Nizozemsko – Rumunsko 9:1 (kon.) | Velká Británie – Polsko 4:2 (kon.) | Litva – Chorvatsko 2:3 (kon.)
konec
Nizozemsko
9:1 (3:0, 2:0, 4:1)
Rumunsko
Sobota 26.04.2014, 12:00 • Siemens Arena, Vilnius • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě z tohoto zápasu vše. Loučím se s vámi a zase u nějakého dalšího online přenosu na shledanou. (14:11:32)
     
    Zápas o záchranu v Divizi IB se ukázal jako zcela jednoznačná záležitost. Nizozemci zvítězili nad Rumunskem 9:1 a postarali se tak o největší debakl v celém průběhu turnaje. Pro Rumunsko tento výsledek znamená, že se minimálně na rok s Divizí IB loučí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci ještě těsně před koncem uštědřují Rumunsku poslední úder! IVY van den HEUVEL dává svůj druhý gól v zápase a pět vteřin před koncem tak uzavírá gólový účet utkání. Asistence: Diederick Hagemeijer.
     
    55:27
    Už jen pár minut zbývá do konce zápasu, který rozhodne o tom, že Estonci nahradí v příštím roce v Divizi IB Rumunsko, které se minimálně na rok odporoučí o kategorii níže.
     
    53:02
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Rumuni se nakonec v přesilovce přeci jen prosazují. Čestný úspěch rumunské reprezentace zaznamenal MIHAIL GEORGESCU. Asistence: Huba Bors, Ervin Moldovan.
     
    52:11
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Rumunský zmar nebere konců a svěřenci Kjella Lindqvista inkasují i při vlastní přesilovce! TONY DEMELINNE se prosazuje v oslabení a Nizozemsko vede již 8:0. Asistence: Kevin Bruijsten.
     
    51:21
    Erik Tummers (NED) si odsedí dvě minuty za zdržování hry.
     
    47:48
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci si dnešní zápas užívají! NARDO NAGTZAAM zvyšuje už na 7:0 a navzdory faktu, že jde o přímý souboj o záchranu, se ukazuje, že mezi oběma týmy je znatelný kvalitativní rozdíl. Bez asistence.
     
    47:00
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci jsou stále při chuti! MAARTEN BREKELMANS dostal puk za Ruczujova záda a debakl pokračuje. Asistence: Joey Oosterveld, Marco Postma.
     
    44:12
    Zdá se, že ve třetí třetině už se zápas spíše dohrává. Zatím byla k vidění jen jedna střela na bránu a Rumuni se již nejspíš smiřují se sestupem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po druhé třetině to vypadá na debakl a jen těžko si lze představit, že by Nizozemci ještě mohli přijít o záchranu. Poslední dvacetiminutovka začne přibližně ve 13:38.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:14
    Ve prospěch Nizozemců je zatím i poměr střel na bránu, který je v současné chvíli 22 – 14.
     
    36:13
    Moldovan je zpátky ve hře a Rumuni tentokrát oslabení přežili.
     
    34:13
    Ervin Moldovan (ROM) dostává menší trest za sekání.
     
    33:29
    Mitch Bruijsten je zpátky na ledě a Nizozemci přežili i druhé oslabení bez úhony.
     
    31:29
    Mitch Bruijsten (NED) si odsedí dvě minuty za vražení.

    Martin Švejkar

    Branky a nahrávky: 7. Mason (Hagemeijer, van den Heuvel), 16. van den Heuvel (Hagemeijer), 19. Postma (van den Heuvel, Oosterveld), 26. M. Bruijsten (K. Bruijsten), 32. Hagemeijer (Tummers, Mason), 47. Brekelmans (Oosterveld, Postma), 48. Nagtzaam, 53. Demelinne (K. Bruijsten), 60. van den Heuvel (Hagemeijer) – 54. Georgescu (Bors, Moldovan)


    Nizozemsko: Oosterwijk (Mollen) – de Jong, van Oorschot, Smid, van Iersel, Tummers, van de Velden, Turpijn, van Gestel – Nagtzaam, Wurm, Houkes – van den Heuvel, Mason, Hagemeijer – K. Bruijsten, M. Bruijsten, Demelinne – Oosterveld, Brekelmans, Postma. Trenér: Jeroen Zwaanswijk
    Rumunsko: Catrinoi Cornea (Ruczuj) – Bors, Nagy, Hodos, Pysarenko, Mastaleriu, Sallo, Lusneac, Pascaru – Virag, Zsok, Mihaly – Fodor, Imecs, Moldovan – M. Biro, G. Biro, O. Biro – Georgescu, Timaru, Munteanu.
    Trenér: Kjell Lindqvist

    Rozhodčí: Per Gustav Solem – Raivis Jucers, Balasz Kovacs

    Diváci: 1009.
    thejrc.org