Slovensko – Rakousko 3:4 (0:1 po s.n.) | Norsko – Francie 4:1 (kon.) | Česko – Dánsko 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (0:0, 0:1, 5:0)
Dánsko
Sobota 12.04.2014, 20:00 • Meo aréna Přerov • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky své poslední vystoupení na turnaji korunují "bůrem"! Kateřina Bukolská poslala puk na modrou čáru, kde se do něj opřela PAVLÍNA HORÁLKOVÁ, jež poslala ideální střelu, která nebyla moc razantní, ale mířila do horního růžku, aby pak zapadla za záda vůbec nic nevidící Lisy Jensenové, která držela dvě třetiny čisté konto a nyní trochu smolně odnáší střeleckou euforii České republiky. Asistence: Kateřina Bukolská.
     
    51:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky dávají již čtvrtý gól v této třetině a definitivně tak stvrzují, že budou na tomto turnaji stoprocentně úspěšné! ALENA POLENSKÁ se na levém křídle utrhla do brejku, přetlačila bránící hráčku a pod lapačkou Lisy Jensenové zavěsila k zadní tyči! Bez asistence.
     
    49:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český celek zřejmě rozhoduje celé střetnutí! Simona Studentová prokázala parádní přehled o hře a z levého křídla poslala skrze pásmo křížnou nahrávku na DENISU KŘÍŽOVOU, jež prostrčila touš mezi betony klouzající Lisy Jensenové až do sítě! Asistence: Simona Studentová a Kateřina Mrázová.
     
    45:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    No vida, ono to půjde! Češky chytly střelecký apetit a už vedou! Denisa Křížová se na modré čáře opřela do puku, její ránu tečovala Katka Kaplanová do betonů Lisy Jensenové, za jejíž záda nakonec dorazila puk KATEŘINA MRÁZOVÁ! Asistence: Katka Kaplanová a Denisa Křížová.
     
    41:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tady! Český celek nakonec přeci jen vyrovnává! A může za to kapitánka ALENA POLENSKÁ, která si z levého kruhu sjela až na brankoviště, kde přetlačila betony Lisy Jensenové a společně se zaplněnou Meo Arénou oslavila gól! Bez asistence.
     
    32:06
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánky využívají přesilovku a za obrovské radosti se přibližují zisku stříbrných medailí. Josefine Jakobsenová vystřelila od modré čáry, kotouč byl na brankovišti sražen – zda obránkyní či brankářkou, to nevím. Jedna věc je ale jistá, k dorážce se dostala Charlotte Densingová, jež trefila bránící hráčku do brusle a MICHELLE WEISOVÁ pak prostrčila touš mezi betony dezorientované Radky Lhotské! Češky poprvé na turnaji prohrávají. Asistence: Charlotte Densingová a Josefine Jakobsenová.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 42. Polenská, 46. Mrázová (Kaplanová, Křížová), 50. Křížová (Studentová, Mrázová), 52. Polenská, 58. Horálková (Bukolská) – 33. Weisová (Densingová, Jakobsenová)


    Česko: Lhotská (Peslarová) – Tejralová "A", Lásková, Herzigová, Fialová, Flachsová "A", Horálková, Hudečková – Křížová, Mrázová, Kaplanová – Polenská "C", Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Bukolská, Povová, Vonková – Manhartová.
    Trenér: Jiří Vozák.

    Dánsko: Jensenová (Joaová) – Frandsenová, Gregersenová, Densingová, Hansenová, Jacquetová, S. Jensenová, Langsagerová – Russellová, Perssonová, Asperupová "A" – Jakobsenová, Henriksenová "C", Weisová – Olaussonová "A", M. B. Nielsenová, N. Jensenová – Gludová, Katarina L. Nielsenová.
    Trenér: Denis Larsen.

    Rozhodčí: Ariano-Lortieová – Strattonová (obě CAN), Schipper-Poeterayová (NED).

    Diváci: 2014
    ocianews.com