Dánsko – Francie 5:1 (kon.) | Rakousko – Norsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Slovensko
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Česko
Čtvrtek 10.04.2014, 20:00 • Meo aréna Přerov • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hymna je za námi! S konstatováním, že Češky si s předstihem zajistily titul mistryň divize I, skupiny A se s vámi z Přerova loučí Richard Wagner!

    Jo a nezapomeňte zítra v 18:15 sledovat onlajn z dívčí reprezentační patnáctky!

    Dobrou noc, užijte si oslavy! (22:00:52)
     
    Češky rozhodly ve třetí třetině dvěma brankami o titulu a nyní jim zahraje národní hymna!
     
    Nejlepší hráčky utkání:
    Slovensko: Jana Budajová (G, 41 zákr.)
    Česko: Simona Studentová (Ú, 1+1)

    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):
    Slovensko 4 (19) – Česko 16 (44)
     
    Z atmosféry na zimním stadionu v Přerově mrazí! České hráčky se stávají vítězkami divize I A a zahrají si baráž s Japonskem!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Ofsajd Slovenek. Buly ve středním pásmu. Přerovský stadion pomalu slaví! Češky to dokázaly!
     
    58:40
    Češky mají hru plně v rukách a Denisa Křížová nejprve trefila jen Janu Budajovou a následný brejk Terezy Vanišová zastavila slovenská obránkyně včas ještě na brankovišti.
     
    57:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam! České holky dávají třetí branku a trestají tak vyloučení Lenky Srokové. Nádherná přesilovková akce přinesla nahrávku Simony Studentové z pravého kruhu na brankoviště, kde do prázdné klece doklepla volná a nikým nehlídaná ALENA POLENSKÁ! Po jejím gólu začaly dokonce některé skupinky fanoušků skandovat "mistři, mistři", ale na to je ještě dost času. Asistence: Simona Studentová a Dominika Lásková.
     
    57:13
    Slovenky se sice nejprve znovu dostaly s pukem ven z pásma, ale následně se tam domácí borkyně znovu usadily a Aneta Tejralová pálila z levého kruhu jen do výstroje připravené Jany Budajové.
     
    56:49
    Slovensko dostává puk k brance hájené Klárou Peslarovou.
     
    56:25
    Češky mohly jet nejprve samy na bránu, ale Polenské byl vypíchnut puk. Následný pokus o brejk Simony Studentové kazí hákováním Lenka Sroková (SVK). Přerovská Meo Aréna bouří!
     
    55:53
    Denisa Křížová nejprve z mezikruží trefila jen výstroj Jany Budajové a na druhé straně musela přerušit závar před svým brankovištěm Klára Peslarová, která podržela touš v lapačce.
     
    55:13
    Tereza Vanišová je dneska vepředu hodně aktivní a dostala se do další šance. Její sólo přes čtyři obránkyně skončilo střelou mezi betony, kterou si Jana Budajová pohlídala. Provedené to bylo a bravurně.
     
    54:18
    A nakonec z pravého křídla zakončily a Jana Budajová drží puk na hrudi. Hlasatel následně oznamuje, že zápas sleduje 2041 diváků!
     
    53:35
    Český tlak přerušila až slovenská obrana, která zablokovala nahrávku a touš dostala do útočné třetiny. Češky začínají odznova.
     
    52:45
    Po krátkém slovenském intermezzu v útočné třetině se snažila Tereza Vanišová dostat do útoku Vendulu Přibylovou, ale nahrávka byla moc dlouhá a zastavila se až o hůl slovenské ženy s maskou.
     
    51:48
    Čas běží jako zajíc po poli a české hráčky stále kontrolují hru. Jejich útočné akce nepostrádají důvtip a kreativitu, Jana Budajová ale také ne.
     
    51:00
    Kateřina Kaplanová se dostala na brankovišti ke kotouči, ale byla zablokovaná a nedokázala tak vystřelit tak, aby výrazněji ohrozila Janu Budajovou.
     
    50:09
    Parádní sóloakce Venduly Přibylové! Česká hráčka se protáhla obranou a ujížděla sama na kasu, načež ale trefila jen Budajovou do betonů. K dorážce se tlačila ještě Tereza Vanišová, ale ta trefila v tísni také jen slovenskou gólmanku.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 34. Sroková (Gápová) – 4. Studentová (Holešová), 41. Křížová (Přibylová), 58. Polenská (Studentová, Lásková)


    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Balášová, Kežmarská "A", Klimášová, Lalíková, Žitňanská, Ihnaťová, Raková, Turcsanyiová – Lúčová, Sroková, Gápová "A" – Mišková, Mikesková, Veličková "C" – Herichová, Jurčová, Pravlíková – Krajňáková, Muchová, Miháliková.
    Trenér: Milan Skokan.

    Česko: Peslarová (Lhotská) – Tejralová "A", Lásková, Herzigová, Fialová, Flachsová "A", Horálková, Hudečková – Křížová, Mrázová, Kaplanová – Polenská "C", Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Bukolská, Povová, Vonková – Manhartová.
    Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Ugadžinová (JPN) – Hüffnerová (GER), Schipper-Poeterayová (NED)

    Diváci: 2041
    ocianews.com