Estonsko – Austrálie 5:1 (kon.) | Belgie – Island 3:6 (kon.) | Srbsko – Izrael 10:6 (kon.)
konec
Srbsko
10:6 (4:0, 2:3, 4:3)
Izrael
Čtvrtek 10.04.2014, 20:00 • Ice Rink Pionir, Bělehrad • Mistrovství světa - II. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě z tohoto zápasu již vše. Přeji vám příjemný zbytek večera a zase u nějakého dalšího online přenosu na shledanou. (22:43:15)
     
    Co se týče rozbitého tvrzeného skla – všiml jsem si, že pořadatelé sice sklo nakonec dokázali nahradit, ale po zbytek zápasu stáli zapřeni do nově instalovaného skla, které tak nejspíš nebylo nainstalováno zcela dokonale. I takové věci jsou k vidění na MS v hokeji nižších divizí.
     
    Nic dalšího už se v tomto zápase nestane! Srbové nakonec porážejí Izrael divokým výsledkem 10:6 a divoký byl i průběh zápasu. V první polovině utkání byli jasně lepší domácí, kteří si postupně vypracovali vedení 6:0 a zdálo se, že o jejich výhře nemůže být pochyb. Izraelci však následně dokázali využít několik přesilových her, což je vrátilo do zápasu a ve 43. minutě vedli Srbové už jen o jeden jediný gól! Senzační obrat se však Izraelcům nakonec dokonat nepodařilo a domácí fanoušci tak mohou slavit.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Milos Babic (SRB) – 2 minuty za podražení.
     
    58:42
    Srbsko právě střelilo branku!
    Domácí nakonec dosahují dvouciferného počtu vstřelených gólů! NEMANJA VUCUREVIC završuje svůj hattrick v dnešním zápase a o vítězi je již definitivně rozhodnuto. Asistence: Nemanja Jankovic.
     
    58:04
    Velká šance Orena Eizenmana, který však zcela sám před bránou nedokázal překonat Rankovice!
     
    57:22
    A pořadatelé jsou nakonec úspěšní! Vše je jak má být a zápas může pokračovat.
     
    Nyní však již konečně přinesli nové sklo. Nezbývá, než věřit, že se jim ho podaří instalovat.
     
    Mám jisté pochybnosti, zda by tento stadion vyhovoval například standardům 1. hokejové ligy v Česku. Pořadatelé si se situací evidentně neví moc rady.
     
    57:22
    Hráčům se "podařilo" rozbít tvrzené sklo v rohu kluziště a zápas je nyní na chvíli přerušen. Nutno dodat, že při pohledu na stadion se člověk ani moc nediví, že se něco takového přihodilo.
     
    57:22
    Ve stejném čase přichází desetiminutový osobní trest pro Tala Avneriho (ISR).
     
    57:22
    Srbsko právě střelilo branku!
    Zdá se, že je definitivně rozhodnuto! Namísto tlaku Izraele se v útočném pásmu usadili domácí Srbové a DIMITRIJE FILIPOVIC se prosazuje po přihrávce Brkusanina. Asistence: Marko Brkusanin, Marko Kovacevic.
     
    56:30
    Srbové hrají opatrně, což se jím zatím vyplácí. Izrael se zatím nedokáže dostat na dostřel Rankovičovy branky a čas se neúprosně krátí.
     
    54:27
    Tentokrát však Izrael udeřit nedokázal a domácí se v oslabení ubránili. Čas na vyrovnání se hostům začíná krátit.
     
    52:27
    Nikola Bibic (SRB) si jde na dvě minuty odpočinout na trestnou, což znamená příležitost pro Izrael! Ten totiž ve druhé třetině dokázal, že přesilovky jsou jeho silnou stránkou.
     
    51:13
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izrael však vzápětí zápas opět dramatizuje! Druhou branku v zápase si připisuje torontský rodák ALON EIZENMAN a mezi asistujícími je opět i jeho bratr Oren. Asistence: Daniel Erlich, Oren Eizenman.
     
    50:37
    Srbsko právě střelilo branku!
    MARKO KOVACEVIC přidává osmý gól Srbů a kompletuje tak svůj hattrick v dnešním zápase! Srbům se tak opět může dýchat o něco lépe, neboť mají k dispozici tříbrankové vedení necelých deset minut před koncem. Bez asistence.
     
    48:45
    Srbové se ubránili a hrají v plném počtu.
     
    48:21
    Izrael se sice dokázal usadit v útočném pásmu, ale zatím se do většího ohrožení Rankovicovy branky nedostal.
     
    46:45
    Domácí se ovšem nyní budou muset bránit, protože Aleksa Lukovic si jde odsedět dvě minuty za držení protihráče.
     
    45:46
    Srbsko právě střelilo branku!
    Domácí si po páté inkasované brance vyžádali oddechový čas a následně se jim daří gólem z přesilové hry vrátit na své hokejky trochu klidu! MARKO KOVACEVIC se totiž prosazuje v početní výhodě po přihrávce Dimitrije Filipovice a Srbové opět vedou o dvě branky. Asistence: Dimitrije Filipovic, Boris Gabric.
     
    45:02
    Daniel Mazour (ISR) – 2 minuty za podražení.
     
    43:44
    Izrael právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Izrael využívá svou útočnou aktivitu a zásluhou RANA OZE snižuje srbský náskok na jeden jediný gól! Ještě ve 35. minutě přitom domácí vedli 6:0! Na stadionu Ice Rink Pionir se nyní dějí opravdu neskutečné věci. Asistence: Tal Avneri.
     
    42:16
    Hosté jsou při chuti a nadále se ženou do útoku. Srbové působí poněkud zaskočeně vývoje zápasu, který už nejspíše sami považovali za vyhraný.
     
    40:33
    Izrael právě vstřelil branku!
    Hosté se hned v úvodu třetí části prosazují! Oren Eizenman přihrál svému bratru ALONU EIZENMANOVI, jenž překonává svou střelou Rankovice a Izrael se tak po spolupráci těchto dvou kanadských rodáků dostává již zcela reálně zpátky do zápasu. Asistence: Oren Eizenman, Daniel Erlich.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Domácí vstoupili i do druhé třetiny aktivně a dalšími dvěma góly se dostali do vedení 6:0. Izrael však následně předvedl, jak moc mu svědčí přesilové hry a třemi rychlými góly v početních převahách rázem snížil srbský náskok na polovinu. Uvidíme, zda se hosté ve třetí třetině ještě zmůžou na zdramatizování zápasu, což by vzhledem k jeho průběhu byl opravdu nevídaný počin. Třetí třetina začne přibližně ve 21:43.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:16
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izrael využívá i následnou klasickou přesilovku a přidává tak již svůj třetí gól v početní převaze! Erlich vybídl k zakončení ELIEZERA SHERBATOVA, a hráč, jehož jsem zde před chvíli zmiňoval v souvislosti s parádičkou, kterou lze shlédnout i na youtube, se dokázal prosadit. Rázem tak výsledek nevypadá pro Izrael tak děsivě, jako ještě před pár minutami. Asistence: Daniel Erlich, Alon Eizenman.
     
    38:17
    Vyloučení na obou stranách. Nadále tak pokračuje přesilová hra Izraele.
    Daniel Mazour (ISR) – 2 minuty za krosček.
    Nikola Bibic (SRB) – 2 minuty za sekání.
     
    37:46
    Izrael právě vstřelil branku!
    Dvojnásobné přesilovky hosté evidentně umí. I podruhé jim totiž stačila jen malá chvíle na její využití. Oren Eizenman poslal kotouč do mezikruží, kde se do zakončení dostal DANIEL MAZOUR, na jehož pohotové zakončení nedokázal Rankovic zareagovat. Asistence: Oren Eizenman.
     
    37:18
    Milos Babic (SRB) si jde odsedět 2 minuty za sekání a Srbové se budou muset opět bránit ve třech. Izraelci se snaží situace využít a berou si oddechový čas.
     
    36:21
    Izrael právě vstřelil branku!
    Hosté dokázali krátkou dvojnásobnou přesilovku využít! Erlich poslal puk před bránu, kde stál SERGEI FRENKEL, jenž povedenou ranou zajistil Izraeli čestný gólový zásah. Asistence: Daniel Erlich.
     
    36:12
    Arsenije Rankovic (SRB) odchází na trestnou lavici za zdržování a Srbové se budou muset bránit 21 sekund ve třech proti pěti.
     
    35:26
    Izrael si vytvořil přesilovkový tlak, ale Rankovic teď v brance Srbska doslova čaruje a stále drží čisté konto!
     
    34:33
    Robert Sabados (SRB) – 2 minuty za sekání.
     
    34:21
    Srbsko právě střelilo branku!
    Srbové zasazují Izraeli další úder! NEMANJA JANKOVIC překonává po Vucurevicově přihrávce Amromina a navyšuje vedení Srbů již na 6:0! Asistence: Nemanja Vucurevic.
     
    33:37
    Srbové se bez větších problémů ubránili a oba týmy jsou v plném počtu.
     
    31:37
    Izrael si tedy zahraje dvouminutovou přesilovou hru.
     
    31:37
    Na hřišti to teď zajiskřilo a následují vyloučení na obou stranách.
    Boris Gabric (SRB) – 2 minuty za hrubost.
    Ran Oz (ISR) – 2 minuty za hrubost.
    Dimitrije Filipovic (SRB) – 2 minuty za držení protihráče.
     
    31:35
    Eliezer Sherbatov se vrací zpátky na led a Izrael se tedy ubránil. Mimochodem, Sherbatov se před pár lety proslavil svým parádním zakončením v dresu národního týmu. Video, na kterém je jeho gól zachycen, doslova obletělo svět. Pokud byste chtěli onen gól vidět, stačí zadat na youtube "Sherbatov goal" a můžete si vychutnat jeho parádičku.
     
    31:08
    Hostům se povedlo dostat puk na chvíli pryč ze svého obranného pásma, ale Srbové se rychle vrací zpátky do útoku.
     
    30:59
    Kotouč má opět ve své moci brankář Izraele.
     
    30:39
    Amromin přerušuje po svém zákroku hru.
     
    29:35
    Dlouho však Izrael v pěti nezůstal. Proti pravidlům se totiž nyní provinil Eliezer Sherbatov, který si jde odsedět dvě minuty.
     
    28:48
    Izrael se však nakonec ubránil a hraje v plném počtu.
     
    27:51
    Srbové si v přesilovce vytvořili tlak a ženou se za navýšením svého náskoku.
     
    26:48
    Ran Oz (ISR) – 2 minuty za držení hole.
     
    24:50
    Izrael je zatím dopředu zcela neškodný a nedaří se mu usadit se po delší dobu v útočném pásmu.
     
    22:55
    Srbsko právě střelilo branku!
    Jen o malou chvíli později však dostal MILOS BABIC šanci na reparát a tentokrát se mu již podařilo dostat kotouč za Amrominova záda! Pro Izrael tohle už začíná zavánět debaklem. Asistence: Marko Kovacevic.
     
    22:38
    Babic v mezikruží z těsné blízkosti nepřekonává Amromina!
     
    21:03
    Domácí se řítili do přečíslení 3 na 2, ale Jankovic přihrál nepřesně a puku se zmocnil Izrael.
     
    20:22
    Srbové začali i druhou část aktivně a hned po úvodní buly se přestěhovali do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce. Domácí do zápasu vlétli jako uragán, když se hned v první minutě ujali vedení, které posléze ještě třikrát navýšili. Srbové zatím utkání jasně dominují a do šaten odcházejí za zaslouženého vedení 4:0. Druhá třetina začne přibližně ve 20:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:56
    Zakázané uvolnění hostů. Hra se vrací zpátky před Amromina.
     
    18:17
    Po pěkné kombinaci Srbů zkoušel z mezikruží pálit Lazarovic, ale Amromin si s jeho pokusem poradil.
     
    17:28
    Izrael hraje v plném počtu.
     
    16:02
    Srbsko právě střelilo branku!
    Domácí využívají dvojnásobnou početní výhodu a dostávají se již do čtyřbrankového vedení! Po několika přihrávkách se do zakončení dostal zcela volný MARKO KOVACEVIC, který nedal bezmocnému Amrominovi žádnou šanci. Asistence: Nemanja Vucurevic, Nikola Bibic.
     
    15:28
    Srbové budou hrát 49 sekund dlouhou přesilovku pět na tři! Ran Oz si totiž odsedí dvě minuty za krosček.
     
    14:17
    Hra je nyní přerušena kvůli posunuté brance Izraele. V tu samou chvíli odchází na dvě minuty na trestnou Raanan Moscovich (ISR) za nedovolené bránění.
     
    13:37
    Srbský útok zastavuje odpískané postavení mimo hru.
     
    12:31
    Po krásné akci domácích se do zakončení dostal Brkusanin, který však z mezikruží nedokázal překonat Amromina.
     
    12:19
    Srbové hrají v plném počtu.
     
    11:56
    Rankovic přerušuje hru a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    11:48
    Izrael si vytvořil velký tlak, ale domácí se srdnatě brání a vysloužili si za to aplaus svých fanoušků v hledišti.
     
    10:26
    Ilic je zpátky na ledě a Srbové se budou bránit ve čtyrech.
     
    10:19
    V době, kdy se už zpátky na led chystá Ilic, přichází další vyloučení na straně Srbska. Dvě minuty za vražení si odsedí Aleksa Lukovic.
     
    10:13
    A další osvobození Srbů.
     
    09:51
    Srbům se však následně podařilo vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    09:40
    Izrael si vytvořil tlak a před Rankovicem je nyní docela rušno.
     
    08:26
    A nakonec z toho vzešla první přesilová hra Izraele v dnešním utkání. Stefan Ilic dostává menší trest za hákování.
     
    07:45
    Izraelci se poprvé v zápase dostávají na delší dobu do útoku.
     
    06:23
    Daniel Erlich (ISR) dostává osobní desetiminutový trest a svému týmu bude tak skoro až do konce třetiny chybět.
     
    05:40
    Izrael sahá po třetí obdržené brance k výměně brankáře. Sorotzki odjíždí na střídačku a nahrazuje ho Boris Amromin.
     
    05:40
    Srbsko právě střelilo branku!
    A domácí svou převahu opět využívají! NEMANJA VURUCEVIC posílá Srbsko svým druhým gólem v zápase již do tříbrankového vedení! Domácí příznivci si těžko mohli přát lepší úvod utkání! Asistence: Pavle Ogrizovic, Nemanja Jankovic.
     
    04:58
    Srbové jsou nadále při chuti a v těchto minutách jsou jednoznačně aktivnějším týmem.
     
    03:33
    Srbsko právě střelilo branku!
    Domácí si vytvořili tlak a svou přesilovou hru nakonec využívají v její poslední sekundě! NEMANJA VUCUREVIC dostává puk za Sorotzkiho záda a podtrhuje tak skvělý srbský vstup do utkání. Asistence: Pavle Ogrizovic, Milos Babic.
     
    01:34
    Je tu první vyloučení dnešního utkání. Za podražení si dvě minuty odsedí Avishai Geller (ISR).
     
    00:24
    Srbsko právě střelilo branku!
    Tak to je bleskový start domácích! Srbové vyhráli úvodní buly a hned si vytvořili tlak v útočném pásmu. Dimitrije Filipovic našel přihrávkou volného MILOSE BABICE, který překonává brankáře Sorotzkiho a hned v první minutě tak posílá Srby do vedení. Asistence: Dimitrije Filipovic, Marko Kovacevic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Srbsko: Rankovic (M. Lukovic) – Bibic, Brkusanin, Gabric, A. Lukovic, Novakovic, Korac, Ilic, Komazec, Sabados – Babic, Filipovic, Kovacevic, Vucurevic, Jankovic, Ogrizovic, Lazarevic, Kerezovic, Rakovic, Zwick. Trenér: Nikola Bera.

    Izrael: Sorotzki (6. Amromin) – Margouliz, Spivak, Ran, Moscovich, Raiter, S. Levy – Erlich, A. Eizenman, O. Eizenman, Frenkel, Avneri, Geller, Sherbatov, Kniter, I. Levy, Mazour, Rosenthal, Golodnizky, Lebedev, Ben Tov. Trenér: Jean Peron.

    Rozhodčí: Alexandre Bourreau.
     

    Zdravím všechny hokejové příznivce. Dnes je na programu druhé kolo bojů v rámci Skupiny A II. Divize MS v ledním hokeji.

    Domácí Srbové, kteří letos tento turnaj hostí, se utkají s týmem Izraele. Srbsko půjde do tohoto zápasu s cílem odčinit včerejší nezdar proti Belgii, které Srbové podlehli vysoko 3:8. Naopak Izrael ve svém úvodním vystoupení na turnaji všechny překvapil, když včera dokázal navzdory předzápasovým prognózám porazit Austrálii 4:3 po prodloužení a připsat si tak poměrně nečekané body do tabulky. Dokáží Izraelci na tento úspěch navázat i v zápase s domácím Srbskem? Utkání začíná ve 20:00 na stadionu Ice Rink Pionir v Bělehradě a vy můžete vše sledovat s námi prostřednictvím našeho textového online přenosu.
     
    Srbsko
    Srbové jsou na tom v žebříčku IIHF o něco lépe než jejich dnešní soupeř a momentálně jim patří 31. pozice. Srbsko je již dlouholetým účastníkem této skupiny hokejového MS. Soupisku domácího týmu zdobí i několik krajánků. Většina hráčů sice hraje domácí soutěž, někteří hokejisté ale působí například v Kanadě, Švédsku, Německu, Itálii nebo Maďarsku. V loňském roce obsadili Srbové v této skupině MS páté místo a těsně se tak vyhnuli sestupu o kategorii níže.
     
    Izrael
    Izraelští hokejisté se nyní nacházejí na 39. místě v žebříčku Mezinárodní hokejové federace. Největší úspěch hokeje v Izraeli byl postup do Divize I v roce 2005. V roce 2006 však opět sestoupili do Divize II. Izraelská reprezentace nikdy nehrála s českou reprezentací. Na minulém mistrovství dokázali lední hokejisté vybojovat postup z Divize II B do Divize II A.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Martin Švejkar

    Branky a nahrávky: 1. Babic (Filipovic, Kovacevic), 4. Vucurevic (Ogrizovic, Babic), 6. Vucurevic (Ogrizovic, Jankovic), 17. Kovacevic (Vucurevic, Bibic), 23. Babic (Kovacevic), 35. Jankovic (Vucurevic), 46. Kovacevic (Filipovic, Gabric), 51. Kovacevic, 58. Filipovic (Brkusanin, Kovacevic), 59. Vucurevic (Jankovic) – 37. Frenkel (Erlich), 38. Mazour (O. Eizenman), 40. Sherbatov (Erlich, A. Eizenman), 41. A. Eizenman (O. Eizenman, Erlich), 44. Oz (Avneri), 52. A. Eizenman (Erlich, O. Eizenman)


    Srbsko: Rankovic (M. Lukovic) – Bibic, Brkusanin, Gabric, A. Lukovic, Novakovic, Korac, Ilic, Komazec, Sabados – Babic, Filipovic, Kovacevic, Vucurevic, Jankovic, Ogrizovic, Lazarevic, Kerezovic, Rakovic, Zwick. Trenér: Nikola Bera.
    Izrael: Sorotzki (6. Amromin) – Margouliz, Spivak, Oz, Moscovich, Raiter, S. Levy – Erlich, A. Eizenman, O. Eizenman, Frenkel, Avneri, Geller, Sherbatov, Kniter, I. Levy, Mazour, Rosenthal, Golodnizky, Lebedev, Ben Tov. Trenér: Jean Peron.

    Rozhodčí: Alexandre Bourreau – Remi Aasum, Mariusz Smura.

    Diváci: 1124.
    thejrc.org