Dánsko – Francie 5:1 (kon.) | Rakousko – Norsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Slovensko
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Česko
Čtvrtek 10.04.2014, 20:00 • Meo aréna Přerov • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hymna je za námi! S konstatováním, že Češky si s předstihem zajistily titul mistryň divize I, skupiny A se s vámi z Přerova loučí Richard Wagner!

    Jo a nezapomeňte zítra v 18:15 sledovat onlajn z dívčí reprezentační patnáctky!

    Dobrou noc, užijte si oslavy! (22:00:52)
     
    Češky rozhodly ve třetí třetině dvěma brankami o titulu a nyní jim zahraje národní hymna!
     
    Nejlepší hráčky utkání:
    Slovensko: Jana Budajová (G, 41 zákr.)
    Česko: Simona Studentová (Ú, 1+1)

    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):
    Slovensko 4 (19) – Česko 16 (44)
     
    Z atmosféry na zimním stadionu v Přerově mrazí! České hráčky se stávají vítězkami divize I A a zahrají si baráž s Japonskem!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Ofsajd Slovenek. Buly ve středním pásmu. Přerovský stadion pomalu slaví! Češky to dokázaly!
     
    58:40
    Češky mají hru plně v rukách a Denisa Křížová nejprve trefila jen Janu Budajovou a následný brejk Terezy Vanišová zastavila slovenská obránkyně včas ještě na brankovišti.
     
    57:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam! České holky dávají třetí branku a trestají tak vyloučení Lenky Srokové. Nádherná přesilovková akce přinesla nahrávku Simony Studentové z pravého kruhu na brankoviště, kde do prázdné klece doklepla volná a nikým nehlídaná ALENA POLENSKÁ! Po jejím gólu začaly dokonce některé skupinky fanoušků skandovat "mistři, mistři", ale na to je ještě dost času. Asistence: Simona Studentová a Dominika Lásková.
     
    57:13
    Slovenky se sice nejprve znovu dostaly s pukem ven z pásma, ale následně se tam domácí borkyně znovu usadily a Aneta Tejralová pálila z levého kruhu jen do výstroje připravené Jany Budajové.
     
    56:49
    Slovensko dostává puk k brance hájené Klárou Peslarovou.
     
    56:25
    Češky mohly jet nejprve samy na bránu, ale Polenské byl vypíchnut puk. Následný pokus o brejk Simony Studentové kazí hákováním Lenka Sroková (SVK). Přerovská Meo Aréna bouří!
     
    55:53
    Denisa Křížová nejprve z mezikruží trefila jen výstroj Jany Budajové a na druhé straně musela přerušit závar před svým brankovištěm Klára Peslarová, která podržela touš v lapačce.
     
    55:13
    Tereza Vanišová je dneska vepředu hodně aktivní a dostala se do další šance. Její sólo přes čtyři obránkyně skončilo střelou mezi betony, kterou si Jana Budajová pohlídala. Provedené to bylo a bravurně.
     
    54:18
    A nakonec z pravého křídla zakončily a Jana Budajová drží puk na hrudi. Hlasatel následně oznamuje, že zápas sleduje 2041 diváků!
     
    53:35
    Český tlak přerušila až slovenská obrana, která zablokovala nahrávku a touš dostala do útočné třetiny. Češky začínají odznova.
     
    52:45
    Po krátkém slovenském intermezzu v útočné třetině se snažila Tereza Vanišová dostat do útoku Vendulu Přibylovou, ale nahrávka byla moc dlouhá a zastavila se až o hůl slovenské ženy s maskou.
     
    51:48
    Čas běží jako zajíc po poli a české hráčky stále kontrolují hru. Jejich útočné akce nepostrádají důvtip a kreativitu, Jana Budajová ale také ne.
     
    51:00
    Kateřina Kaplanová se dostala na brankovišti ke kotouči, ale byla zablokovaná a nedokázala tak vystřelit tak, aby výrazněji ohrozila Janu Budajovou.
     
    50:09
    Parádní sóloakce Venduly Přibylové! Česká hráčka se protáhla obranou a ujížděla sama na kasu, načež ale trefila jen Budajovou do betonů. K dorážce se tlačila ještě Tereza Vanišová, ale ta trefila v tísni také jen slovenskou gólmanku.
     
    49:19
    Naše východní sousedky dostaly touš do útočného pásma a za brankou Kláry Peslarové nakonec sebraly černou gumu hráčky v červeném s českým znakem na prsou.
     
    48:41
    Denisa Křížová se dostala do samostatného nájezdu, ale roztaženou Janu Budajovou nepřekonala! Slovenky následně odpalují puk a Češkám je odpískán úmyslný ofsajd.
     
    48:14
    Tereza Vanišová se blýskla hezkým sólem, za nějž pak byla pochválena i od kapitánky Polenské, ale nedotáhla jej do zdárného konce, a tak aspoň našla na modré čáře Pavlínu Horálkovou, jejíž rána skončila v lapačce Jany Budajové.
     
    47:46
    Slovenský výběr se drží s pukem v útočné třetině, kde byl kus černé gumy také zašlápnut a bude následovat buly před Klárou Peslarovou.
     
    47:07
    Češky neprošly přes slovenskou hradbu ve středním pásmu. Stadionem obíhá mexická vlna!
     
    46:30
    Nyní už ale ano a Livia Miksová vystřelila z levého kruhu, leč Klára Peslarová předvedla dobrý zákrok a puk uschovala v lapačce.
     
    46:10
    Slovenský výběr nejprve dobyl střední pásmo a následně se snažil o penetraci do zóny útočné. To se mu ale nepovedlo.
     
    45:37
    Žabička Aleny Polenské od zadního mantinelu přeletěla tři hokejky a nakonec skončila až ve středním pásmu.
     
    45:19
    Hra trochu zchladla a oba celky spíše jen staticky bruslí. Navrch mají ale stále české hráčky, které donutily Slovenky zahrát icing.
     
    44:33
    Český tlak nepřinesl žádnou vážnou střelu a nakonec se dostal puk do střední třetiny, kde se jej opět chopila Vozákova děvčata, jež jej nahodila na Budajovou, která puk podržela v náručí.
     
    44:00
    Jana Budajová musela znovu na led po ráně z pravého kruhu a kotouč podržela na své hrudi.
     
    43:26
    Další velká šance pro domácí výběr! Simona Studentová poslala puk na brankoviště, kde stála česká kapitánka Alena Polenská, jež ale neprocedila betony Jany Budajové. Puk vypadl následně před volnou kasu, kde se jej ujaly slovenské obránkyně.
     
    42:43
    Český nápor skončil tak, že Slovenky vyhodily z rohu pásma puk na zakázané uvolnění.
     
    42:24
    Výběr Jiřího Vozáka přišel o pásmo a Denisa Křížová pak pouze nahodila touš na zadní mantinel, kde se stal kořistí slovenských holek.
     
    41:55
    Českou kombinaci zakončila střelou od modré čáry Kateřina Flachsová, jež ale našla jen klín připravené slovenské gólmanky.
     
    41:17
    Český celek má najednou křídla a je všude. Tam, kde není útok, zaskočí obrana. Slovenky jsou ze vstřelené branky celkem otřesené.
     
    40:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je start jako hrom! Českému výběru pomohla změna v útočných řadách a po deseti vteřinách se hned ujímá vedení! Vendula Přibylová ujela po pravém křídle a naservírovala na brankoviště puk do loženky na DENISU KŘÍŽOVOU, která přehodila beton marně se natahující Jany Budajové! Asistence: Vendula Přibylová.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Na hrací plochu nastupují i Češky. Uslyšíme na konci zápasu českou, anebo slovenskou hymnu? Toť otázka, na níž naleznete odpověď na onlajnech!
     
    A své první krůčky na čerstvě uhlazeném přerovském ledě již dělají i hráčky Slovenska.
     
    Pruhované dámy jsou na ledové ploše a krouží kolem dokola.
     
    Hokej nám nabízí parádní podívanou. Slovenky dokázaly v přesilovce srovnat, ale za nerozhodný stav mohou děkovat jen Janě Budajové, která dnes chytá jako by byla z jiného světa. Pokud se bude stavět socha slovenskému gólmanu Jaroslavu Halákovi, Jana Budajová bude muset stát vedle něj.

    Střely na branku ve druhé třetině (celkem):
    Slovensko 9 (15) – Česká republika 15 (28)

    Závěrečná perioda započne svůj běh v 21:26.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Neuvěřitelné, co dnes české hokejistky neproměňují! Denisa Křížová jela sama na branku a v tandemu měla ještě Simonu Studentovou, ale místo kombinace volila střelu mezi betony, kterou si Jana Budajová pohlídala. Následně se slovenská brankářka přesunula ke druhé tyči, kde betonem zastavila ránu Studentové, jíž nabila Křížová, která dojela na zadním mantinelu Budajovou vyražený touš.
     
    39:23
    Češky jsou v plném počtu. V závěru oslabení ujela do šance Denisa Křížová, ale její střelu zastavila vracející se Barbora Kežmarská.
     
    39:04
    Slovenky jsou zpět v pásmu a jejich snažení končí zašlápnutím puku na zadním mantinelu.
     
    38:28
    Češky pokračují v oslabení a vyhazují puk až k Janě Budajové.
     
    38:05
    Vzájemné vyloučení: Martina Veličková (SVK) dvě minuty za sekání a Kateřina Mrázová (CZE) dvě minuty za krosček.
     
    38:00
    Nikola Banášová vypálila poté, co se Slovenky vrátily zpět do pásma, a Klára Peslarová nadvakrát drží puk ve výstroji.
     
    37:20
    Češky špatně střídaly a je z toho test pro příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Tereza Vanišová (CZE).
     
    37:05
    Obrovské šance českého výběru! Eva Holešová nejprve čekala dlouho dobu na to, až vypálí a trefila jen Budajovou, načež ujely Vendula Přibylová a Aneta Lédlová. Druhá jmenovaná už už pálila do odkryté klece, ale Jana Budajová předvedla fantastický rozštěp!
     
    36:30
    Simona Studentová našla na pravém křídle Evu Holešovou, ale nahrávka byla příliš prudká a česká hráčka ji jen tečovala.
     
    35:53
    Klára Peslarová musela hodně rychle ven z branky, aby schovala pod lapačkou nahozený puk, za nímž sprintovala slovenská hráčka.
     
    35:23
    Češky opět zatlačily ze všech sil a výsledkem byla šance Terezy Vanišové, které ale byla moc blízko na to, aby vyražený kotouč dostala za Budajovou. Následně ještě vypálila od modré čáry Aneta Tejralová, ale rána další juniorky skončila jen v klíně slovenské strážkyně tyčí.
     
    34:25
    Další šance pro český výběr. Kapitánka Alena Polenská se dostala na pravý roh brankoviště, ale odtud trefila jen betony Jany Budajové.
     
    34:00
    Simona Studentová mohla vrátit Češkám vedení, ale její průnik zastavila čistým vyseknutím puku z hole Nikola Balášová.
     
    33:04
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenské hráčky bleskově využívají přesilovou hru a vyrovnávají skóre! V Meo Aréně to tak bude v následujících minutách hodně zajímavé... ale zpět ke gólu. Nikola Gápová se opřela do puku, jejž ještě tečovala LENKA SROKOVÁ a černá guma přeplachtila rameno Kláry Peslarové a skončila za jejími zády! Asistence: Nikola Gápová.
     
    32:50
    Po české šanci je tu trest. Aneta Lédlová nejprve nedokázala usměrnit na brankovišti puk do sítě a následně musela ve středním pásmu faulovat Tereza Vanišová (CZE) – nedovolené bránění.
     
    32:14
    Tereza Vanišová nahrála do šance Anetě Lédlové, která se na levém kruhu opřela do puku a ten skončila v náručí připravené Jany Budajové.
     
    31:38
    Náznaky šancí na obou stranách. Nejprve nevyužily slovenské hráčky vznikající melu před Klárou Peslarovou a následně se nepovedlo Češkám dotáhnout svou kombinaci do úspěšného konce.
     
    31:08
    Český atak byl zastaven na modré čáře, ale Slovenky dokázaly puk pouze vyhodit k domácím obránkyním.
     
    30:28
    Slovenský celek vedený Milanem Skokanem se také dostal do šance, ale dnes velice agilní Livia Lúčová mířila z levého kruhu asi o půl metru vedle.
     
    29:39
    Slovenky jsou v plném počtu, ale musí se i nadále bránit. Jejich defenzivní činnost jim výrazně ulehčuje spolehlivá Budajová, jež znovu pokryla puk ve výstroji.
     
    29:00
    Kateřina Mrázová ujela po pravém křídle a namazala puk na levou stranu, kde stála osamocená Denisa Křížová, jež si ještě sjela blíže k brance, aby pak nakonec provětrala jen betony připravené Jany Budajové!
     
    28:38
    Teď už ale tak úspěšné nejdou, Slovenky dvakrát vyhodily puk až ke Kláře Peslarové.
     
    28:00
    A přesilovka se výběru Jiřího Vozáka zatím daří. Češky kombinují, ale nedokáží se dostat do pořádné palebné pozice.
     
    27:39
    Češky dostávají výhodu přesilové hry. Iveta Klimášová (SVK) sekla protihráčku a míří na lavici pro hříšné ženy a dívky.
     
    27:18
    Holky z české kotliny ostřelovaly bránu Jany Budajové jak na policejní střelnici při zkouškách na zbrojní průkazy! Nejprve to zkoušela Eva Holešová, jejíž ránu si slovenská hráčka málem srazila do vlastní sítě a následně dvakrát mířila na kasu od modré čáry Alena Polenská. Prní ránu Budajová vyrazila a druhou ukryla v náručí.
     
    26:47
    Český trest je pomalu u konce a Vozákovy svěřenkyně se drží u branky Slovenska.
     
    26:02
    Denisa Křížová vyvezla puk a dokonce stihla na brankoviště namazat na hokejku Kateřiny Mrázové, která se opřela do puku, ale ten pouze lízl betony Jany Budajové!
     
    25:18
    Arénou se nese ohlušující pískot po zákroku v levém rohu pásma. Od modré nakonec pálila Gabriela Žitňanská, jež ale mířila hodně nepřesně. Češky vyhazují.
     
    24:55
    Petra Jurčová se probíjela dopředu, ale zakřižovala ji Petra Herzigová (CZE) a slovenská hráčka následně po souboji s ní upadla a rozhodčí tento zákrok posoudila jako hákování.
     
    24:28
    Český pokus o útok nakonec skončil na slovenských holích, které odpalují touš na zakázané uvolnění.
     
    23:45
    A ten nakonec skončil střelou Lenky Srokové z levého křídla, jíž ale Klára Peslarová v klidu vykopla betonem do rohu.
     
    23:10
    Nahození ze středního pásma sklepla Jan Budajová svou holí a rozehrál na spoluhráčku – slovenský výběr zakládá útok.
     
    22:43
    Po nepovedeném zakončení Kateřiny Mrázové se dostal puk do střední třetiny, Češky se při návratu do útoku vystavují do ofsajdu.
     
    22:17
    České hráčky zatlačily "slovenské strely" do jejich pásma a nakonec to byla Gabriela Žitňanská, kdo vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    21:51
    Na druhé straně se opřela do kotouče na levém kruhu Maria Herichová a Klára Peslarová si připsala další zákrok, když schovala puk ve výstroji.
     
    21:28
    Tereza Vanišová se utrhla do šance a tentokrát místo blafáku zvolila střelu, leč její zakončení se nakonec přes veškerou snahu mezi tyče nevešlo!
     
    20:48
    Pokus o útok české skvadry skončil neúspěchem. Došlo pouze k nahození za branku, jíž hájí Jana Budajová.
     
    20:16
    Livia Lúčová se snažila na levém kruhu vymotat ke střele, ale Katka Kaplanová ji ve spolupráci se svou kolegyní dokázala zastavit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráčky se připravují na vhazování...
     
    Češky přicházejí hned vzápětí vedené Petrou Herzigovou.
     
    A také hokejistky již okupují ledovou plochu. Jako první ty slovenské.
     
    Rozhodčí už bychom na ledě měli tu čest vidět.
     
    Rolba uklidila led a zástupy lidí konverzující u stánků s pivy a dalšími pochutinami se pomalu vrací na svá místa. Na značky každou chvíli přijdou i hlavní aktérky tohoto dramatického zápasu.
     
    Máme za sebou první třetinu, v níž se Češky ujaly těsného vedení a za zvuků remixu písně "Lemon Tree" odjíždějí zásluhou Simony Studentové do kabin spokojenější.

    Střely na branku v první třetině:
    Slovensko 6 – Česká republika 13

    Druhá perioda začne v 20:42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Livia Lúčová se ještě objevila v šanci, ale trefila jen betony Kláry Peslarové. Následně se mohla dostat na druhé tyči ještě k dorážce, ale zakopla a situaci si zkomplikovala. Češky nakonec zablokovaly prostor brankoviště a celou situaci uhasily.
     
    19:15
    Denisa Křížová šikovala od levého mantinelu puk mezi kruhy, kde měla připravené dvě spoluhráčky, ale slovenská obránkyně puk tečovala a ten české hole pouze přeletěl.
     
    18:22
    Ze středního pásma si na levý kruh najela Kateřina Bukolská, která svou střelou letící kousek na ledem vyprášila pravý beton Jany Budajové, která následně svým zákrokem přerušila skrumáž.
     
    18:00
    Martina Vonková operovala s pukem u mantinelu, ale nakonec se jí žádná ze spoluhráček nenabídla a puk skončil v moci Slovenek.
     
    17:16
    Slovensko je v plném počtu, ale bud se muset znovu bránit. Kvůli icingu se hra vrací před kasu Jany Budajové.
     
    16:48
    V jednu chvíli se Vendula Přibylová ocitla společně s Anetou Lédlovou osamocena za slovenskou obranou, nakonec se ale rozhodla najet si na levý kruh a vypálit. Jana Budajová její úmysl přečetla, sklouzla se a puk vyrazila.
     
    16:23
    V oslabení se dostala do úniku Lenka Sroková, která na pravém kruhu vypálila, ale Klára Peslarová měla svou vyrážečku přesně tam, kde ji mít měla.
     
    16:03
    Český celek se neustále drží před slovenskou brankou. Jeho střely ale dokáží dobře bránící slovenské hráčky v čele s Janou Budajovou blokovat.
     
    15:42
    Slovenky sice dostaly puk podruhé do středního pásma, následnou štiplavou střelu musela podržet připravená Jana Budajová.
     
    15:18
    Českou kombinaci zakončila střelou od modré Petra Herzigová, Alena Polenská se snažila tečovat, ale Jana Budajová měla svou vyrážečku připravenou, Slovensko vyhazuje.
     
    14:59
    Denisa Křížová vybojovala u levého mantinelu puk a Nikola Gápová (SVK) ji za trest podrazila. Za tento faul míří na trestnou lavici.
     
    14:21
    Dnes opět velice jistá brankářka Peslarová musela znovu na led. Se střelou z levého křídla si ale poradila a schovala ji ve výstroji.
     
    14:00
    Petra Jurčová pronikla přes modrou čáru a vyzkoušela pozornost Kláry Peslarové. Ta ale byla připravená a touš podržela na hrudi.
     
    13:25
    Český celek se nejprve vlastní vinou připravil o pásmo, následně ale na modré čáře zabojovala Martina Vonková, jež zastavila pronikající slovenskou hráčku.
     
    12:56
    Alena Polenská nahazovala puk od modré čáry a na spodku levého kruhu chybělo Evě Holešové jen málo k tomu, aby jej trkla za Budajovou.
     
    12:10
    Lenka Sroková stála na brankovišti osamocená a backhandem na bližší tyč se snažila přehodit beton Kláry Peslarové. Neúspěšně, česká gólmanka puk vyrazila.
     
    11:43
    Puk byl zašlápnut ve středním pásmu poblíž střídaček. Buly na středovém kruhu. Fanoušci spouští celostadinový pokřik.
     
    11:21
    Na ledě přibylo nepřesností a puky létají z hole na hůl, ale ve finální fázi vždy přijde chyba, která celou akci zastaví.
     
    10:28
    Slovenské hráčky jsou nyní u české svatyně, ale nedokáží se přes dobře bránící domácí výběr dostat až do zakončení.
     
    09:40
    Nejprve si po střele Petry Pravlíkové z mezikruží připrsala zákrok vyrážečkou Klára Peslarová a následně na druhé straně uprchla Tereza Vanišová, která si položila Budajovou, ale svůj blafák moc natáhla a trefila jen její beton!
     
    09:05
    Češky jsou stejně jako Slovenky v plné síle. Puk je však ve středním pásmu a střídá hokejky obou celků.
     
    08:24
    Češky pálí jako divé! Další zakončení z pravého kruhu jen o malý kousek minul levou tyč slovenské svatyně.
     
    07:47
    Kateřina Mrázová se nejprve nedostala přes slovenskou bránící hráčku do šance, následně se ale na pravém křídle utrhla a snažila se zaskočit Budajovou střelou do horního růžku, ale slovenská opora mezi tyčemi nechala v cestě lapačku a bravurním zákrokem podržela svůj tým!
     
    07:05
    Poměr na ledě se vyrovná. Simona Studentová (CZE) dostává dvě minuty za stejný přestupek jako Herichová – držení protihráčky.
     
    06:48
    Eva Holešová se parádně protáhla přes dvě hráčky a Maria Herichová (SVK) musela zatáhnout za záchrannou brzdu a za držení protihráče míří na trestnou lavici.
     
    06:24
    Kateřina Mrázová se na spodku levého kruhu opřela do kotouče a její zakončení skončilo jen na betonech Jany Budajové.
     
    06:13
    Útok výběru Jiřího Vozáka byl neúspěšný a následný pokus o rychlý brejk končí jen slovenským icingem.
     
    05:25
    Českou kombinaci kazí nepřesná nahrávka a je tu zakázané uvolnění. Buly před Klárou Peslarovou, která si zatím ještě nesáhla pořádně na puk.
     
    04:37
    Vendula Přibylová mohla poslat svůj mančaft do vedení 2:0! Její únik po pravém křídle zakončený rychlou střelou na bližší tyč ale vyškrábla slovenská brankářka lapačkou nad.
     
    03:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český celek se dostává do vedení a přerovská Meo Aréna se otřásá v základech! Výběr Jiřího Vozáka dostávají do náskoku dvě zkušené hráčky. Parádní pas Evy Holešové se dostal na brankovišti na hokejku SIMONY STUDENTOVÉ, jejíž zakončení přeletělo výstroj Jany Budajové a rozjásalo zaplněné ochozy! Asistence: Eva Holešová.
     
    03:00
    Češky dojely na zadní mantinel nahozený puk, ale Klára Hudečková nakonec nedokázala přes dobře clonící hráčku Slovenska vypálit přesně.
     
    02:39
    Slovenský výběr drží puk na úrovni středního a útočného pásma. K pořádnější šanci se ale zatím nedostal.
     
    01:57
    Lucie Povová stála na brankovišti a opřela se do puku, leč díky bloku obránkyně skončil touš mimo tři tyče.
     
    01:44
    Češky se nakonec dostaly na modré čáře k zakončení, ale jednalo se spíše jen o nahození, které připravená Budajová schovala v lapačce.
     
    01:28
    Nyní se k černému kolečku dostala Miriam Mikesková, jež jej ale vyhazuje jen na zakázané uvolnění.
     
    01:00
    České bojovnice se napevno usadily v pásmu a nepouští Slovenky ke kotouči.
     
    00:14
    Denisa Křížová nejprve vysekla ve středním pásmu soupeřce puk, který na zadním mantinelu dojela a nalila touš na levý kruh, kde se do něj opřela Katka Kaplanová, jejíž zakončení šlo do středu klece a Jana Budajová jej v klidu podržela.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Kapitánky si podaly ruce, obě sestavy za sebou mají i týmový pokřik a první formace se již pomalu staví na vhazování.
     
    A za ohromného potlesku se na ledové ploše pomalu formují hráčky České republiky.
     
    Na led najíždějí hokejistky Slovenska.
     
    Přerovská Meo Aréna se pomalu plní a na ledovou plochu najíždějí rozhodčí tohoto utkání – Japonka Ugadžinová jako hlavní, a Němka Hüffnerová s Nizozemkou Schipper-Poeterayovou jako čárové.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Balášová, Kežmarská "A", Klimášová, Lalíková, Žitňanská, Ihnaťová, Raková, Turcsanyiová – Lúčová, Sroková, Gápová "A" – Mišková, Mikesková, Veličková "C" – Herichová, Jurčová, Pravlíková – Krajňáková, Muchová, Miháliková.
    Trenér: Milan Skokan.

    Česko: Peslarová (Lhotská) – Tejralová "A", Lásková, Herzigová, Fialová, Flachsová "A", Horálková, Hudečková – Křížová, Mrázová, Kaplanová – Polenská "C", Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Bukolská, Povová, Vonková – Manhartová.
    Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Ugadžinová (JPN) – Hüffnerová (GER), Schipper-Poeterayová (NED).
     
    Dobrý večer drazí hokejoví přátelé!

    Den s velkým "D" je zde. České hokejistky si zahrají federální derby, které jim může přinést jistotu zisku zlatých medailí. Na nejcennější kov si brousí zuby ještě celá řada dalších národních výběrů. Uspět může Norsko, šanci má i Francie a za jistých okolností také Dánsko. Nejblíže jsou však zatím jako jediné neporažené Češky, které mají na rozdíl od ostatních jednu velkou výhodu – na zisk prvního místa mají dva "mečboly".

    Všechny hokejistky vedené Jiřím Vozákem ale budou chtít spustit vítězné fanfáry již dnes. To se jim ale budou snažit zkazit Slovenky, které na tomto mistrovství stále čekají na zisk alespoň jednoho bodu. Naše východní sousedky se zde v Přerově nepotkaly s dobrou formou a na jejich kontě svítí velká nula. Zatímco český výběr porazil postupně Francii 3:0, Rakousko 2:1 a Norsko 2:0, Slovenky nejprve nestačily na Norky, jimž podlehly 3:6, pak ztratily vedení nad Francií (1:3) a nakonec padly i proti Dánsku, které si z ledu odvezlo vítězství 5:3.

    Federální derby by mohlo do ochozů Meo Arény přitáhnout ještě více diváků. Fantastické přerovské publikum dokázalo svou atmosférou strhnout nejednoho do té doby mlčícího člověka k tomu, aby z plných plic zazpíval některý z oblíbených chorálů. Několik fragmentů z jejich skvělého "supportu" a mnoho dalších zajímavých informacích naleznete na oficiálním webu a oficiálním facebooku mistrovství.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 34. Sroková (Gápová) – 4. Studentová (Holešová), 41. Křížová (Přibylová), 58. Polenská (Studentová, Lásková)


    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Balášová, Kežmarská "A", Klimášová, Lalíková, Žitňanská, Ihnaťová, Raková, Turcsanyiová – Lúčová, Sroková, Gápová "A" – Mišková, Mikesková, Veličková "C" – Herichová, Jurčová, Pravlíková – Krajňáková, Muchová, Miháliková.
    Trenér: Milan Skokan.

    Česko: Peslarová (Lhotská) – Tejralová "A", Lásková, Herzigová, Fialová, Flachsová "A", Horálková, Hudečková – Křížová, Mrázová, Kaplanová – Polenská "C", Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Bukolská, Povová, Vonková – Manhartová.
    Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Ugadžinová (JPN) – Hüffnerová (GER), Schipper-Poeterayová (NED)

    Diváci: 2041
    ocianews.com