Česko – Dánsko 4:0 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:4 (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)
Berani Zlín
Čtvrtek 10.04.2014, 17:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:30
    To je obrovská chyba domácích. Ti totiž hráli na ledě ve více lidech a jsou potrestáni dvěma minutami. Trest odpyká Jiří Polanský (TRI). Zlín hraje přesilovku pěti proti čtyřem.
     
    57:51
    Ondráček měl kotouč na dlouhou hůl, ale přesto postupoval proti Hrubcovi, třinecký gólman včas vyjel a zasáhl. Je tady však důležité vyloučení. Marek Trončinský (TRI) Ondráčka hákoval a je vyloučen na dvě minuty.
     
    49:32
    Nyní už je Jiří Marušák (ZLN) doopravdy vyloučen. Zasáhl Adamského vysokou holí a odpyká si dvě minuty. To se znovu nelíbí Čajánkovi, ale je mu to málo platné.
     
    44:21
    Další komplikace pro Třinecké. Zlínské manévry v útoku zastavil jen za cenu faulu Martin Adamský (TRI), jenž některého ze svých protivníků hákoval a odsedí si dvě minuty.
     
    37:04
    Antonín Honejsek (ZLN) fauloval za brankou Hrubce a je vyloučen za vysokou hůl. Na dohře celé situace se ještě podílel Čajánek, který dlouze debatoval s rozhodčími a pošťuchoval se s domácím Martinem Růžičkou.
     
    30:55
    Dobrou šanci měl znovu Polák, po přihrávce Bonka před branku, ale byl faulován Oldřichem Kotvanem (ZLN), jenž svůj tým oslabí na dvě minuty kvůli hře vysokou holí. V dlouhé výhodě už Oceláři nic nevymysleli.
     
    23:34
    Zámorský pokazil zpětnou přihrávkou na Čajánka rychlou akci beranů, hosté špatně vystřídali a rázem byli na ledě v šesti. Podruhé je zlínská střídačka potrestána dvěma minutami a podruhé trest odsedí Antonín Honejsek (ZLN). Devětatřicet sekund se bude hrát ve čtyřech, pak začne přesilovka domácích.
     
    22:14
    Třinečtí se však v další fázi hry provinili faulem. Martin Adamský (TRI) zasáhl některého z hráčů Zlína vysokou holí a je vyloučen na dvě minuty.
     
    19:05
    Na závěr první části je tady zlínské vyloučení. Zlín hrál v šesti a dvě minuty odsedí za hráčskou lavici hostí Antonín Honejsek (ZLN).
     
    11:21
    S důrazem to v osobním souboji přehnal Antonín Honejsek (ZLN), je potrestán na dvě minuty za držení protihráče. Třinečtí si zahrají svou první přesilovku v zápase.
     
    04:47
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je domácí Daniel Rákos (TRI). Rákos oslabí své mužstvo na dvě minuty, odpyká si trest za podražení.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 30. Polák (Polanský), 34. Květoň (Rákos, Hrňa), 47. Martin Růžička (Linhart, Rákos) – 14. Honejsek (Holík, Matějíček), 45. Melenovský (Řezníček, Ondráček), 46. Marušák (Leška, Köhler), 67. Kotvan (Leška)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Šimboch) – Galvas, Nosek, Linhart, Trončinský, Zíb, Roth, Foltýn, Matyáš – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Peterek (A), Matuš. Trenér: Jiří Kalous.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Zámorský, Kotvan, Horák, Marušák, Řezníček, Matějíček, Urbanec – Veselý, Čajánek (C), Honejsek – Köhler, Leška (A), Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – Sedláček. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Fraňo, Pešina – Gebauer, Lederer

    Diváci: 5032 (97% kapacity stadionu)
    ocianews.com