Slovensko – Rakousko 3:4 (0:1 po s.n.) | Norsko – Francie 4:1 (kon.) | Česko – Dánsko 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (0:0, 0:1, 5:0)
Dánsko
Sobota 12.04.2014, 20:00 • Meo aréna Přerov • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A nyní pohled nejkrásnější, pohled, pro nějž stojí zato hrát hokej! Pohled, který někdy, bohužel, i bolí, ale na konci je zato vždy sladký! Pro zlatou medaili za suverénní první místo si přijedou domácí hráčky, hráčky ČESKÉ REPUBLIKY!
     
    Krásnou dekoraci v podobě stříbrné medaile dostanou na svůj tým holky ze druhého místa – NORKY!
     
    Pro medaile si jde celek, který drží třetí místo – TÝM DÁNSKA!
     
    Nejlepší útočnice turnaje: Andrea Dalen z Norska! Další individuální ocenění pro norský výběr!
     
    Nejlepší obránkyně: Silje Holos z Norska!
     
    Nejlepší brankářka turnaje: Klára PESLAROVÁ! Česká brankářka, která jako jediná udržela na turnaji nulu a to hned dvakrát! Pro sedmnáctiletou brankářku je to tak velký úspěch.
     
    Dánky ale nakonec berou alespoň bronzové medaile!
     
    Je dobojované! Češky ovládly suverénním způsobem celý turnaj a ani jednou neprohrály!
     
    57:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky své poslední vystoupení na turnaji korunují "bůrem"! Kateřina Bukolská poslala puk na modrou čáru, kde se do něj opřela PAVLÍNA HORÁLKOVÁ, jež poslala ideální střelu, která nebyla moc razantní, ale mířila do horního růžku, aby pak zapadla za záda vůbec nic nevidící Lisy Jensenové, která držela dvě třetiny čisté konto a nyní trochu smolně odnáší střeleckou euforii České republiky. Asistence: Kateřina Bukolská.
     
    55:15
    Na trestnou lavici zamířila Aneta Tejralová (CZE), jíž budiž trestem hra tělem.
     
    54:06
    Alena Polenská vyjela zpoza brány a nasolila puk na hokejku volné Denisy Křížové, jež ale rychlou střelou do protipohybu brankářky minula zadní tyč.
     
    51:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky dávají již čtvrtý gól v této třetině a definitivně tak stvrzují, že budou na tomto turnaji stoprocentně úspěšné! ALENA POLENSKÁ se na levém křídle utrhla do brejku, přetlačila bránící hráčku a pod lapačkou Lisy Jensenové zavěsila k zadní tyči! Bez asistence.
     
    51:24
    Dánsko má šanci na zdramatizování zápasu. Na lavici hanby putuje Petra Herzigová (CZE) za držení protihráčky. Denis Larsen si bere time-out.
     
    49:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český celek zřejmě rozhoduje celé střetnutí! Simona Studentová prokázala parádní přehled o hře a z levého křídla poslala skrze pásmo křížnou nahrávku na DENISU KŘÍŽOVOU, jež prostrčila touš mezi betony klouzající Lisy Jensenové až do sítě! Asistence: Simona Studentová a Kateřina Mrázová.
     
    48:48
    Dánky se dostaly do velké šance a po spolupráci útočného dua nakonec na brankovišti zakončovala Josefine Jakobsenová, ale nepřesně!
     
    48:04
    Dánský atak končí faulem. Ale ne českým, nýbrž dánským. Na lavici hanby putuje opět Emma Russelová (DEN), tentokrát za hákování.
     
    47:14
    Na druhé straně skončila na tyči naražená ujíždějící Tereza Vanišová, která předtím minula klec. Nakonec ale odjíždí na střídačku a zřejmě bude ready. Dnešní zápas sleduje, možná trochu symbolicky, 2014 diváků.
     
    45:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    No vida, ono to půjde! Češky chytly střelecký apetit a už vedou! Denisa Křížová se na modré čáře opřela do puku, její ránu tečovala Katka Kaplanová do betonů Lisy Jensenové, za jejíž záda nakonec dorazila puk KATEŘINA MRÁZOVÁ! Asistence: Katka Kaplanová a Denisa Křížová.
     
    45:09
    Dánsko si zahraje v oslabení. Emma Russelová (DEN) nedovoleně zastavila pronikající Anetu Lédlovou a pyká tak.
     
    41:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tady! Český celek nakonec přeci jen vyrovnává! A může za to kapitánka ALENA POLENSKÁ, která si z levého kruhu sjela až na brankoviště, kde přetlačila betony Lisy Jensenové a společně se zaplněnou Meo Arénou oslavila gól! Bez asistence.
     
    38:20
    Český útok končí faulem a bude tu přesilovka pro Češky. Na trestnou lavici putuje Sanne Jensenová (DEN).
     
    37:30
    Ale pozor, přátelé! Mohlo být ještě hůře! Do brejku ujela z trestné se vracející Michelle Weisová, která ale na bližší tyči nepokořila parádně roztaženou Radku Lhotskou!
     
    36:30
    Tak gól se nakonec nekoná! Střela Dominiky Láskové od modré čáry byla tečovaná holí, která byla na ledě, a zapadla přesně za Lisu Jensenovou. Sudí ale gól neuznala pro zásah vysokou holí!
     
    35:16
    Dánky budou hrát v oslabení. Střelkyně zatím jediné trefy v zápase Michelle Weisová (DEN) pyká za držení protihráče.
     
    32:06
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánky využívají přesilovku a za obrovské radosti se přibližují zisku stříbrných medailí. Josefine Jakobsenová vystřelila od modré čáry, kotouč byl na brankovišti sražen – zda obránkyní či brankářkou, to nevím. Jedna věc je ale jistá, k dorážce se dostala Charlotte Densingová, jež trefila bránící hráčku do brusle a MICHELLE WEISOVÁ pak prostrčila touš mezi betony dezorientované Radky Lhotské! Češky poprvé na turnaji prohrávají. Asistence: Charlotte Densingová a Josefine Jakobsenová.
     
    31:17
    Nejprve se neúspěšně pokusila vypálit Julie Gregersenová, ale rána jí byla zablokovaná. Následně je ale za držení vyloučena Aneta Tejralová (CZE).
     
    26:22
    Na lavici hanby usedá Malene Frandsenová (DEN) za hru tělem.
     
    26:08
    Do brejku se ale dostala Josefine Jakobsenová, jejíž blafák na bližší tyč parádně schovala v lapačce připravená Radka Lhotská!
     
    25:30
    Bravo dánské brankářce! Ta nyní neskutečným způsobem drží svůj celek nad vodou! Naposledy se dostala ke střele ze levého kruhu volná Alena Polenská, jež ale trefila jen betony klouzající Jensenové, jež předtím snad čtyřikrát zastavila dorážku z brankoviště!
     
    23:48
    Dánsko se ke konci přesilovky dostalo do šance, ale střela od modré skončila na tyči a následná rána Josefine Jakobsenové ale skončila jen nad brankou.
     
    21:41
    První trest přichází také na straně českého výběru. Pavlína Horálková (CZE) je potrestána za nedovolené bránění.
     
    17:50
    Eva Holešová se dostala na pravém kruhu do úniku, její střela na zadní tyč ale přeletěla prostor, do nějž chtěla Holešová zacílit!
     
    16:56
    Josefine Perssonová (DEN) je vyloučena za držení protihráčky.
     
    15:20
    A další zásah putuje na konto Radky Lhotské! Marie Henriksenová se dostala na pravém kruhu k puku, sjela si blíže ke kase, ale její střelu tahem na zadní tyč zneškodnila parádním rozštěpem česká žena s maskou!
     
    11:00
    Dvakrát bravo Lise Jensenové! Ta nejprve zastavila ve výstroji střelu z levého kruhu a krátce po vhazování se na brankovišti objevila Kateřina Mrázová, jež ale nepřehodila její mrštný beton.
     
    08:45
    Český tým pálí jako divý! Dvakrát to zkoušela Dominika Lásková, ale pokaždé se puk snesl mimo klec. Větší vzrušení přineslo až zakončení z prvého kruhu, které měla na svědomí Alena Polenská, jíž ale vychytala Lisa Jensenová, která pak zastavila i dorážku Evy Holešové.
     
    07:26
    Máme zde první trest zápasu. Simone Jacquetová (DEN) je potrestána za nedovolené bránění.
     
    04:10
    Simona Studentová se na levé straně kluziště dostala ke kotouči a mířila osamoceně po křídle, ale na brankovišti trefila jen hrudník dánské gólmanky.
     
    03:10
    Chyba v české obraně přinesla dánský únik dvou proti jedné. Michelle Weisová nahrávala příčně do mezikruží na Marii Henriksenovou, ale kapitánka severského celku si puk špatně zpracovala a s její následnou střelou si poradila roztažená Radka Lhotská!

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 42. Polenská, 46. Mrázová (Kaplanová, Křížová), 50. Křížová (Studentová, Mrázová), 52. Polenská, 58. Horálková (Bukolská) – 33. Weisová (Densingová, Jakobsenová)


    Česko: Lhotská (Peslarová) – Tejralová "A", Lásková, Herzigová, Fialová, Flachsová "A", Horálková, Hudečková – Křížová, Mrázová, Kaplanová – Polenská "C", Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Bukolská, Povová, Vonková – Manhartová.
    Trenér: Jiří Vozák.

    Dánsko: Jensenová (Joaová) – Frandsenová, Gregersenová, Densingová, Hansenová, Jacquetová, S. Jensenová, Langsagerová – Russellová, Perssonová, Asperupová "A" – Jakobsenová, Henriksenová "C", Weisová – Olaussonová "A", M. B. Nielsenová, N. Jensenová – Gludová, Katarina L. Nielsenová.
    Trenér: Denis Larsen.

    Rozhodčí: Ariano-Lortieová – Strattonová (obě CAN), Schipper-Poeterayová (NED).

    Diváci: 2014
    ocianews.com