Česko – Norsko 6:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (2:0, 2:1, 2:1)
Norsko
Středa 16.04.2014, 19:00 • Havlíčkův Brod • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný středeční podvečer! Zimní stadion v Kotlině přivítal ve svých útrobách vzácnou návštěvu a dnes hostí velký hokejový svátek. Na jeho ledě se odehraje mezinárodní bitva, při níž se střetnou v rámci série Euro Hockey Challenge reprezentace České republiky a Norska. Utkání začíná v 19:00.
     
    A-tým české hokejové reprezentace se vrací do Havlíčkova Brodu po šesti letech, naposledy se zde představil v dubnu roku 2008, kdy před nabitými ochozy Kotliny rozstřílel v přátelském utkání Bělorusko suverénně 7:1.
     
    Oba soupeři jsou zatím v EHCH stoprocentní

    Český výběr vstoupil pod vedením staronového trenéra Vladimíra Růžičky do Euro Hockey Challenge pravou nohou. V Děčíně si dvakrát poradil s Dánskem, které nejdříve přehrál 4:0 a o den později slavil vítězství 2:0.

    Norové rovněž v úvodních dvou duelech neklopýtli. Na domácí půdě získali plný počet bodů, když před publikem v Lillehammeru udolali Bělorusko po urputných bitvách nejtěsnějšími vítězstvími 2:1 a 3:2.
     
    Minulý vzájemný zápas:

    ČESKO – NORSKO 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 2. Fleischmann (Plekanec), 8. Fleischmann (Plekanec, Tlustý), 12. Tlustý (Plekanec), 28. Hanzal (Voráček, Hudler), 40. Michálek (Šmíd, Hubáček), 54. Vrbata (Hanzal), 54. Irgl (Novotný, Hubáček).

    Česko: Pavelec (54. Francouz) – Židlický, Čáslava, Michálek "A", Šmíd, Hejda, Nakládal, Kutlák – Fleischmann, Plekanec, Tlustý – Hudler, Hertl, Voráček – Vrbata "A", Hanzal, Koukal – Hubáček, Novotný "C", Irgl – Tenkrát.

    Norsko: Haugen (od 13. Volden) – Holös, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen "C", Ödegaard, Bastiansen "A", Sörvik – Hansen, Skröder, Röymark – Holtet, Olimb K. A., Thoresen "A" – Forsberg, Roest, Olimb M. – Spets, Ask, Martinsen – Dahlström.
     
    Češi udělali ve své sestavě změny

    Trenér Vladimír Růžička sáhl do hráčského kádru, který opustili karlovarský gólman Tomáš Závorka, litvínovský obránce Matěj Stříteský a zraněný útočník Ondřej Roman. S týmem k řece Sázavě bohužel neodcestuje ani zkušený forvard Roman Červenka, který se bude připravovat v Praze.

    Řady národního týmu naopak vyztužili dvaadvacetiletý bek Jakub Krejčík a útočník Jan Buchtele, kteří se připojili do přípravy po vyřazení pražské Sparty v semifinále extraligového play-off.
     
    Návrat na místo činu

    Hned čtyři hráči už mají s Havlíčkovým Brodem zkušenosti, protože v minulosti oblékali dres místních Rebelů. Jedná se o obránce Bohumila Janka, Jana Koláře a Jakuba Krejčíka, které ještě doplňuje odchovanec Tomáš Zohorna.

    Do této kategorie spadá i Roman Červenka, ale ten, bohužel pro havlíčkobrodské fanoušky, do Kotliny nakonec nepřijede.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Salák (Jakub Kovář) – Kolář, Mojžíš "C", Mozík, Lukáš Kovář, Jank, Kudělka, Vitásek, Gulaši – Radil, Zohorna, Vondrka – Petružálek, Kousal, Nosek – Svačina, Vincour, Smoleňák – Pohl, Filippi, Zaťovič – Valský. Trenér: Vladimír Růžička.

    Norsko: Volden (Johansen) – Trygg, E. Froshaug, Rindal, Bryhnisveen, Oksnes, Norstebo, Jacobsen, Saxrud Danielsen – M. Olimb, K. A. Olimb, Skroder – Djupvik Lovlie, Hansen "C", Roest – Martinsen, Stene, Thoresen – M. Froshaug, Forsberg, Dahlstrom. Trenér: Roy Johansen.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindler – Gebauer, Lederer.
     
    Češi nastoupí v červených dresech, Norové v bílých.
     
    Tribuna pro stojící diváky už je dokonale nabitá, postupně se zaplňují i sedačky.
     
    Rozhodčí už se prohánějí po ledové ploše. Na hrací plochu už naskakují i hráči Norska.
     
    Za mohutného aplausu zaplněné Kotliny už vjeli do ledového kolbiště i Češi.
     
    Kotlinou zazněly obě státní hymny, do začátku zápasu už zbývají jen okamžiky.
     
    Hráči už se řadí na úvodní vhazování, zatímco fanoušci už zahřívají své hlasivky na provozní teplotu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Hned po úvodním vhazování ve středovém kruhu se hráči přetlačovali o puk, který do své moci nakonec získali Češi, kteří rozehrávají od své brány.
     
    00:40
    Růžičkův soubor podnikl první útočný výpad, ale žádnou nebezpečnější střelu při něm nevyprodukoval. Nyní přihlížíme útočné snaze seveřanů.
     
    01:10
    Domácí výběr vyhnal svého soupeře ze Skandinávie až do jeho pásma. Norové se vzápětí zkusili dostat zpět dlouhým nahozením, ale to končí na zakázaném uvolnění.
     
    01:30
    Rána Niklase Roesta z ostrého úhlu na pravé straně byla zblokována a Češi se vrhli vpřed při přečíslení 2 na 1, ale rychlý brejk zakončili střelou do Voldenovy lapačky!
     
    01:50
    Česká reprezentace je při chuti a neustále tlačí svého soupeře ze severní Evropy v hloubi jeho obranného pásma, což se pochopitelně fanouškům líbí.
     
    02:10
    Norsko se sice probilo po delší době k puku, jenže dlouho si s ním nepohrálo. Píská se další zakázané uvolnění.
     
    02:37
    Soubor pod taktovkou trenéra Růžičky musí začít úplně od začátku, protože Norsko dokázalo vyvézt puk do bezpečí až za gólmana Saláka.
     
    03:00
    Český výběr už je v útočném pásmu.
     
    03:20
    Červenobílí zamkli svého soka v hloubi jeho obranného pásma a vyměňovali si v postavení velkého pětiúhelníku puk, jenže přesně zakončit se jim nepovedlo.
     
    03:40
    Norsko je pod velkým tlakem.
     
    04:05
    Jakub Petružálek stál na konci pohledné kombinace, jíž Češi založili z pravého rohu útočného pásma. Mezi kruhy napřáhl, ale nedokázal propálit gólmana Voldena.
     
    04:37
    Norsko si teď počíná ve svém pásmu mnohem obezřetněji a nepouští konkurenta ze srdce Evropy na dostřel savého brankáře Voldena. Fanoušci jsou naladěni na příznivou notu.
     
    05:13
    Mads Handsen (NOR) – 2 minuty – hákování.
     
    05:29
    Češi ihned zaujali postavení v útočném pásmu.
     
    05:39
    Na konci dlouhé kombinace stál na modré čáře střílející Michal Gulaši, ale mířil nepřesně.
     
    05:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nabitá Kotlina se poprvé může naplno radovat, Češi využívají přesilovku a ujímají se vedení! Michal Gulaši posunul při přesilovkovém postavení puk na Martina Zaťoviče, od kterého se puk dostal před branku k volnému ONDŘEJI VITÁSKOVI, jenž už si věděl rady a nedal brankáři Voldenovi šanci! Asistence: Martin Zaťovič, Michal Gulaši.
     
    06:30
    Norsko teď nechalo na chvíli odpočinout své zadní řady, když posunulo kotouč do útočného pásma. Český tým začíná až od svého gólmana Saláka útočnou akci.
     
    07:09
    Gólman Volden si zatím na nedostatek práce mezi norskými tyčemi rozhodně stěžovat nemůže, znovu se musel mít na pozoru, když si dokázal poradit se střelou z úhlu na levé straně a přerušil hru.
     
    07:24
    Fanouškům se zatím musí hokej hodně líbit, protože Češi tahají za delší konec pomyslného provazu a po první vstřelené brance jsou pořádně při chuti.
     
    07:59
    Norsko si vydobylo postavení v útočném pásmu.
     
    08:06
    Niklas Roest zamíchal s pukem na holi a chtěl přihrát mezi kruhy na své spoluhráče, jenže dříve než se mu to povedlo, tak byl odzbrojen. Vpřed se žene domácí družina.
     
    08:54
    Tak tohle sehráli Růžičkovi svěřenci parádně! Z úhlu na levé straně práskl do puku Michal Gulaši a gólman Volden vyrazil puk před sebe jen k protihráčům, kteří se vehementně hnali k dorážkám. Nakonec puk doputoval opět ke Gulašimu, jenž od modré čáry našel štiplavou střelou Voldenovu náruč!
     
    09:09
    Seveřané se probili přes modrou čáru a zaujali ofenzivní postavení, jenže v rozletu je zabrzdilo odpískané postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    09:45
    Kotouč se teď rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam, obě obrany jsou zatím pozorné.
     
    10:08
    Robert Kousal hned dvakrát v akci. Nejdříve vyprášil z pravého kruhu Voldenův beton a vzápětí hledal mezi kruhy své spoluhráče, jenže ti byli dobře pokrytí a nestihli vypálit.
     
    10:40
    Hrát mohou hokejisté ze Skandinávie.
     
    10:56
    Jonas Djupvik Lovlie měl obrovskou šanci, ale bez přípravy trefil v úhlu na pravé straně jen beton přesouvajícího se gólmana Saláka!
     
    11:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Norská obrana znovu propadla a pyká za to krutým trestem! Vladimír Svačina vyslal krásným pasem do samostatného úniku TOMÁŠE VINCOURA, který si mezi kruhy srovnal puk na hůl a zápěstím propálil gólmana Voldena! Asistence: Vladimír Svačina.
     
    12:19
    Česká reprezentace může navýšit svůj dvoubrankový náskok, protože Norové si znovu počínali za hranicí pravidel. Ke dvěma minutám usedl na lavici hanby Kristian Forsberg (NOR) za podražení.
     
    12:25
    Češi kombinují v útočném pásmu.
     
    12:47
    Na modrou čáru dostal od svého spoluhráče nabito Lukáš Kovář a tvrdou dělovkou z mohutného nápřahu poslal puk na norskou bránu, kde se zaskvěl skvělým zásahem lapačkou gólman Volden!
     
    13:06
    Skandinávci se probili k puku a vyhodili až k brankáři Salákovi.
     
    13:25
    Růžičkova parta se však bleskově vrátila do přesilovkového postavení a znovu prověřila pozornost Larse Voldena, který si poradil se střelou Tomáše Noska z mezikruží.
     
    13:48
    Hokejisté ze země proslavené fjordy opět získali puk a osvobodili se dlouhým vyhozením.
     
    14:07
    Česko už opět drží svého soka v šachu a kombinuje na dostřel gólmana Voldena. Kolem jeho svatyně už proletělo několik rychlých puků, ale žádný svůj cíl nezasáhl.
     
    14:17
    Češi už se dostali s pukem za útočnou modrou čáru a píská se jejich postavení mimo hru.
     
    14:39
    Domácí reprezentace pokračuje v útočné aktivitě, ale nyní už si bude hledat cestičku ke gólmanu Voldenovi složitěji, protože Norové už jsou kompletní.
     
    14:46
    Ondřej Vitásek (CZE) si pomohl při bránění hodně viditelným hákováním.
     
    15:05
    Norové se zabydleli na dostřel brankáře Saláka.
     
    15:18
    Ken Andre Olimb obdržel ideální pas do předbrankového prostoru a okamžitě vypálil bez přípravy. Gólman Salák ale těžil ze svého dobrého postavení a puk schoval k radosti tribun ve své výstroji!
     
    15:40
    Češi získali puk a odpálili jej přes celé hřiště do bezpečí.
     
    15:55
    Ani teď Norové nic nebezpečného nevymysleli, domácí se znovu osvobodili.
     
    16:10
    Seveřané se zatím při hře v početní převaze značně trápí.
     
    16:34
    A nic na tom nezměnila ani rána Pera-Ageho Skrodera, který vypálil od modré čáry, ale nesešteloval si dobře mířidla a poslal puk vedle vzdálenější tyčky.
     
    17:00
    Norsko se opět probilo do zakončení z levé strany, ale gólman Salák i tentokrát našel puk ve své výstroji a zaslouženě si může užívat ovací fanoušků.
     
    17:26
    Nyní sledujeme především tuhý boj o střed hrací plochy.
     
    17:55
    Češi v něm byli nakonec o něco důraznější a získali puk do své moci. Zpoza gólmana Saláka mohou rozehrát.
     
    18:15
    Tohle vypadalo slibně! Martin Zaťovič se uvolnil při přechodu přes útočnou modrou čáru a z levého křídla poslal puk před branku, kde však jeho spoluhráči nezakončili dobře.
     
    18:50
    Češi se po získání puku ještě ženou vpřed.
     
    19:12
    A byla z toho nepříjemná střela zápěstím, jejímž autorem byl z levého kruhu místní odchovanec Tomáš Zohorna, který puk poslal do Voldenovy lapačky.
     
    19:35
    Norům to teď zaskřípalo při přechodu do ofenzivní fáze, když nahozený puk skončil za Salákovou bránou až na odpískaném zakázaném uvolnění.
     
    19:52
    Hokejisté s modrým křížem na vlajce si zkusili pomoci nahozením za Salákovu bránu, jenže kotouč našel jen hůl Radka Smoleňáka, který podél mantinelu vyhodil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka přinesla očekávaný obrázek hry. Papírový favorit z České republiky se snažil diktovat tempo hry a dvakrát potěšil své fanoušky, když se postupně trefili přesně do černého Ondřej Vitásek a Tomáš Vincour. I Norové několikrát nebezpečně zahrozili, ale vždy narazili na pozorného gólmana Saláka, který drží čisté konto. Prostřední část začne zhruba v 19:47 a Češi vedou v Havlíčkově Brodě nad Norskem 2:0.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 16
    Norsko – 2
     
    Hráči i rozhodčí už znovu brázdí ledovou plochu svými bruslemi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Opět se u středového kruhu strhla pošťuchovaná o puk, který nakonec získali Norové.
     
    20:32
    Zakončení na obou stranách. Gólman Salák i jeho norský protějšek Volden museli řešit střely z kruhů, ale nenechali se nachytat na švestkách a podrželi své týmy.
     
    20:45
    Seveřané se vydali s pukem na holích vpřed, jenže jejich postup byl u pásma Čechů zastaven důslednou obranou, která vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    21:00
    Češi vyhráli vhazování před gólmanem Salákem a postupují středem pole kupředu.
     
    21:05
    Vojtěch Mozík po přejetí útočné modré čáry nic složitého nevymýšlel a tvrdě vypálil od modré čáry. Kotouč nasměroval jen do míst, kde operoval gólman Volden se svou lapačkou.
     
    21:35
    Češi se poprvé ještě přes modrou čáru neprotlačili, ale na druhý pokus už jim to vyšlo. Nyní si nahrávají ve Voldenově blízkosti.
     
    22:15
    Norové se urputně bránili a velmi zodpovědně čistili prostor u své brány, ale nakonec přeci jen musel gólman Volden zasahovat, když vyrazil ránu Petra Pohla z úhlu na pravé straně betonem do ochranné sítě.
     
    22:35
    Hráči bojují o puk v blízkosti modré čáry Norska. Češi se dvakrát zkusili vydat do Voldenovy blízkosti, jenže poprvé si vylámali zuby na soupeřově obraně a podruhé Michal Vondrka ztratil puk.
     
    23:05
    Na ledě se v těchto chvílích nic zajímavějšího neděje. Oba týmy si vyměňují puk, ale brankáři mají minimum práce a díky skvělé práci svých obran jen nezúčastněně sledují dění před sebou.
     
    23:43
    Češi nakonec založili po levém křídle pohlednou akci, na jejímž konci vypálil dnes střelecky velmi aktivní Jakub Petružálek. Brankář Volden se vyznamenal, když puk podržel na svém levém betonu.
     
    24:15
    Češi stále tlačí v ofenzivní fázi na pilu, nyní se hrnul ke kotouči před norským brankovištěm Tomáš Vincour, ale nakonec se mu nepovedlo z těžké pozice vypálit.
     
    24:36
    Teď domácí reprezentaci útok nevyšel, píská se jen zakázané uvolnění.
     
    24:58
    Publikum je znovu ve varu a žádá si třetí gól v norské síti. Ideální pas obdržel do pravého kruhu Petr Pohl a svižnou střelou zápěstím nechal u první tyčky vyniknout pozorného Larse Voldena.
     
    25:09
    Česko i nadále diktuje tempo hry a fanoušci si zápas užívají.
     
    25:25
    Tohle hlasitě volalo po gólu! Tomáš Zohorna si v pravém kruhu všiml před branku najíždějícího Michala Vondrky, jemuž adresoval chirurgicky přesný pas, jenže jeho spoluhráč vypálil zápěstím hodně vedle!
     
    25:50
    Niklas Roest, který je dnes hodně aktivní, mohl snížit. Opřel se do puku na vrcholu kruhů, jenže jeho rána postrádala větší přesnost a skončila jen vedle pravé Salákovy tyče.
     
    26:12
    Na druhé straně vypálil nepříjemnou dělovku od modré čáry Vojtěch Mozík, jenže ani on netrefil svůj cíl a poslal puk mimo Voldenovu svatyni.
     
    26:43
    Skandinávci se začínají čím dál tím více osmělovat a vystrkují ofenzivní růžky. Česká obrana je pozorná.
     
    27:14
    Vladimír Svačina mohl potřetí rozjásat zimní stadion v Kotlině, když převzal puk v blízkosti norské brány, vybruslil si rychlým obloukem před gólmana Voldena a zkusil zakončit bekhendem, jenže minul!
     
    27:32
    Češi i nadále drží svého soupeře ze severu Evropy pod mohutným tlakem a nenechávají jeho obranu v čele s gólmanem Voldenem ani na chvíli vydechnout.
     
    28:07
    Hra teď není tolik atraktivní, jako tomu bylo při několika slibných šancích v předešlých minutách. Puk se zdržuje hlavně ve středu hrací plochy. Atmosféra je však i nadále velmi dobrá.
     
    28:36
    Růžičkova družina už znovu manipuluje s pukem kolem norské branky.
     
    29:00
    Soupeř si ale nejnebezpečnější prostor před gólmanem Voldenem dokázal pohlídat a přesunul děj hry na opačnou stranu ledového kolbiště.
     
    29:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla hokejová paráda, která musela zahřát u srdce i náročného hokejového fajnšmekra! Na levém křídle se otevřel volný prostor před JAKUBEM PETRUŽÁLKEM, který si sjel mezi kruhy, zamíchal s pukem na holi a švihem vyslal nechytatelnou pumelici, jež zapadla pod horní tyčku překvapeného brankáře Voldena, který neměl šanci včas zareagovat! Asistence: Michal Vondrka.
     
    29:59
    Norové se pokoušejí zchladit nadšení svého rozjetého soka z České republiky, jenže přes střed hrací plochy, který Růžičkův tým velmi dobře zahušťuje, se těžko prosazují.
     
    30:28
    Teď jim k tomu možná pomůže přesilovka. Radek Smoleňák (CZE) se provinil proti hokejovým pravidlům hákováním.
     
    30:50
    Češi dvakrát v krátkém časovém sledu získali puk a rychle jej vyhodili přes celou délku kluziště.
     
    31:05
    Seveřané už operují znovu u gólmana Saláka.
     
    31:15
    Přetlačovanou v blízkosti modré čáry však prohráli a musejí uhánět znovu za Voldenovu bránu, kam jejich soupeř vyhodil puk.
     
    31:32
    Skandinávci si ve snaze o návrat do přesilovkového postavení nepohlídali situaci na útočné modré čáře a vystavili se do postavení mimo hru. Publikum skanduje spokojeně pokřik "To je ono!".
     
    31:42
    Domácí výběr zvládá oslabení s velkým přehledem. Nejenže soupeři zatím nedovoluje nic nebezpečného, ale navíc většinu času drží puk na svých holích a v blízkosti gólmana Voldena.
     
    32:10
    Jakub Petružálek mohl oplatit gólovou nahrávku Michalu Vondrkovi, který si najížděl za obranu soupeře, jenže nahrávkou trefil jen hůl protihráče.
     
    32:29
    Norsko právě vstřelilo branku!
    To je hodně nepříjemná chvíle pro české barvy, seveřané dokázali snížit na dvoubrankový rozdíl! Kotouče se ujal MATS FROSHAUG, který se ocitl v samostatném úniku, při němž si vybruslil až před brankoviště a nesmlouvavě prostřelil gólmana Saláka! Bez asistence.
     
    32:55
    Publikum žene své miláčky vpřed a žádá si čtvrtou branku. Norsko se musí znovu bránit.
     
    33:19
    Radek Smoleňák neměl daleko k tomu, aby zaznamenal čtvrtou branku svého týmu! Dostal ideální pas z velkého úhlu přímo před brankoviště, jenže rychle letící puk nedokázal zasáhnout!
     
    33:36
    Hraje se dlouho bez přerušení, Čechům se nedaří získat na svou stranu územní převahu. Norsko se dobře brání a vyčkává na možnosti k brejkům.
     
    34:10
    Obrázek hry se nám na zimním stadionu v Kotlině nemění, Češi si teď stále nemohou proklestit cestičku přes dobře bruslícího soupeře, který zavřel prostor ve středním pásmu.
     
    34:39
    hraje se už hodně dlouho bez přerušení.
     
    35:04
    Norové drží puk na svých holích a kombinují kolem gólmana Saláka.
     
    35:42
    Michal Vondrka pláchl obraně soupeře a byl v gólové pozici faulován Kenem Andrem Olimbem! Je nařízeno trestné střílení!
     
    35:42
    Michal Vondrka ale naložil s obrovskou příležitostí na navýšení českého vedení prachbídně, když si sjel mezi kruhy a zápěstím vyslal hodně nepřesnou ránu, po níž puk přeletěl o notný kus horní Voldenovu tyčku!
     
    36:00
    Český tým se ale nenechává dílčím neúspěchem odradit, což je jenom dobře. Norská defenziva má stále spoustu práce s tím, aby držela Růžičkovy střelce na uzdě.
     
    36:26
    Oba týmy si rychle vyměňují puk a s s železnou pravidelností se střídají v útočné aktivitě. Nic zajímavějšího to zatím nepřináší, brankáři zůstávají ve svých brankovištích klidní.
     
    36:59
    Norům nevyšla rozehrávka, ale Češi dlouho kotouč ve své moci neudrželi. Znovu mohou zaútočit hokejisté ze země fjordů.
     
    37:06
    Češi uzmuli Norům puk a nyní se ženou při rychlém protitoku do otevřené obrany.
     
    37:40
    Rychlá akce sice byla zpomalena, ale i přesto se český výběr protlačil k zakončení. Tomáš Filippi zkusil štěstí z pravého kruhu, ale gólmana Voldena u přední tyče nezaskočil.
     
    38:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zimní stadion v Havlíčkově Brodě slaví čtvrtou trefu a sluší se dodat, že tomu předcházela skvostná akce! Brodský odchovanec Tomáš Zohorna udělal radost místním fanouškům, když poslal krásný pas před brankoviště na volného MICHALA VONDRKU, který si po nepovedeném nájezdu spravil chuť, když z první uklidil kotouč do pravého horního Voldenova rohu brány! Asistence: Tomáš Zohorna.
     
    38:40
    Norsko se snaží odpovědět, ale česká defenziva je zatím pevná jako skála.
     
    39:00
    Seveřané se museli vrátit pro nahozený puk a pokoušejí se přejít k soupeřově bráně ze středního pásma postupnou kombinací.
     
    39:55
    Češi ještě zkoušejí zasadit svému soupeři pátý tvrdý úder. Severoevropané jsou pod velkým tlakem, ale nyní mohli zůstat díky českému ofsajdu klidní.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředí části jsme v Kotlině viděli tři branky, přičemž úspěšnější byly znovu české barvy. Na gól střelecky aktivního Jakuba Petružálka sice odpověděl čestným norským gólem Mats Froshaug, jenže poslední slovo patřilo Michalu Vondrkovi. Před třetím dějstvím, jež začne zhruba ve 20:36, vede Růžičkův soubor nad Norskem přesvědčivě 4:1.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 12 (28)
    Norsko – 6 (8)
     
    Reprezentanti obou zemí jsou zpět na ledě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Hosté sice byli úspěšnější na vhazování ve středovém kruhu, jenže po nepřesné přihrávce mohou rozvinout od Salákovy svatyně útok Růžičkovi svěřenci.
     
    40:28
    Norská obrana dokázala zachytit rozjeté protihráče a dříve, než stihli zakončit, tak jim uzmula kotouč.
     
    41:04
    Teď nechybělo moc k tomu, aby si Norové dali vlastní gól! Jeden z Čechů, možná to byl Michal Vondrka, nahodil z úhlu puk před bránu a trefil brusli protihráče. Gólman Volden ale udržel puk před čarou!
     
    41:40
    Český tým i nadále diktuje tempo hry a hledá si cestu k ohrožení gólmana Voldena.
     
    42:10
    Skandinávci po zisku kotouče zamířili vpřed, jenže sami se nepřesností při kombinaci vyhnali z ofenzivního postavení až do středního pásma.
     
    42:31
    Kotouč se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, ale obě obrany jsou pozorné a nedovolují střelcům ohrozit gólmany, kteří se teď spíše nudí.
     
    43:03
    Hru se tak snaží rozproudit čeští fanoušci, kteří znovu zahřáli své hlasivky.
     
    43:35
    V Kotlině přihlížíme stále stejnému obrázku hry. Kotouč si mezi sebou oba týmy rychle vyměňují, ale aniž by dokázal někdo z jejich hráčů vystřelit.
     
    44:01
    Norové teď zamkli Čechy u jejich brány a nebezpečně manipulovali s pukem, který poskakoval mezi kruhy a před gólmanem Salákem. Nakonec z toho ale nic nevzešlo.
     
    44:38
    Koouoč se pořád zdržuje zejména v blízkosti středového kruhu.
     
    45:02
    Teď se Čechům povedlo přesunout hru za norskou bránu, jenže důrazní obránci si opět dokázali udělat kolem brankáře Voldena pořádek.
     
    45:33
    Děj hry se teď odvíjí na dostřel brankáře Saláka, ale ten jen sleduje dění před sebou. Jeho obránci si počínají znamenitě a seveřanům toho moc nepovolují.
     
    46:00
    Na hole obou týmů se začínají kupit nepřesnosti, které zabraňují vzniku pohlednější akce nebo nebezpečnější střely. Fanoušci teď nemají moc důvodů k radosti.
     
    46:26
    Příznivci začali hnát domácí kupředu pokřikem "Pojďme, Češi, dáme gól!", ale k tomu zatím mají Růžičkovi svěřenci daleko. Nedaří se jim přes dobře napadající Nory rozehrát.
     
    47:00
    Mathis Olimb teď trochu zahřál prochladlé ochozy, když se pokusil nahozený kotouč tečovat k přední tyčce, ale bekhendem trefil jen připravený Salákův beton.
     
    47:45
    Hra má rychlý spád a rozhodčí do ní musejí zasahovat přerušeními jen minimálně. Přesto se nám ve třetím dějství nenabízí tak atraktivní podívaná.
     
    48:17
    Češi se museli zaměřit na hlídání zadních vrátek a odrazili dva útoky Norů, kteří se pokoušeli probít do zakončení z křídelních prostorů, ale bez úspěchu.
     
    48:37
    Rozhodčí už dlouho nemuseli fouknout do píšťalek, kotouč se stále potuluje hlavně uprostřed ledového kolbiště, odkud oběma gólmanům nehrozí přímé nebezpečí.
     
    49:07
    Češi drží útočné pásmo.
     
    49:29
    Tak nakonec se přeci jen gólman Volden protáhl, když zlikvidoval střelu, jež na něj přiletěla z prostoru levého kruhu. U první tyče puk ukryl v náruči a přerušil hru.
     
    49:41
    Hosté ze Skandinávského poloostrova mohou znovu snížit, na trestnou lavici je vykázán ke dvěma minutám za držení protihráče kapitán Tomáš Mojžíš (CZE).
     
    49:50
    Domácí reprezentace okamžitě ukořistila po vhazování kotouč do své moci a odpálila jej až za branku Larse Voldena.
     
    50:05
    Mathis Olimb vedl norský útok, jenže i když se s pukem prokličkoval až do útočného pásma, k zakončení už puštěn nebyl, protože se dostal do postavení mimo hru.
     
    50:25
    Český výběr zatím má hru i při vlastním oslabení pod kontrolou, kotouč drží daleko od brankáře Saláka.
     
    50:54
    Norsko už tlačí svého soka u jeho brány.
     
    50:59
    Mathis Olimb je v posledních minutách hodně vidět. Nyní si vybruslil po převzetí puku na vrchol kruhu a zápěstím trefil Salákův připravený beton.
     
    51:15
    Mathis Olimb (NOR) to přehnal s důrazem, když chtěl dorážet a brankáře Saláka fauloval a dostal 2 minuty za vysokou hůl.
     
    50:50
    Češi se zatím marně prosazují, Norové se dobře pohybují.
     
    52:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Norům se podařilo několikrát vyhodit puk pryč od své branky, ale Růžičkův výběr přeci jen udeřil! Kotouč v útočném pásmu putoval od Petra Pohla mezi kruhy na volného JANA KOLÁŘE, který měl dostatek času na to, aby přesně zamířil a poslal puk nad levé Voldenovo rameno! Asistence: Petr Pohl.
     
    53:06
    Češi jsou na koni a pokračují v dobývaní norské brány.
     
    53:55
    Mats Trygg teď předvedl hezkou individuální akci, když se prokličkoval kolem několika protihráčů mezi kruhy, ale zde už mu kotouč utekl z hole, Hrát mohou Češi.
     
    54:20
    Čechům teď vázne rozehrávka, nahrávky jsou hodně nepřesné a puk jim uskakuje z holí. Norsko si však nepočíná o moc lépe, hra tak nemá příliš valnou úroveň.
     
    54:48
    Puk se rychle stěhuje sem a tam, jenže brankáři mají stále minimum práce.
     
    55:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle už nevypadá se Skandinávci vůbec dobře, už je to slušný debakl! Kotouč objel v útočném pásmu destinace Martin Zaťovič – Petr Pohl – TOMÁŠ FILIPPI, přičemž poslední jmenovaný si vybruslil mezi kruhy a trefil zápěstím brankáře Voldena, jenže tomu puk nešťastně propadl až za záda! Asistence: Petr Pohl, Martin Zaťovič.
     
    56:18
    Češi mají stále navrch a za bouřlivého potlesku spokojených fanoušků v ochozech Kotliny svírají Nory v hloubi jejich obranného pásma.
     
    56:39
    Dnešní utkání sleduje 2658 diváků.
     
    57:04
    Brankář Volden opět naplno ukázal své schopnosti, když si poradil se střelou, jež na něj vyletěla z ostrého úhlu na pravé straně. U první tyče přerušil hru.
     
    57:54
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak tento gól, který spadá do kategorie hodně podivných, si brankář Salák rozhodně za rámeček nedá! Nepovedlo se mu rozehrát, když poslal puk jen na hůl Niklase Roesta, který sice nedokázal ani na několik pokusů došťouchat puk za brankovou čáru, ale vzápětí se to povedlo MADSU HANSENOVI! Bez asistence.
     
    58:30
    Češi ještě tlačí soupeře u jeho brány.
     
    59:00
    Ještě jednu střelu vyslal Martin Zaťovič, který z mezikruží našel jen náruč dobře postaveného gólmana Voldena, který číhal uprostřed brankoviště.
     
    59:25
    Hráči se střídají u puku, který se zdržuje střídavě u obou branek. Žádná vážnější šance však k vidění není.
     
    59:55
    Domácí reprezentace to ještě zkouší, ale Norové dobře hlídají předbrankový prostor.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    První přátelský zápas Česka s Norskem je u konce. O poznání spokojenější je česká reprezentace, která vítězí po přesvědčivém výkonu 6:2:
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Česko – Alexander Salák (brankář)
    Norsko – Mats Trygg (obránce)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 8 (36)
    Norsko – 10 (18)
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale už zítra se vám v 18:00 ozveme znovu, protože je na programu odveta. Děkuji vám za pozornost, ze zimního stadionu v Kotlině se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek večera. Na shledanou. (21:08:46)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Vitásek (Zaťovič, Gulaši), 12. Vincour (Svačina), 30. Petružálek (Vondrka), 39. Vondrka (Zohorna), 53. Kolář (Pohl), 56. Filippi (Pohl, Zaťovič) – 33. M. Froshaug, 58. Hansen


    Česko: Salák (Jakub Kovář) – Kolář, Mojžíš "C", Mozík, Lukáš Kovář, Jank, Kudělka, Vitásek, Gulaši – Radil, Zohorna, Vondrka – Petružálek, Kousal, Nosek – Svačina, Vincour, Smoleňák – Pohl, Filippi, Zaťovič – Valský. Trenér: Vladimír Růžička.
    Norsko: Volden (Johansen) – Trygg, E. Froshaug, Rindal, Bryhnisveen, Oksnes, Norstebo, Jacobsen, Saxrud Danielsen – M. Olimb, K. A. Olimb, Skroder – Djupvik Lovlie, Hansen "C", Roest – Martinsen, Stene, Thoresen – M. Froshaug, Forsberg, Dahlstrom. Trenér: Roy Johansen.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindler – Gebauer, Lederer

    Diváci: 2658
    thejrc.org