Chicago – Montreal 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Detroit 4:3 (1:0 po s.n.) | Dallas – Columbus 1:3 (kon.)
Calgary – Los Angeles 4:3 (2:1 po s.n.) | Anaheim – San Jose 5:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
Pittsburgh Penguins
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Detroit Red Wings
Čtvrtek 10.04.2014, 02:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    O vítězství domácích v nájezdech se nakonec postaral jediný úspěšný střelec JUSSI JOKINEN.
     
    58:47
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings však přece jenom srovnávají, když na modré čáře přihrál Kronwall RILEYMU SHEAHENOVI, jehož střelu ještě tečoval před Fleurym slovenský útočník Tomáš Jurčo a kotouč se následně odrazil od břevna do domácí klece. Branka je však připsána střelci od modré, jelikož se rozhodčí domnívají, že puk tečoval domácí obránce. Asistence: Niklas Kronwall.
     
    49:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Teď si však vybral Gustavsson svou slabší chvilku v utkání, když Letang vletěl do útočného pásma po pravé straně, kde nakonec i vystřelil na hostujícího brankáře, kterému však vypadnul puk z výstroje a jediný, kdo si ležícího puku za zády hostujícího brankáře všimnul, byl JUSSI JOKINEN, který jej doklepnul do brány Wings, a poslal tak Pens poprvé v utkání do vedení. Asistence: Chris Letang, Matt Niskanen.
     
    36:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins bleskově využívájí přesilovou hru! Domácí si rozdali několik přihrávek až nakonec kotouč skončil na levé straně u JAMESE NEALA, jehož následnou střelu ještě trochu tečoval blokující obránce a puk se následně odrazil přesně do míst, kde už Gustavsson nebyl. Asistence: Matt Niskanen, Paul Martin.
     
    34:22
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tlak hostujících nakonec přináší své ovoce v podobě druhé branky! Tatar nahrál od pravého mantinelu na modrou JAKUBU KINDLOVI, jenž svou pumelicí trefil přesně pravý růžek domácí klece. Fleury se snaží ještě reklamovat, že jeden z hráčů Detroitu ležel v jeho obranném pásmu, ale ten zde byl natlačen Orpikem. Asistence: Tomáš Tatar, Gustav Nyquist.
     
    29:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins využívají přesilovou hru! Crosby dostal kotouč ve středním pásmu, kde s ním následně najel do útoku, a tam na sebe natáhnul skoro všechny hráče hostů, a tak poslal puk na levou stranu do jízdy JAMESI NEALOVI, jenž si už tváří v tvář poradil s Gustavssonem, kterého vymíchal se svou kličkou a zakončil do prázdné brány. Asistence: Sidney Crosby, Paul Martin.
     
    10:47
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings tak tak zachránili útočné pásmo a do velmi dobré pozice následně přistrčil kotouč Helm Alfredssonovi, jenž však trefil plexisklo za bránou Pens, odkud se kotouč odrazil před Fleuryho, kde byl TOMÁŠ JURČO, a ten už poslal puk do brány domácích. Asistence: Daniel Alfredsson, Darren Helm.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 30. Neal (Crosby, Martin), 37. Neal (Niskanen, Martin), 50. Jokinen (Letang, Niskanen), rozh. náj. Jokinen – 11. Jurčo (Alfredsson, Helm), 35. Kindl (Tatar, Nyquist), 59. Sheahen (Kronwall)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Scuderi, Orpik, Martin, Maatta, Niskanen – Kunitz, Crosby, Bennett – Gibbons, Jokinen, Neal – Glass, Sutter, Stempniak – Pyatt, Adams, Payerl.
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Kronwall, Smith – Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Abdelkader, Datsyuk, Franzen – Nyquist, Sheahan, Tatar – Helm, Legwand, Alfredsson – Miller, Glendening, Jurčo.

    Rozhodčí: St. Laurent, Furlatt – Amell, Brisebois.

    Diváci: 18 620
    ocianews.com