Francie – Rakousko 7:2 (kon.) | Dánsko – Slovensko 5:3 (kon.) | Česko – Norsko 2:0 (kon.)
konec
Dánsko
5:3 (4:0, 1:3, 0:0)
Slovensko
Středa 09.04.2014, 16:30 • Meo aréna Přerov • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    32:13
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Slovenské hráčky se dostávají na dostřel! Martina Veličková našla na levém kruhu PETRU JURČOVOU, která svou ránu otřela o hůl bránící dánské hráčky a touš zapadl přesně za záda na druhou stranu se přesouvající Lisy Jensenové. Střelkyně se z gólu moc neradovala, zůstala na ledě, ale nakonec odjela v předklonu na střídačku. Asistence: Martina Veličková.
     
    28:07
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Že by se tu schylovalo k dramatu? Jen co se vrátila poslední vyloučená hráčka na led, došlo k dalšímu úniku. Tentokrát vyslala Lenka Sroková do samostatného nájezdu PETRU JURČOVOU, která zakončila svůj nájezd střelou mezi betony Lisy Jensenové. Asistence: Lenka Sroková.
     
    27:43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Holky ze Slovenska snižují v oslabení! Miriam Mikesková vyslala do brejku MARTINU VELIČKOVOU, která jela sama na Lisu Jensenovou, jež její pokus nejprve lapačkou vyrazila, ale na dorážku do prázdné už byla krátká! Asistence: Miriam Mikesková.
     
    26:04
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Slovenky, ať se to zdá skoro nemožné, se dostaly do brejku, ale pak propadly a po chybě Ihnaťové mířila sama na branku MICHELLE WEISOVÁ, její parádní blafák skončil až za zády Budajové, jež už nestihla zvednout lapačku. Asistence: Marie Henriksenová. Dánky pokračují proti třem.
     
    19:29
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Demolice slovenského sebevědomí! Dánsko se hodně přiblížilo udržení se ve skupině a ještě hodně promluví do bojů o bronz! Josefine Jakobsenová vyslala po levém křídle do brejku Marii Henriksenovou, jež na brankovišti předala touš MICHELLE WEISOVÉ, která procedila puk mezi betony Jany Budajové! Asistence: Maria Henriksenová a Josefine Jakobsenová.
     
    10:37
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak to vypadá pro dánský mančaft hodně dobře! Julie Gregsenová vypálila jen do betonu slovenské brankářky, ale k touši se následně dostala MALENE FRANDSENOVÁ, jež ranou na zadní tyč vyhnala Kiapešovou ven z klece. Místo ní se mezi tři tyče staví Jana Budajová. Asistence: Julie Gregersenová.
     
    07:37
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánské hokejistky vedou již o dva góly! Barbora Kežmarská zachybovala na modré čáře a dopředu se hnalo hned duo Dánek. Josefine Jakobsenová nechala ve středním pásmu touš JOSEPHINE ASPERUPOVÉ, která následně přebruslila vracející se Slovenku a parádním blafákem zakončeným střelou za vyrážečku k zadní tyči pokořila natahující se Kiapešovou! Asistence: Josefine Jakobsenová.
     
    03:54
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Severoevropanky se dostávají do vedení! Do brejku se utrhla nejlepší dánská střelkyně a současně i nejlepší ranařka turnaje JOSEFINE PERSSONOVÁ, která své sólo zaskončila blafákem mezi Kiapešové betony! Parádní blafák a je tu vedení! Bez asistence.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 4. Perssonová, 8. Asperupová (Jakobsenová), 11. Frandsenová (Gregersenová), 20. Weisová (Henriksenová, Jakobsenová), 27. Weisová (Henriksenová) – 28. Veličková (Mikesková), 29. Jurčová (Sroková), 33. Jurčová (Veličková)


    Dánsko: L. Jensenová (Joaová) – Frandsenová, Gregsenová, Densingová, Jakobsenová, Jacquetová, S. Jensenová, Langsagerová – Perssonová, Söndergaardová, Asperupová "A" – Henriksenová "C", Weisová, Hansenová – M. B. Nielsenová, N. Jensenová, Olaussonová "A" – Gludová, Russelová, Katarina L. Nielsenová.
    Trenér: Denis Larsen.

    Slovensko: Kiapešová (11. Budajová) – Balášová, Kežmarská "A", Klimášová, Lalíková, Žitňanská, Ihnaťová, Raková, Turcsanyiová – Krajňáková, Sroková, Gápová "A" – Mihalíková, Lúčová, Mikesková – Herichová, Jurčová, Veličková "C" – Muchová, Mišková, Pravlíková.

    Trenér: Milan Skokan.

    Rozhodčí: Gabrielle Ariano-Lortieová (CAN) – Cheiko Inoueová (JPN), Gabriela Malá (CZE)

    Diváci: 231
    ocianews.com