Francie – Rakousko 7:2 (kon.) | Dánsko – Slovensko 5:3 (kon.) | Česko – Norsko 2:0 (kon.)
konec
Dánsko
5:3 (4:0, 1:3, 0:0)
Slovensko
Středa 09.04.2014, 16:30 • Meo aréna Přerov • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina nám gól nepřinesla, a tak toto divoké střetnutí skončilo výhrou Dánska 5:3. Dánky vedly již o pět gólů, ale Slovenky snížily a sahaly po vyrovnání. To se jim však nepovedlo. V tomto zápase pak padlo nejvíce trestných minut na utkání.

    Nejlepší hráčky utkání:
    Slovensko: Maria Herichová (0+0)
    Dánsko: Josefine Jakobsenová (0+2)

    Střely na bránu ve třetí třetině (celkem):
    Dánsko 11 (32) – Slovensko 5 (23)

    Dámy a pánové, já vám přeji hezký zbytek dnešního dne a pokud se nechystáte do přerovské Meo arény osobně, tak vydržte u kanálu onlajny.com, protože v příštím střetnutí proti sobě nastoupí Češky a Dánky. (18:39:29)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Ještě je tu icing Slovenska, který vrací hru před Janu Budajovou. Šlus, finito – Dánsko vítězí a bude bojovat o bronz, Slovensko si zkomplikovalo záchranu.
     
    59:13
    Dánky nepouští Slovenky do pásma a asi už je rozhodnuto. Dánské hráčky se nikam neženou, naopak jejich fanoušci je popohání stále kupředu.
     
    58:33
    Josefine Hansenová ujela společně s Michelle Weissovou do akce dvou proti jedné, ale druhá jmenovaná dostala puk na paty a ani pořádně nezakončila.
     
    57:56
    Martina Veličková vypálila na pravém kruhu a její střelu srazila Josephine Asperupová do rohu.
     
    57:37
    Po levém křídle ujela Michelle Weissová, jež nakonec na spodku kruhu zakončila, ale na připravený beton Jany Budajové si nepřišla.
     
    57:06
    Od modré čáry šikovala kotouč na kasu Nicoline Jensenová, její pokus šel hodně vedle, ale do míst, kde stála Josephine Asperupová, která do puku klepla a Jana Budajová musela rychle na led.
     
    56:12
    Slovenky jsou v plném počtu. Před malou chvílí ale ujela po levém křídle Petra Jurčová, které sebrala hattrick Lisa Jensenová, jež zasáhl svým pravým ramenem.
     
    55:51
    Hru přerušuje valná hromada na zadním mantinelu, po níž zůstala ležet na ledě Viktoria Ihnaťová, jež odjíždí v bolestech na střídačku.
     
    55:28
    Slovenky sice dokázaly na chvilku přerušit dánský tlak, nyní jsou opět pod náporem a musí se bránit. S pukem často kouzlí Malene Frandsenová.
     
    54:24
    Parádní trik si na modré čáře dovolila Josefine Jakobsenová, jež bravurní stahovačkou obehrála soupeřku a vypálila. Do její rány vložila hůl Charlotte Densingová, ale Jana Budajová vymrštila svůj beton a puk vyrazila.
     
    54:09
    Teď ale možná přinese. Lenka Sroková (SVK) inkasuje dvě minuty za hru tělem.
     
    54:02
    Hraje se především ve středním pásmu a k vidění je silový hokej, jež moc šancí na jedné ani druhé straně nepřináší.
     
    53:18
    Je zde zakázané uvolnění Slovenek, jimž se nepovedl pokus o rychlý brejk. Čas se hráčkám ze středu Evropy pomalu krátí.
     
    52:38
    Lisa Jensenová musela vytáhnout bravurní zákrok! Nejprve zastavila ramenem průnik Denisy Lalíkové a chvilku nato společně se svými spoluhráčkami vytvořila hradbu na brankovišti a ani tři dorážející hráčky nedokázaly dostat touš za její záda!
     
    51:42
    Dánsko tlačí! Nejprve se neprosadila se svou střelou Josefine Jakobsenová, jež trefila jen rameno Budajové a následný závar skončil jen na betonech brankářky Slovenska.
     
    50:53
    Slovenský celek se dostal v oslabení do útoku a Miriam Mikesková pálila z pravého kruhu, ale její ránu zastavila bránící Malene Frandsenová.
     
    50:34
    A při návratu Dánek zpět do pásma zaduněla ostrým zvukem píšťalka čárové rozhodčí – ofsajd.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 4. Perssonová, 8. Asperupová (Jakobsenová), 11. Frandsenová (Gregersenová), 20. Weisová (Henriksenová, Jakobsenová), 27. Weisová (Henriksenová) – 28. Veličková (Mikesková), 29. Jurčová (Sroková), 33. Jurčová (Veličková)


    Dánsko: L. Jensenová (Joaová) – Frandsenová, Gregsenová, Densingová, Jakobsenová, Jacquetová, S. Jensenová, Langsagerová – Perssonová, Söndergaardová, Asperupová "A" – Henriksenová "C", Weisová, Hansenová – M. B. Nielsenová, N. Jensenová, Olaussonová "A" – Gludová, Russelová, Katarina L. Nielsenová.
    Trenér: Denis Larsen.

    Slovensko: Kiapešová (11. Budajová) – Balášová, Kežmarská "A", Klimášová, Lalíková, Žitňanská, Ihnaťová, Raková, Turcsanyiová – Krajňáková, Sroková, Gápová "A" – Mihalíková, Lúčová, Mikesková – Herichová, Jurčová, Veličková "C" – Muchová, Mišková, Pravlíková.

    Trenér: Milan Skokan.

    Rozhodčí: Gabrielle Ariano-Lortieová (CAN) – Cheiko Inoueová (JPN), Gabriela Malá (CZE)

    Diváci: 231
    ocianews.com