Dánsko U18 – Německo U18 2:3 (po pr.)
po prodl.
Dánsko U18
2:3 (2:0, 0:0, 0:2 - 0:1)
Německo U18
Pátek 25.04.2014, 15:15 • Imatran jäähalli • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto zápasem se se šampionátem do 18 let loučí také město Imatra, centrum sportu a rekreačních aktivit kolem jezera Saimaa. Boje o medaile v sobotu a neděli již bude hostit výhradně třicet kilometrů vzdálená Lappeenranta.

    To je z Finska pro dnešek vše. Díky za pozornost a na počtenou již zítra při semifinálových bojích i za účasti české reprezentace. (17:39:42)
     
    Dánové v posledních letech prožívají v kategorii do 18 let jojo efekt. V roce 2011 postoupili mezi elitu, o rok později na šampionátu v Brně a Znojmě hned sestoupili. A stejné pocity jako před dvěma lety zažívají po loňském postupu také letos.
     
    Německo nakonec zvládlo těžkou situaci, v posledních deseti minutách svou střeleckou převahu zúročilo i gólově a díky trefě v prodloužení otáčí vývoj duelu. Oba duely v sérii o udržení tak končí stejným skóre 3:2.

    Německo U18
     
    Nejlepšími hráči utkání vyhlášeni Kristian Jensen a Jakob Mayenschein.
     
    Německo vítězí v sérii o udržení 2:0 na zápasy a představí se v elitní divizi i v příštím roce. Dánsko naopak sestupuje o úroveň níže a na příštím šampionátu jej nahradí Lotyšsko.
     
    Konec zápasu.
     
    63:55
    Německo právě vstřelilo branku!
    V protiútoku přenechal Trinkberger puk do druhé vlny a JAKOB MAYENSCHEIN švihem z levého kruhu prostřelil brankáře mezi rukou a tělem. Je rozhodnuto! Dánové smutní, naopak Němci se radují. Asistence: David Trinkberger.
     
    63:44
    Holmbergův útočný výlet zastavuje v pádu Proske. Němci rozehrávají a míří na druhou stranu.
     
    63:04
    Němci rozehrávají za vlastní brankou.
     
    62:25
    Oba týmy ve čtyřech chtějí rozhodnout, hraje se nahoru dolů. To v zápase zatím vůbec nebylo k vidění.
     
    61:14
    Soeren Nielsen v brejku na jedné straně nejprve přestřelil, následně na druhé straně Stefan Loibl orazítkoval příklepem břevno.
     
    60:17
    Proske si dnes není vůbec jistý. Lehké nahození Korsgaarda chytal nadvakrát a stejně nechytil. Němci vyhazují.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku po třech třetinách: 10:32.
     
    Po krátké přestávce bude následovat prodloužení. Pokud Německo vyhraje, Dánové sestupují. V opačném případě se v neděli od 11:00 bude hrát rozhodující třetí utkání.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Obrovské zmatky před německou brankou v samotném závěru. Eskildsen a True se dostali na hranici brankoviště a doráželi kotouč za ležícího Proskeho. Následně pálil od modré i Krogsgaard, ale clonící hráči letící kotouč zastavili. Němečtí hráči nevěděli, kde jim hlava stojí, ale nakonec situaci přežili.
     
    59:47
    Obrovitý Schutz na vlastní modré čáře tvrdě, ale čistě sestřelil Markuse Jensena. Ten se po krátkém ošetření zvedá z ledu, ale určitě už zažil příjemnější chvíle.
     
    58:54
    Daubner mohl rozhodnout! Dostal se s pukem na holi sám před brankáře. Napoprvé ho zastavil beton brankáře, jeho dorážka mířila do boční sítě.
    Marken.cz

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 5. Mieritz (K. Jensen, Mar. Jensen), 13. Krogsgaard (Holmberg, Grandal) – 50. Eder (Kircher, Trinkberger), 56. Koziol (Kircher, Eder), 64. Mayenschein (Trinkberger)


    Dánsko U18: Lillie – Mor. Jensen, Mieritz, Krogsgaard, Holmberg, Weichel, Knudsen, Rønnest – Grandal, Korsgaard, True – Nielsen, K. Jensen, Mar. Jensen – Eskildsen, Christensen, Olsen – Rasmussen, Høeg, Klussmann – Ruders. Trenér: Martin Struzinski.
    Německo U18: Proske – Schutz, Wissmann, Quaas, Trinkberger, Rogl, Kurz, Haase, Kaisler – Koziol, Todam, Konopatzki – Loibl, Wiederer, Kammerer – Kircher, Eder, Kolb – Edfelder, Daubner, Mayenschein. Trenér: Jim Setters.

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Konc (SVK) – Lazarev (RUS), Lhotský (CZE)

    Diváci: 746
    thejrc.org