Slovensko – Rakousko 3:4 (0:1 po s.n.) | Norsko – Francie 4:1 (kon.) | Česko – Dánsko 5:1 (kon.)
po s.n. (0:1)
Slovensko
3:4 (1:1, 2:0, 0:2 - 0:0)
Rakousko
Sobota 12.04.2014, 13:00 • MEO Aréna • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Rakousko.
    Samostatné nájezdy dopadly lépe pro hráčky Rakouska. Druhý bonusový bod vystřelila úspěšně proměněným samostatným nájezdem EVA MARIA BEITEROVÁ SCHWARZLEROVÁ.
     
    59:32
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Máme srovnáno! Hráčkám z Rakouska se podařilo v power-play srovnat stav zápasu a utkání nejspíše poputuje do prodloužení. Altmannová si všimla před brankou osamocené MARLENE BRUNNEROVÉ, která s notnou dávkou štěstí dopravila puk do sítě. Asistence: Denise Altmannová.
     
    45:47
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Nastává nám pořádné drama. Rakušanky dokázaly snížit na rozdíl jediné branky a zbytek zápasu může být ještě zajímavý. ANNA MEIXNEROVÁ svůj prudký pokus uklidila za pomocí břevna za záda brankářky Budajové. Asistence: Denise Altmannová.
     
    26:06
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky bleskově využívají početní výhodu a odskakují soupeřkám na rozdíl dvou branek! Příhru Lálikové dopravila mezi betony brankářky Rakouska střílející MIRIAM MIKESKOVÁ. Asistence: Denisa Láliková.
     
    25:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky zvládly tohle oslabení na jedničku, a ihned na to se dostávají se do vedení! Pokus Srokové vyrazila Marchhartová pouze před sebe, kde lehčím padáčkem dorazila puk do sítě VIKTORIA IHNAŤOVÁ. Asistence: Lenka Sroková.
     
    17:23
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    A máme srovnáno! Rakušanky sice předchozí šanci zahodily, ale teď se jim za pomocí teče obránkyně Ihnaťové podařilo srovnat. Brankářka Budajová už na tečovaný kotouč reagovat nedokázala. Vyrovnávací trefa Rakouska byla připsána hráčce EVĚ MARII BEITEROVÉ SCHWARZLEROVÉ. Asistence: Denise Altmannová, Anna Schneiderová.
     
    4:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky vůbec na nic nečekaly a okamžitě využívají svoji šanci tím nejlepším možným způsobem. Lučová našla v předbrankovém prostoru NIKOLU GÁPOVOU, která neměla problém prostřelit brankářku Marchhartovou. Asistence: Livia Lúčová.

    Ivo Raiskub

    Branky a nahrávky: 5. Gápová (Lúčová), 26. Ihnaťová (Sroková), 27. Mikesková (Lalíková) – 18. Beiterová Schwarzlerová (Altmannová, Schneiderová), 46. Meixnerová (Altmannová), 60. Brunnerová (Altmannová), rozh. náj. Beiterová Schwarzlerová


    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Raková, Lučová, Klimašová, Lalíková, Žitňanská, Ihnaťová, Turcsanyiová – Sroková, Gápová "A", Kežmarská "A" – Mišková, Veličková "C", Mikesková – Herichová, Jurčová, Pravlíková
    Rakousko: Marchhartová (Hornichová) – Wittichová, Hyblerová "A", Fazokasová, Grascherová, Schneiderová, Kainbergerová, Hausenbergerová – Meixnerová "A", Beiterová Schwarzlerová, Altmannová "C" – Hanserová, Weberová, Kantorová "A" – Vlceková, Volggerová, Ullrichová – Brunnerová, Lopezová

    Rozhodčí: Glennová (USA) – Inoueová (JPN), Visalaová (FIN)
    ocianews.com