Česko – Dánsko 4:0 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:4 (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)
Berani Zlín
Čtvrtek 10.04.2014, 17:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Drama v Třinci je tedy za námi. Napínavá série bude pokračovat šestým duelem již v sobotu ve Zlíně. V Baťově městě se bude hrát od 17:30 a tým trenéra Vlacha bude mít možnost mečbolu, čili ukončení série a postupu do finále play-off. Vy se do té doby mějte co nejlépe a v sobotu určitě sledujte náš online. Nyní se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. Na počtenou! (20:24:40)
     
    Statistiky prodloužení:

    Střely: 3 – 3,
    vhazování: 5/8 – 3/8,
    úspěšnost na vhazování: 63% – 37%,
    hity: 2 – 0.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    David Květoň (TRI) – 1+0, Oldřich Kotvan (ZLN) – 1+0.

    Stav série po pátém zápase: 2:3.
     
    Nervy drásající zápletku nakonec v 7. minutě prodloužení rozsekl Kotvan, který měl již předtím na holi dvě dobré šance. V rozhodující chvíli dorazil Leškovu střelu a v dnešním zápase zvítězili jeho berani. V prodloužení se hrálo dost opatrně do doby, než byla dvěma minutami potrestána třinecká střídačka za hru v šesti. Zlín přesilovku gólově zhodnotil a domů si poveze mečbol.
     
    Konec zápasu.
     
    66:20
    Zlín právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, vítězí Zlín! Berani mačkali Třinecké v přesilovce jako citrón, Marušák nejprve minul, pak se k puku na modré dostal Leška, Hrubec jeho střelu vyrazil jen před sebe a šťastný OLDŘICH KOTVAN dorazil do sítě – 3:4! Asistence: Petr Leška.
     
    65:25
    V další příležitosti našel Kotvana Leška. Zlínský obránce střílel z těžkého úhlu těsně kolem šibenice Hrubcovy brány.
     
    65:05
    Kotvan dostal na modré čáře docela dost prostoru, se střelou dlouho váhal a nakonec trefil ležícího Noska, který jeho střelu obětavě zastavil.
     
    64:30
    To je obrovská chyba domácích. Ti totiž hráli na ledě ve více lidech a jsou potrestáni dvěma minutami. Trest odpyká Jiří Polanský (TRI). Zlín hraje přesilovku pěti proti čtyřem.
     
    64:19
    Kotvan zatáhl puk na točnou modrou, ale pak jen odevzdal Ocelářům. Jejich útok založil Galvas a zakončoval Polanský, Kašík puk vyrazil.
     
    63:38
    Čajánek přitiskl k mantinelu Noska, který tak nemohl své mužstvo osvobodit. Ke střele se dostal Matějíček, ale Hrubec neměl větší problémy a zasáhl lapačkou.
     
    63:03
    Holík si prostrčil efektně puk mezi nohama a hledal před brankou Okála. Toho ovšem ke kotouči nepřipustil třinecký Galvas.
     
    62:45
    Rozehrávajícího Melenovského obral o puk Nosek a získal útočné pásmo. Puk si vybojoval Hrňa a z úhlu vystřelil do lapačky Kašíka.
     
    62:14
    Teď naopak zabrali zase berani a Třinec se musel stáhnout do defenzivy. Pečlivě vše Oceláři ubránili a nepustili hosty ke střele.
     
    61:25
    Martin Růžička vystřelil od mantinelu, ale jeho rána šla mimo. Polovina stadionu však vyletěla s rukama nad hlavou, protože kotouč prošel boční sítí.
     
    61:11
    Hosté se osvobodili za cenu zakázaného uvolnění, vhazuje se před Kašíkem. Několik zákroků ševců zavánělo faulem, ale rozhodčí nepískali.
     
    60:47
    Květoň přihrál okolo brankové konstrukce Polanskému a ten těsně minul Kašíkovu branku. Třinec zatlačil Zlín před jeho bránou.
     
    60:12
    Hrubec si zpracoval puk za svou brankou a chtěl vyhodit do středního pásma. Puk se otřel o ochrannou síť a bude se vhazovat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 30. Polák (Polanský), 34. Květoň (Rákos, Hrňa), 47. Martin Růžička (Linhart, Rákos) – 14. Honejsek (Holík, Matějíček), 45. Melenovský (Řezníček, Ondráček), 46. Marušák (Leška, Köhler), 67. Kotvan (Leška)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Šimboch) – Galvas, Nosek, Linhart, Trončinský, Zíb, Roth, Foltýn, Matyáš – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Peterek (A), Matuš. Trenér: Jiří Kalous.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Zámorský, Kotvan, Horák, Marušák, Řezníček, Matějíček, Urbanec – Veselý, Čajánek (C), Honejsek – Köhler, Leška (A), Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – Sedláček. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Fraňo, Pešina – Gebauer, Lederer

    Diváci: 5032 (97% kapacity stadionu)
    ocianews.com