jiřího Vozáka. Nahrávka na volnou Passardovou sice byla přesná, francouzská hráčka, ale netrefila puk ideálně a ten skončil jen mimo tři tyče svatyně Kláry Peslarové!
     
    09:06
    První trest zápasu přichází na straně Francie. Betty Jouannyová (FRA) sedí za držení protihráčky.
     
    08:53
    To byla zajímavá šance pro domácí! Martina Vonková projela přes modrou, v tandemu jí najížděla Lucie Povová, která z první z mezikruží trefila jen hrudník připravené brankářky Francie!
     
    04:39
    Simona Studentová hned dvakrát po sobě ukázala své šikovné ruce. Z pravého kruhu nejprve ale trefila betony francouzské dívky s maskou. Následně se na protějším pólu pásma chopila touše znovu, sjela si až na brankoviště, ale trefila jen klín Caroline Baldinové!
     
    Po slavnostním zahájení, které provedl jeden z vrcholných představitelů IIHF, zazněla česká hymna. Mistrovství světa žen v ledním hokeji bylo tedy úspěšně slavnostně zahájeno!

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 40. Tejralová (Polenská, Studentová), 42. Přibylová (Flachsová, Vanišová), 48. Lásková (Polenská, Studentová)


    Francie: Baldinová (Morinová) – Locatelliová, Gendarmeová, Goncalvesová, Lager-Lacombeová, Bouetz-Andrieuová "A", Parmentová, Leclercová, Riddeová – Duvinová, Allemozová "C", Baudritová – Fohrerová, Passardová, Boucheová "A" – Escuderová, Jouannyová, Cuasnetová – Obreová, Vixová, Rihetová.
    Trenér: Gregory Tarle.

    Česko: Peslarová (Lhotská) – Tejralová "A", Lásková, Herzigová, Fialová, Flachsová "A", Horálková, Hudečková – Křížová, Mrázová, Kaplanová – Polenská "C", Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Povová, Vonková, Bukolská.
    Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Debby Hengstová (NED) – Lisa Huffnerová (GER), Bianca Schipper-Peoterayová (NED)

    Diváci: 1357
    bahis siteleri