Francie – Rakousko 7:2 (kon.) | Dánsko – Slovensko 5:3 (kon.) | Česko – Norsko 2:0 (kon.)
konec
Dánsko
5:3 (4:0, 1:3, 0:0)
Slovensko
Středa 09.04.2014, 16:30 • Meo aréna Přerov • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Příjemný dobrý den!

    Mistrovství světa žen v Přerově, malém a krásném městě na Moravě, pokračuje po volném dni ve svém programu. Po střetnutí mezi Rakouskem a Francií se chystá na řadu utkání, ve kterém změří své síly Dánky a Slovenky.

    Celek Dánska nevstoupil do turnaje nejlépe a po čtyřiceti odehraných minutách prohrával již 0:2. Pak ale chytily dánské bojovnice druhou mízu, Josefine Perssonová pak snad dokonce čtvrtou mízu. Během několika minut srovnaly na 2:2 a i když se povedlo Rakušankám dvakrát znovu utéci, pokaždé srovnaly a v prodloužení dokonce přišel zlatý hřeb v podobě vítězného gólu Perssonové, jež tak počtvrté v zápase "zakrosila šajbu" a udělala parádní tečku za svým galavečerem. O den později už se ale podobná sláva nekonala. Norky "vykleply" Dánky suverénním způsobem 5:1. O jediný čestný zásah se postarala Maria Olaussonová.

    Slovenský výběr rovněž odnesl podobně tvrdým způsobem střetnutí s Norskem. Severoevropanky nasázely za záda Jany Budajové hned šest gólů, "slovenské strely" pak zaznamenaly pouze tři úspěchy, které ale přišly pozdě a nic neřešily. Druhý hrací den se mančaft seskupený kolem Milana Skokana dostal v první periodě do vedení, ale francouzské hráčky dokázaly vývoj skóre otočit a ranou do prázdné brány pak završily konečné skóre na 3:1.

    Karty jsou tedy rozdány jasně. Pokud vyhrají Dánky, získají tak do svých řad pohodu a skoro definitivní jistotu záchrany. Uspějí-li naopak slovenské hráčky, pak bude boj o udržení se v A skupině ještě zajímavější.

    Nechme se tedy překvapit, co nám toto utkání přinese. Věřme, že bude tím pravým bojem a výborným lákadlem na večerní souboj Češek a Norek o první flek v tabulce.
     
    Úvodní sestavy:

    Dánsko: L. Jensenová (Joaová) – Frandsenová, Gregsenová, Densingová, Jakobsenová, Jacquetová, S. Jensenová, Langsagerová – Perssonová, Söndergaardová, Aserupová "A" – Henriksenová "C", Weisová, Hansenová – M. B. Nielsenová, N. Jensenová, Olaussonová "A" – Gludová, Russelová, Katarina L. Nielsenová.
    Trenér: Denis Larsen.

    Slovensko: Kiapešová (Budajová) – Balášová, Kežmarská "A", Klimášová, Lalíková, Žitňanská, Ihnaťová, Raková, Turcsanyiová – Krajňáková, Sroková, Gápová "A" – Mihalíková, Lúčová, Mikesková – Herichová, Jurčová, Veličková "C" – Muchová, Mišková, Pravlíková.

    Trenér: Milan Skokan.

    Rozhodčí: Gabrielle Ariano-Lortieová (CAN) – Cheiko Inoueová (JPN), Gabriela Malá (CZE).
     
    Obě sestavy jsou již na ledové ploše.
     
    V brankovišti proti sobě stojí gólmanky, které chytají na turnaji poprvé od začátku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Hra je přerušena poté, co Dánky zavezly puk do útočného pásma. Chvilku nám totiž nešla v Přerově časomíra.
     
    00:28
    Slovenky se snažily dostat do útočné třetiny, ale zastavila je píšťalka rozhodčí, která signalizovala postavení mimo hru.
     
    00:46
    Dánky nejprve zahrály na zakázané uvolnění, ale ihned po buly předvedly rychlý kontr, který skončil samostatným únikem Michaelle Weisové, jež si rozhýbala slovenskou brankářku, ale Romana Kiapešová nechala v dráze letu kotouče svou vyrážečku!
     
    01:29
    Dánský celek je momentálně lepší a ostřeluje slovenskou klec. Kiapešová musela znovu na led, aby svými betony zastavila ránu Josephine Asperupové od modré čáry.
     
    02:18
    Oba mančafty se pokusily o útok, ale ten skončil jen u obránkyň soupeře, které zachránily situaci.
     
    03:07
    Nikola Gápová nejprve nedokázala nasměrovat svůj pokus mezi tyče a z rychlého kontru těžila z mezikruží zakončující Nicoline Jensenová, jež ale tečovanou ranou vyprášila jen beton Romany Kiapešové.
     
    03:54
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Severoevropanky se dostávají do vedení! Do brejku se utrhla nejlepší dánská střelkyně a současně i nejlepší ranařka turnaje JOSEFINE PERSSONOVÁ, která své sólo zaskončila blafákem mezi Kiapešové betony! Parádní blafák a je tu vedení! Bez asistence.
     
    04:17
    Dánsko tlačí a do střelecké pozice si vybruslila Marie Henriksenová, která ale zblízka napálila touš jen do náruče slovenské ženy s maskou.
     
    05:26
    Rušno před Lisou Jensenovou. Dánská brankářka ale nemusela zasahovat. Slovenky však dostanou výhodu přesilové hry...
     
    05:35
    ... Nicoline Jensenová (DEN) inkasuje trest za hru tělem.
     
    05:46
    Maria Herichová vypálila z mezikruží a její zakončení si Lisa Jensenová pohlídala a podržela jej na hrudi. Dánská brankářka si tak připsala první vážnější zákrok.
     
    06:18
    Slovenky se snažily dostat zpět do pásma po dánském vyhození, ale Josefine Perssonová ukázala, že není jen bravurní střelkyní, ale i výbornou obránkyní a obrala slovenskou hráčku o puk, jejž následně poslala až ke Kiapešové.
     
    07:37
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánské hokejistky vedou již o dva góly! Barbora Kežmarská zachybovala na modré čáře a dopředu se hnalo hned duo Dánek. Josefine Jakobsenová nechala ve středním pásmu touš JOSEPHINE ASPERUPOVÉ, která následně přebruslila vracející se Slovenku a parádním blafákem zakončeným střelou za vyrážečku k zadní tyči pokořila natahující se Kiapešovou! Asistence: Josefine Jakobsenová.
     
    08:48
    Slovenský tým se dostal do útoku a ke střele z levého kruhu, kterou ale podržela Lisa Jensenová ve své náruči.
     
    09:07
    Martina Veličková (SVK) je potrestána dvěma minutami za hákování. Dánsko tak může znovu navýšit svůj náskok.
     
    09:31
    Slovenky ale vyhazují Dánsko musí začít od své gólmanky.
     
    10:00
    Dánky kombinovaly a málem dovezly puk až do prázdné klece! Marie Henriksenová vypálila od modré, Kiapešová puk pouze sklepla, ale Simone Jacquetová nedokázala puk umístit do volného koutu a trefila jen beton.
     
    10:37
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak to vypadá pro dánský mančaft hodně dobře! Julie Gregsenová vypálila jen do betonu slovenské brankářky, ale k touši se následně dostala MALENE FRANDSENOVÁ, jež ranou na zadní tyč vyhnala Kiapešovou ven z klece. Místo ní se mezi tři tyče staví Jana Budajová. Asistence: Julie Gregersenová.
     
    11:06
    Maria Olaussonová (DEN) inkasuje dvě minuty za podražení. Slovensko může snížit stav utkání.
     
    11:48
    Slovenky byly vyhnány ven z pásma a při opětovném návratu jim rozhodčí "foukla" ofsajd.
     
    12:15
    Skoro minutu bude hrát slovenský celek proti třem! Na lavici hanby míří Malene Frandsenová (DEN) za hákování.
     
    12:36
    Dánský celek vyhazuje touš až k brance Jany Budajové.
     
    13:09
    Slovenské hráčky nedokázaly dostat puk na branku Lisy Jensenové a puk je následně odpálen přes všechny čáry. Dánsko ve čtyřech.
     
    13:30
    A dokonce drží touš v útočném pásmu! Severoevropanky ukazují, v jaké hrají dnes pohodě.
     
    13:55
    Mela před Lisou Jensenovou končí dalším vyloučením. Na lavici hanby tentokrát putuje slovenská hráčka – Martina Veličková (SVK) dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    14:18
    Dánky jsou kompletní a drží puk u Budajové. Jejich přesilovka začíná.
     
    14:36
    Hokejistky ze severu Evropy si dělají se Slovenkami, co chtějí. Střelecké pokusy však nepřicházejí.
     
    15:12
    Slovensko dokázalo vyhodit, ale nyní už je zase pod dánským tlakem.
     
    15:32
    Střelu Josephine Asperupové od modré čáry tečovala před branou dobře hráčka v červeném, ale touš skončil vedle a nakonec jej slovenský tým odpaluje přes všechny čáry.
     
    16:17
    Moc dlouho se nehrálo v plném počtu. Josefine Perssonová (DEN) inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    16:29
    Slovenkám nevyšlo buly a jejich konkurentky v boji o body vyhazují puk až k Janě Budajové.
     
    16:49
    Touš je opět u slovenské branky, Dánky brání výborně.
     
    17:10
    Slovensko se sice dostalo s pukem do útočné třetiny, zde jej ale sebrala Simone Jacquetová, která jej poslala do zóny nikoho.
     
    17:40
    Menší vzruch před brankou Jensenové nic nepřinesl. Dánsko opět vyhazuje.
     
    18:09
    A ke konci oslabení dokonce i útočí. Jana Budajová si ale střelu z pravého kruhu pohlídala a vyrazila ji do bezpečí.
     
    18:22
    Dánky jsou v plném počtu a mají touš na svých holích.
     
    18:48
    První opravdu vážnější slovenská šance v zápase! Petra Jurčová se protáhla přes dvě obránkyně, ale společně s betonem Lisy Jensenové přehodila i branku. Následný pokus u druhé tyče stojící Martiny Veličkové skončil na betonu dánské brankářky.
     
    19:29
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Demolice slovenského sebevědomí! Dánsko se hodně přiblížilo udržení se ve skupině a ještě hodně promluví do bojů o bronz! Josefine Jakobsenová vyslala po levém křídle do brejku Marii Henriksenovou, jež na brankovišti předala touš MICHELLE WEISOVÉ, která procedila puk mezi betony Jany Budajové! Asistence: Maria Henriksenová a Josefine Jakobsenová.
     
    19:51
    Dánsko ještě inkasuje v této třetině jeden trest. Nicoline Jensenová (DEN) je vykázána na trestnou lavici za sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině je zřejmě hotovo. Dánky čtyřmi góly dokonale zbouraly veškeré slovenské sebevědomí. Uvidíme, zda trenéři nalijí do hlav hráček ze středu Evropy nějaké rady, které pak pomohou k tomu, aby Slovenky alespoň snížily.

    Střely na bránu v první třetině:
    Dánsko 12 – Slovensko 3

    Druhá část tohoto střetnutí začne v 17:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Dánky se hned od úvodu, ač hrají v oslabení, tlačí před slovenskou kasu. Julie Gregersenová ale nedokázala najít před brankou Josefinu Perssonovou.
     
    21:00
    Spíše to vypadá, jako by oslabení hrálo Slovensko. To se totiž občas i dostane k brance Lisy Jensenové, nikoli ale napevno.
     
    21:40
    Josefine Jakobsenová našla na pravém rohu brankoviště Marii Henriksenovou, která ale nedokázala zacílit mezi tři tyče.
     
    21:53
    Tentokrát si ale Dánsko zahraje přesilovku. Gabriela Žitňanská (SVK) dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    22:36
    Dánsko kombinuje hezky, ale bez střeleckého pokusu.
     
    23:00
    Teď ale vypálila od modré čáry Josefine Jakobsenová a s dorážkou její jmenovkyně Perssonové měla Jana Budajová plné betony práce. Nakonec to ale zvládla.
     
    23:38
    Dánský výběr neustále tlačí, Jana Budajová tasí jeden zákrok za druhým. Nyní podržela touš na hrudi a následovat bude buly.
     
    23:53
    Slovenky jsou v plném počtu. V závěru oslabení dokázaly vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    24:03
    Zakázané uvolnění Dánska vrací hru před branku Lisy Jensenové.
     
    24:20
    Josefine Perssonová se snažila o penetraci přes modrou čáru, ale byla zastavena čistým obranným zákrokem.
     
    24:35
    Josephine Asperupová vystřelila z pravého kruhu a Jana Budajová schovala puk ve své náruči.
     
    24:50
    Na druhé straně musela zasahovat Lisa Jensenová, která zneškodnila svou vyrážečkou ránu Nikoly Gápové.
     
    24:59
    Miriam Mikesková (SVK) je potrestána za podražení. Už zase se bude hrát v oslabení...
     
    25:23
    Jednu minutu a třicet šest vteřin se bude hrát pět na tři a to smrdí dánským gólem. Martina Veličková (SVK) dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    25:33
    Dnešní zápas je na vyloučení opravdu bohatý. Slovenky nezvládají situaci a před brankou naprosto zbytečně poslala k zemi Gabriela Žitňanská (SVK) protihráčku, která stála před puk držící Janou Budajovou.
     
    26:04
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Slovenky, ať se to zdá skoro nemožné, se dostaly do brejku, ale pak propadly a po chybě Ihnaťové mířila sama na branku MICHELLE WEISOVÁ, její parádní blafák skončil až za zády Budajové, jež už nestihla zvednout lapačku. Asistence: Marie Henriksenová. Dánky pokračují proti třem.
     
    27:28
    Slovensko je ve čtyřech a může děkovat Janě Budajové, že předvedla dva výborné zákroky v řadě.
     
    27:43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Holky ze Slovenska snižují v oslabení! Miriam Mikesková vyslala do brejku MARTINU VELIČKOVOU, která jela sama na Lisu Jensenovou, jež její pokus nejprve lapačkou vyrazila, ale na dorážku do prázdné už byla krátká! Asistence: Miriam Mikesková.
     
    28:07
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Že by se tu schylovalo k dramatu? Jen co se vrátila poslední vyloučená hráčka na led, došlo k dalšímu úniku. Tentokrát vyslala Lenka Sroková do samostatného nájezdu PETRU JURČOVOU, která zakončila svůj nájezd střelou mezi betony Lisy Jensenové. Asistence: Lenka Sroková.
     
    29:18
    Dánky se dostaly až před branku Jany Budajové a chtěly odčinit dva brzce inkasované góly. Slovenská gólmanka ale předvedla dva dobré zásahy.
     
    30:24
    Další trest přichází pro změnu na straně Dánska. Na lavici hanby usedá Malene Frandsenová (DEN), která odpyká trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráček na ledě.
     
    31:00
    Lisa Jensenová nejprve čelila střele z mezikruží a následně se Dánský tým osvobodil dlouhým výhozem přes celé kluziště.
     
    31:42
    Zapisovateli za chvíli dojdou kolonky na zapisování trestů. Na lavici pro hříšné ženy míří Martina Muchová (SVK) za hru tělem.
     
    32:13
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Slovenské hráčky se dostávají na dostřel! Martina Veličková našla na levém kruhu PETRU JURČOVOU, která svou ránu otřela o hůl bránící dánské hráčky a touš zapadl přesně za záda na druhou stranu se přesouvající Lisy Jensenové. Střelkyně se z gólu moc neradovala, zůstala na ledě, ale nakonec odjela v předklonu na střídačku. Asistence: Martina Veličková.
     
    33:05
    To jsou mi ale věci! Slovensko se mohlo dokonce dostat na rozdíl jediného gólu! Nikola Gápová stála sama před brankou, ale betony Lisy Jensenové neodkázala i díky bránící hráčce Dánska přehodit!
     
    34:11
    Dánský útok najednou ochabl a jsou to Slovenky, kde se tlačí do šancí. Střelu Petry Jurčové z levého kruhu podržela Jensenová výborným zákrokem v lapačce. Zimák v Přerově ožil.
     
    34:43
    Slovenkám utekl puk do středního pásma, následný pokus o návrat zpět končí jen ofsajdem.
     
    34:59
    Jako by toho už nebylo dost... Na trestnou lavici míří Dánka Michelle Weisová (DEN), jež si odsedí dvě minuty za hru tělem.
     
    35:45
    Dánský výběr nejprve vyhodil a následně musela svým zákrokem přerušit hru Lisa Jensenová, jež má nyní dost práce. Hezky se nám otočily poměry, Budajová měla v první polovině periody práce jak na kostele a nyní se jenom "ďoube v nose".
     
    36:06
    Padesát tři vteřin se bude hrát pět proti třem, tentokrát na straně Slovenska. Na lavici hanby míří za zdržování hry Josefine Jakobsenová (DEN), jež zbrkle poslala puk přes mantinel.
     
    36:43
    Dánky dvakrát po sobě dostávají puk ven z pásma alespoň do střední třetiny.
     
    37:00
    Dánsko je ve čtyřech a puk za bránou Jany Budajové.
     
    37:22
    Buly ve středním pásmu poté, co touš vypadl po souboji u pravého mantinelu ven z kluziště.
     
    37:49
    Martina Veličková namazala zpoza brány touš na hůl Petry Pravlíkové, která ale přízemním pokusem pouze provětrala betony Lisy Jensenové.
     
    38:17
    Dánsko je v plném počtu. Ke konci přesilovky ještě pálila od modré Nikola Balášová, ale Lisa Jensenová předvedla zákrok vyrážečkou.
     
    38:35
    Máme zde další trest. Lenka Krajňáková dvakrát dorážela jen do výstroje Lisy Jensenové a následně byla faulovaná Julií Gregersenovou (DEN), která míří ven za držení protihráčky.
     
    38:40
    Puk se dostal mimo kluziště, takže se vhazovalo ve střední třetině. Dánky následně odpálily puk až za Budajovou.
     
    39:06
    Slovenky nyní vydatně podporované svými fanoušky hrozí ze všech pozic. Jejich střely jsou ale blokované.
     
    39:26
    Už jsem dlouho nezažil, aby se za zápas hrálo snad čtyřikrát pět na tři. Na trestnou lavici putuje Josefine Jakobsenová (DEN) za podražení.
     
    39:46
    Obrovská šance pro Slovenky! Gabriela Žitňanská si sjela z pravého kruhu až na brankoviště, ale střelou švihem trefila jen bleskové betony Lisy Jensenové, jež následně předvedla parádní zákrok, když se přesunula ještě proti dorážce Miriam Mikeskové!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Neuvěřitelné! V jednu chvíli to vypadalo tak, že Slovenky budou rády, že nedostanou desetigólový příděl, ale nakonec je z toho drama a třetí třetina bude ještě hodně zajímavá! Toto střetnutí ukazuje, jak krásný a zrádný je sport jménem lední hokej.

    Střely na bránu ve třetí třetině (celkem):
    Dánsko 9 (21) – Slovensko 15 (18)

    Dramatická závěrečná perioda bude pokračovat v 17:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Dánky pokračující v oslabení pět na tři se hned zkraje periody osvobozují dlouhým výhozem.
     
    40:38
    Maria Herichová zakopla při pokusu o střelu z mezikruží a Dánky se osvobozují. Navíc jsou již ve čtyřech.
     
    41:06
    Martina Muchová to zkusila z pravého kruhu, ale její rána skončila jen těsně vedle levé tyče dánské branky.
     
    41:28
    Slovenky nejprve vyhodily jen na zakázané uvolnění a následně naskočila na led i druhá potrestaná hokejistka Larsenova výběru.
     
    42:00
    Dánky se nikam neženou a snaží se trpělivě prokousat přes modrou čáru až do zakončení. Zatím ale tak trochu neúspěšně.
     
    42:39
    Lisa Jensenová předvedla zákrok lapačkou a brzy zřejmě dostane další šanci se ukázat. Na trestnou lavici míří za sekání Malene Frandsenová (DEN).
     
    43:12
    Dánky dostaly puk ven ze třetiny a drží se v blízkosti kasy, jíž hájí Jana Budajová.
     
    43:38
    Gabriela Žitňanská nahodila ze střední třetiny puk na bránu, Lisa Jensenová srazila touš svými betony do rohu.
     
    44:10
    Slovenky se nedokázaly dostat ke střele a Dánsko pak v klidu vyhodilo puk až k Janě Budajové.
     
    44:27
    Dánský celek drží puk na svých holích ve středním pásmu. Slovenští fanoušci na tribunách se probudili a začínají znovu pět chorály.
     
    44:51
    Už znovu kompletní tým Dánska se na levém kruhu dostal ke střele, ale Jana Budajová podržela střelu z levého kruhu ve svém náručí.
     
    45:09
    Ani jednomu národnímu výběru se teď nevyvedl útok. Slovenky nezakončily přesně a Josefině Perssonové utekl puk z hole a Budajová jej v klidu pokryla v lapačce.
     
    45:41
    A kotouč se bojovalo ve střední třetině a nakonec jej na své hole získaly hráčky Dánska, které ale neprošly přes modrou čáru.
     
    46:08
    Po dlouhé době také větší šance pro Dánsko! Do šance se prodrala Marie Henriksenová, jež vyprášila betony Jany Budajové a proti dorážce do poloodkryté klece se slovenská brankářka včas přesunula.
     
    46:58
    Slovenky se dostaly do šance a střelu Ivety Klimášové vyrazila Jensenová nad.

    Dnešní utkání sleduje 231 diváků.
     
    47:22
    Slovenky vytvořily další tlak na své soupeřky a Lisa Jensenová měla znovu plno práce, ale nakonec se jí podařilo podržet v náručí dorážku z brankoviště.
     
    48:04
    Josefine Jakobsenová se prodrala až před branku Slovenska, kde ale nedokázala zvednout puk jinam, než jen do hrudi Jany Budajové.
     
    48:10
    Slovenská strážkyně tyčí se musela znovu činit. Marie Henriksenová vypálila z pravého kruhu do její hrudi a následný závar ukončila Budajová zalehnutím puku.
     
    49:12
    Dánskému týmu se nyní nedařilo v útočném pásmu. Nakonec se dostal s pukem až do střední třetiny, kde musel začít novou akci.
     
    49:58
    Více jak pět minut se hrálo bez vyloučeného hráče. To dnes nebývá zvykem. Nyní je tato série u konce. Petra Pravlíková (SVK) zahákovala před brankou hráčku soupeře.
     
    50:15
    Slovensko odpaluje puk přes všechny čáry až za branku Lisy Jensenové.
     
    50:34
    A při návratu Dánek zpět do pásma zaduněla ostrým zvukem píšťalka čárové rozhodčí – ofsajd.
     
    50:53
    Slovenský celek se dostal v oslabení do útoku a Miriam Mikesková pálila z pravého kruhu, ale její ránu zastavila bránící Malene Frandsenová.
     
    51:42
    Dánsko tlačí! Nejprve se neprosadila se svou střelou Josefine Jakobsenová, jež trefila jen rameno Budajové a následný závar skončil jen na betonech brankářky Slovenska.
     
    52:38
    Lisa Jensenová musela vytáhnout bravurní zákrok! Nejprve zastavila ramenem průnik Denisy Lalíkové a chvilku nato společně se svými spoluhráčkami vytvořila hradbu na brankovišti a ani tři dorážející hráčky nedokázaly dostat touš za její záda!
     
    53:18
    Je zde zakázané uvolnění Slovenek, jimž se nepovedl pokus o rychlý brejk. Čas se hráčkám ze středu Evropy pomalu krátí.
     
    54:02
    Hraje se především ve středním pásmu a k vidění je silový hokej, jež moc šancí na jedné ani druhé straně nepřináší.
     
    54:09
    Teď ale možná přinese. Lenka Sroková (SVK) inkasuje dvě minuty za hru tělem.
     
    54:24
    Parádní trik si na modré čáře dovolila Josefine Jakobsenová, jež bravurní stahovačkou obehrála soupeřku a vypálila. Do její rány vložila hůl Charlotte Densingová, ale Jana Budajová vymrštila svůj beton a puk vyrazila.
     
    55:28
    Slovenky sice dokázaly na chvilku přerušit dánský tlak, nyní jsou opět pod náporem a musí se bránit. S pukem často kouzlí Malene Frandsenová.
     
    55:51
    Hru přerušuje valná hromada na zadním mantinelu, po níž zůstala ležet na ledě Viktoria Ihnaťová, jež odjíždí v bolestech na střídačku.
     
    56:12
    Slovenky jsou v plném počtu. Před malou chvílí ale ujela po levém křídle Petra Jurčová, které sebrala hattrick Lisa Jensenová, jež zasáhl svým pravým ramenem.
     
    57:06
    Od modré čáry šikovala kotouč na kasu Nicoline Jensenová, její pokus šel hodně vedle, ale do míst, kde stála Josephine Asperupová, která do puku klepla a Jana Budajová musela rychle na led.
     
    57:37
    Po levém křídle ujela Michelle Weissová, jež nakonec na spodku kruhu zakončila, ale na připravený beton Jany Budajové si nepřišla.
     
    57:56
    Martina Veličková vypálila na pravém kruhu a její střelu srazila Josephine Asperupová do rohu.
     
    58:33
    Josefine Hansenová ujela společně s Michelle Weissovou do akce dvou proti jedné, ale druhá jmenovaná dostala puk na paty a ani pořádně nezakončila.
     
    59:13
    Dánky nepouští Slovenky do pásma a asi už je rozhodnuto. Dánské hráčky se nikam neženou, naopak jejich fanoušci je popohání stále kupředu.
     
    59:45
    Ještě je tu icing Slovenska, který vrací hru před Janu Budajovou. Šlus, finito – Dánsko vítězí a bude bojovat o bronz, Slovensko si zkomplikovalo záchranu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina nám gól nepřinesla, a tak toto divoké střetnutí skončilo výhrou Dánska 5:3. Dánky vedly již o pět gólů, ale Slovenky snížily a sahaly po vyrovnání. To se jim však nepovedlo. V tomto zápase pak padlo nejvíce trestných minut na utkání.

    Nejlepší hráčky utkání:
    Slovensko: Maria Herichová (0+0)
    Dánsko: Josefine Jakobsenová (0+2)

    Střely na bránu ve třetí třetině (celkem):
    Dánsko 11 (32) – Slovensko 5 (23)

    Dámy a pánové, já vám přeji hezký zbytek dnešního dne a pokud se nechystáte do přerovské Meo arény osobně, tak vydržte u kanálu onlajny.com, protože v příštím střetnutí proti sobě nastoupí Češky a Dánky. (18:39:29)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 4. Perssonová, 8. Asperupová (Jakobsenová), 11. Frandsenová (Gregersenová), 20. Weisová (Henriksenová, Jakobsenová), 27. Weisová (Henriksenová) – 28. Veličková (Mikesková), 29. Jurčová (Sroková), 33. Jurčová (Veličková)


    Dánsko: L. Jensenová (Joaová) – Frandsenová, Gregsenová, Densingová, Jakobsenová, Jacquetová, S. Jensenová, Langsagerová – Perssonová, Söndergaardová, Asperupová "A" – Henriksenová "C", Weisová, Hansenová – M. B. Nielsenová, N. Jensenová, Olaussonová "A" – Gludová, Russelová, Katarina L. Nielsenová.
    Trenér: Denis Larsen.

    Slovensko: Kiapešová (11. Budajová) – Balášová, Kežmarská "A", Klimášová, Lalíková, Žitňanská, Ihnaťová, Raková, Turcsanyiová – Krajňáková, Sroková, Gápová "A" – Mihalíková, Lúčová, Mikesková – Herichová, Jurčová, Veličková "C" – Muchová, Mišková, Pravlíková.

    Trenér: Milan Skokan.

    Rozhodčí: Gabrielle Ariano-Lortieová (CAN) – Cheiko Inoueová (JPN), Gabriela Malá (CZE)

    Diváci: 231
    thejrc.org