Turecko – Jihoafrická rep. 2:4 (kon.) | Nový Zéland – Mexiko 0:5 (kon.) | Španělsko – Čína 4:0 (kon.)
konec
Španělsko
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Čína
Neděle 06.04.2014, 20:00 • Pabellon de Hielo • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Španělsko díky povedené třetí třetině porazilo Čínu 4:0 a je v Mistrovství světa druhé divize skupiny B jediným neporaženým týmem, čímž směřuje za postupem do skupiny A, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (22:20:59)
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Španělsko: Oriol Boronat (2+1)
    Čína: Hao Zhang.
     
    Střely na branku: 51-12.
    Zásahy gólmanů: 12-47.
    Vyloučení: 6-11.
    Využití: 1-0.
     
    Dvě třetiny byla patrná střelecká i herní převaha Španělska, kterou ale domácí hokejisté nemohli zúročit v branku. Ve třetí minutě se sice trefil Oriol Boronat, ale až do třiapadesáté minuty to byl jediný gól zápasu. Pak se ale Boronat trefil podruhé a rozpoutal tím závěrečnou gólovou spršku Španělska. V pětapadesáté minutě potvrdil vedení svého týmu Pablo Munoz a za další dvě minuty uzavřel gólový účet zápasu Guillermo Betran.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Střelec čtvrtého gólu Španělska Guillermo Betran (ESP) si jde ještě na konci utkání odsedět dvouminutový trest za nedovolené bránění, stejně jako Hao Zhang (CHN) za nafilmovaný pád.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a dovoluji si tvrdit, že i celého zápasu.
     
    56:51
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Po minutě a dvanácti vteřinách se prosazuje střelou od modré GUILLERMO BETRAN, který zamířil naprosto přesně po přihrávce Juana Jose Palacina. Čína třetí třetinu naprosto nezvládla. Asistence: Juan Jose Betran, Oriol Boronat.
     
    55:39
    Tak je to jasné, vylučovat se bude zatím jen na straně Číny. Ling Chen (CHN) dostává dvě minuty za hákování a dvě + deset minut za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    55:35
    Trestů bude asi více protože následně se vytvořili tři bitkařské dvojičky. Dvě z nich sudí oddělili, třetí nechali být. Bude se tak zcela jistě vylučovat.
     
    55:35
    Na konci zápasu je tady ještě boxerská vložka. Před brankovištěm se doslova svíjí Juan Munoz, kterého tvrdě atakoval jeden z hráčů domácích. Španělé tak budou sedět na trestné lavici dva.
     
    55:05
    Španělé jsou tenktokrát před Liu aktivnější a zatím hrají asi nejlepší přesilovku v zápase.
     
    54:21
    Pol Gonzalez unikl po levém kruhu a záchrannou brzdu musel vytasit až Tengyi Fu (CHN), který španělského šikulu zahákoval. Na vyloučení: 5-8.
     
    54:08
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Pokud do druhého gólu měli Číňané ještě jakous takous naději, nyní jí ztrácí. Juan Munoz našel mezi kruhy zcela volného PABLA MUNOZE a o osudu dnešního zápasu je definitivně rozhodnuto. Asistence: Juan Munoz.
     
    53:49
    Španěly druhý gól viditelně povzbudil a tlačí se neustále do útoku.
     
    53:23
    Hosté se dostali do útočného pásma pouze na několik málo vteřin, než se kotouče opět chopili zásluhou Solorzana španělští hokejité.
     
    52:40
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Troufám si tvrdit, že je rozhodnuto. Quevedo našel mezi kruhy naprosto volného ORIOLA BORONATA, který střílí svůj dnešní druhý gól. Jiného střelce zatím dnešní utkání nezná. Asistence: Carlos Quevedo.
     
    51:39
    Při hře pět na pět se domácí stále držejí před branou Liu a snaží se vstřelit gól, kterým by odskočili Číně na rozdíl dvou tref.
     
    50:56
    Také Čína je v plném počtu a Španělsko nevyužívá ani svojí sedmou přesilovku v zápase.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 3. Boronat (G. Betran), 53. Boronat (Quevedo), 55. P. Munoz (J. Munoz), 57. Betran (Palacin)


    Španělsko: Alcaine (Carretero) – Hernandez, Ubieto, G. Betran, Palacin, Gainza, Vea – J. Munoz, Ribas, P. Munoz – Gonzalez, Boronat, Quevedo – Solorzano, Fuentes, Carbonell – Barnola, Puyuelo, Garcia-Arias – A. Betran. Trenér: Timo Tuomi.
    Čína: Z. Liu – L. Liu, Quan, Fu, Q. Liu, Wen, Yang, Li, Zhu – Wang, H. Zhang, Chen – Bao, Xia, Ch. Zhang – X. Li, Z. Li, Ji – Guo, He. Trenér: Tianyu Hu.

    Rozhodčí: Maxim Urida – Vanja Belić, Chris van Grinsven

    Diváci: 2350.
    thejrc.org