Estonsko – Austrálie 5:1 (kon.) | Belgie – Island 3:6 (kon.) | Srbsko – Izrael 10:6 (kon.)
konec
Estonsko
5:1 (4:1, 1:0, 0:0)
Austrálie
Čtvrtek 10.04.2014, 13:00Mistrovství světa - II. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 22 – 3

    Střely na branku celkem: 54 – 11 (15:02:35)
     
    Je za námi utkání MS Divize 2, sk. A., kde se střetlo Estonsko s Austrálií. Estonci rozhodli o svém vítězství hned v úvodní třetině, kterou vyhráli 4:1. Ve druhém dějství přidali další branku a když gól nepadl v poslední dvacetiminutovce, tak je jasné, že Estonsko bere za výhru 5:1 všechny body.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Ještě je tu šance pro Estonce, kterým se minutu před koncem utkání naskytla šance v podobě přesilové hry. Dnes již potřetí vyloučený Scott Stephenson odjíždí na trestnou lavici za sekání.
     
    51:10
    Ovšem početní výhoda domácích netrvala dlouho. Na trestnou lavici odjíždí Artjom Gornostajev za nedovolené bránění.
     
    50:26
    Estonci před sebou mají další přesilovou hru. Dvě minuty si odsedí Scott Stephenson za hákování.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po druhé třetině: 11 – 3

    Střely na branku celkem: 32 – 8
     
    Druhá třetina se nesla v klidnějším tempu. Estonsko zvýšilo svůj náskok zásluhou Sibirtseva na 5:1, ale to bylo ve druhé třetině vše. Uvidíme, co nám přinese následující třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Ještě jsme se dočkali před koncem druhé třetiny jednoho vyloučení. Hostující Todd Graham si jde odpykat dvouminutový trest za hákování.
     
    29:22
    Navíc si domácí hokejisté zahrají přesilovou hru. Za hákování je vyloučen australský Scott Stephenson.
     
    29:09
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Další branku Estonska přidává ALEKSEI SIBIRTSEV. Asistence: Silver Kerna, Aleksandr Kuznetsov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    O převaze domácích svědčí i poměr střel na branku.

    Střely po první třetině: 21 – 5
     
    Je za námi první dvacetiminutovka, ve které jsme byli svědky celkem pěti branek. Estonsko si jde rázně za svým vítězstvím, když se jim v první části podařilo dostat puk čtyřikrát za záda Kimlina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    17:43
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Svojí druhou brankou v dnešním utkání zvyšuje ANDREI MAKROV již na 4:1. Estonci si jdou rázně za vítězstvím. Asistence: Aleksandr Kuznetsov.
     
    15:30
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Ve vlastním oslabení vstřelil třetí branku svého týmu ROBERT ROOBA. Asistence: Roman Andrejev.
     
    15:12
    I hostující celek bude mít šanci na skórování. Na dvě minuty si jde odpočinou Mark Samokurov za nedovolené bránění.
     
    14:10
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Tu Estonci využívají! Pouhých patnáct vteřin z přesilové hry stačilo ANDREI MAKROVOVI, aby vrátil vedení na stranu domácích. Asistence: Lauri Lahesalu.
     
    13:55
    Joshua Harding dostává za faul kolenem dvě minuty a je tu další šance pro domácí.
     
    11:18
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Australanům se podařilo vyrovnat, když po Cliffově nahrávce mířil přesně CAMERON TODD. Asistence: William Cliff.
     
    05:13
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    ARTJOM GORNOSTAJEV je prvním střelcem dnešního utkání a svojí trefou posílá Estonsko do vedení. Asistence: Robert Rooba.
     
    00:31
    Estonsko si hned z kraje utkání vyzkouší přesilovou hru. Na dvě minuty za sekání je vyloučen Greg Oddy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Estonsko: Kolossov (Rajevski) – Kerna, Lahesalu, Anohhin, Ossipov, Samorukov, Kuusk – Rooba, Andrejev, Gornostajev, Sibirtsev, Kuznetsov, Makrov, Titarenko, Levkovits, Bobkov, Jastrebov, Sorokin, Parras, Vorang, Virjassov

    Austrálie: Kimlin (Carson) – Harding, McGregor, Graham, Sturrock, Mckenzie, Rummukainen, Byers, Kudla – Oddy, Powell, Webster, Geric, Schlamp, Corstens, McDowell, S. Stephenson, Todd, Cliff, T. Stephenson, Humphries

    Rozhodčí: Kepa – Parduv, van den Berg.
     
    AUSTRÁLIE

    Tým ze země protinožců je v druhé divizi skupiny A druhým rokem. V roce 2012 totiž na šampionátu I.B v Polsku skončil poslední, a tak se musel poroučet další rok na MS do Chorvatska, kde "Kangaroos" skončili na čtvrtém místě. Australský hokej zažil svou největší slávu v roce 2008, kdy na domácím šampionátu dokázal postoupit do tehdy ještě nedělené první divize. Hned rok na to však museli hráči z jediného kontinentu, jenž tvoří pouze jeden stát, poroučet zpět. V litevském Vilniusu skončili poslední.

    Nyní platí Austrálie za platného člena druhé divize skupiny A. Včera sehrála již zmiňované a nešťastné utkání s Izraelem. Dnes to bude mít o poznání těžší. Proti nim totiž stojí aspirant na postup. Odpovídají tomu i kurs na jejich vítězství. Tipsport na jejich vítězství skoro desetinásobek vsazeného obnosu – 9,70. Uvidíme, jak se s tím svěřenci Ryana O'Handleyho popasují.

    Malé okénko do fungování australského hokeje. Místní svaz byl založen 11. února 1938 – respektive se stal součástí IIHF. V současné době je na kontinentu registrováno zhruba 3000 hráčů. Z toho je 1500 je v kategorii mužů, 1150 juniorů a zhruba 250 žen. V žebříčku IIHF se Austrálie nachází na 34. místě.

    Složení týmu působícího zde na Mistrovství je výhradně z australské hokejové ligy – Australian Ice Hockey Leauge (AIHL). Najdou se zde však dvě výjimky. Jednička působící mezi třemi tyčemi Anthony Kimlin a obránce Todd Graham. Čtyřiadvacetiletý brankář působí v kanadském týmu Whitby Dunlops hrající ligu ACH, která je určena pro celky z provincie Ontario. Jeho kolega z obrany pak hájí barvy americké univerzity Buffalo State College, která působí ve třetí nejvyšší univerzitní lize NCAA.

    A když už jsme u složení celku, vězte, že australským hokejistům chybí jejich největší hvězda. Nathan Walker, hráč, který spojil svůj vzestup především s působením v ostravský Vítkovicích, si plní povinnosti v NHL. Washington Capitals hráče ročníku 1994 využívá a chystá si jej především na farmě v Hershey.
     
    ESTONSKO

    Tým z pobaltí je v dnešním utkání favoritem. Nejen, že se nachází v žebříčku Mezinárodní hokejové federace o šest míst výše (28. místo) než jejich čtvrteční soupeř, ale také jsou nováčky v horším slova smyslu na letošním MS v Srbsku. A v horším proto, že na minulém šampionátu konaném v ukrajinském Doněcku, se po umístění na poslední příčce poroučeli o divize níže – konkrétně tedy do Bělehradu.

    Svěřenci finského trenéra Sakariho Pietily, který má bohaté zkušenosti z domácí SM Liigy ale také z NHL, kde působil v Chicagu Blackhawks jako scout, tak chtějí bojovat o návrat zpět mezi vyšší smetánku. Po prvním utkání s Islandem mohou být prozatím spokojeni. Zvítězili 4:1.

    Když se podíváme na složení celku, uvidíme, že zde, na rozdíl od nižších skupin, hráči hrají i v jiných zemích, než ve své vlastní. Mnoho krajánků najdeme například ve Finsku, Švédsku či Finsku. Nejvíce hráčů do týmu dodal kádr švédského Varbergu HK hrající čtvrtou nejvyšší soutěž. Estonci se pak mohou pochlubit nadějným mladíkem Robertem Roobou. Hráč ročníku 1993 se snaží prosadil v týmu hrající SM Liigu – Espoo Blues. A nakonec má tým z post-sovětské země ve svém kádru jednoho hráče, jenž působí za mořem. Roman Andrejev hraje za Mississippi ligu SPHL, jež je určena pro týmy ze států Carolina a Illinois.

    Na závěr si ještě představíme ještě estonskou nejvyšší hokejovou soutěž. Její název v překladu jistě odpovídá naší extralize – Meistriliiga. Byla založena v roce 1934. Za sovětské okupace pak plnila roli oblastní ligy, po níž byla znova obnovena jako hlavní liga suverénního státu a má statut plně profesionální soutěže. Působí v ní aktuálně pět týmů.
     
    Vítejte u onlajn přenosu z Mistrovství světa v ledním hokeji druhé divize skupiny A v srbském Bělehradu. Přesně hodinu po poledni se mezi sebou utkají týmy Estonska a Austrálie. Oba celky mají v nohách včerejší zápasy. Pobaltský celek v poklidu zdolal Island 4:1, jejich soupeř ze země protinožců měl na programu náročnější střetnutí s Izraelem. A nakonec jej Klokánci, ač vedli ještě ve třetí třetině 3:1, nezvládli. Třináct vteřin před koncem dokázal srovnat Eizenmann a stejný plejer poté rozhodl v prodloužení o tom, že bod navíc si připíše tým z Blízkého východu. Dnes tedy budou "Aussies" usilovat o reparát, Estonci respektive navázat na včerejší úspěch proti ostrovnímu týmu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Dominik Tobola

    Alan Šrámek

    Branky a nahrávky: 6. Gornostajev (Rooba), 15. Makrov (Lahesalu), 16. Rooba (Andrejev), 18. Makrov (Kuznetsov), 30. Sibirtsev (Kerna, Kuznetsov) – 12. Todd (Cliff)


    Estonsko: Kolossov (Rajevski) – Kerna, Lahesalu, Anohhin, Ossipov, Samorukov, Kuusk – Rooba, Andrejev, Gornostajev, Sibirtsev, Kuznetsov, Makrov, Titarenko, Levkovits, Bobkov, Jastrebov, Sorokin, Parras, Vorang, Virjassov
    Austrálie: Kimlin (Carson) – Harding, McGregor, Graham, Sturrock, Mckenzie, Rummukainen, Byers, Kudla – Oddy, Powell, Webster, Geric, Schlamp, Corstens, McDowell, S. Stephenson, Todd, Cliff, T. Stephenson, Humphries

    Rozhodčí: Kepa – Parduv, van den Berg

    Diváci: 23.
    bahis siteleri