Maďarsko – Japonsko 5:4 (3:2 po s.n.) | Rakousko – Slovinsko 1:3 (kon.) | J. Korea – Ukrajina 2:8 (kon.)
konec
Rakousko
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Slovinsko
Sobota 26.04.2014, 09:00Mistrovství světa - I. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Výtečná třetí třetina rozhodla o postupujících do elitní skupiny, výše míří Slovinsko a Rakousko. Japoncům se krutě vymstila porážka s Maďarskem, která stála zemi vycházejícího slunce postup. Slovinští hokejisté díky brankám Urbase a Štebiha zdolali Rakousko 3:1. Utkání však bylo dlouho vyrovnané a otevřené na obě strany, misky vah převážila pravděpodobně až výraznější motivace svěřenců Matjaže Kopitara. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 20:22 (11:06:38)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Slovinsko ale vyhazuje do středního pásma, kde kontroluje hru.
     
    59:13
    Rakousko odvolává brankáře!
     
    59:13
    Bude se vylučovat. Za podražení míří na trestnou lavici David Rodman (SLO). Rakouský lodivod si bere oddechový čas.
     
    58:32
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    O postupujících je nejspíše rozhodnuto. Podél pravého mantinelu se kotouč dostal na modrou čáru, odkud MIHA ŠTEBIH přesně vymetl pravý horní růžek rakouské svatyně. Asistence: Jan Urbas.
     
    58:02
    Zakázané uvolnění Slovinska vrací hru před Gracnara. Dočkáme se závěrečného dramatu?
     
    57:50
    Rakousko vlastní puk, momentálně kombinuje ve středním pásmu, kde se snaží cosi vymyslet. Slovinsko si ale počíná velezkušeně.
     
    57:02
    Koch nahazoval od modré do chumlu hráčů před Gracnarem, kotouč si ale cestu do branky neproklestil. Rakousko pokračuje v útočné činnosti.
     
    56:27
    Slovinsko je plné elánu, soupeři nedává ani centimetr prostoru. Nyní Rakušany donutilo k zakázanému uvolnění. Vhazovat se tak bude před Starkbaumem.
     
    55:50
    Tvrdá rána Marcela Rodmana orazítkovala pouze plexisklo za rakouskou brankou. Následně se puku chopili rakouští hokejisté.
     
    55:05
    Dozvuky přesilové hry pokračovaly i po jejím skončení, nyní je již ale Slovinsko opět u kotouče. K postupu do elitní skupiny chybí oběma celkům necelých pět minut.
     
    54:26
    V dobré šanci se ve vlastním oslabení ocitl Golicic, zamířil ale těsně nad branku Rakouska. Alespoň pro sůvj celek našetřil cenné vteřinky.
     
    53:32
    Ibererův pokus z pozice levého kruhu Gracnar vytěsnil, Rakousku se zatím přesilová hra příliš nedaří. Slovinští hokejisté dobře brání střední pásmo.
     
    52:58
    Hraje se velice plynule, od modré čáry nyní pálil Lebler. Následná dorážka nemohla být optimálně provedená, neboť byl rakouský borec faulován. Za podražení míří na trestnout lavici Andrej Tavzelj (SLO).
     
    51:30
    Další pokus Rodmana, tentokráte Davida. Taktéž hokejista s číslem 12 na zádech si nesprávně seřídil mířidla, rakouský mág zasahovat nemusel.
     
    50:32
    Vedoucí branka nalila Slovinsku čerstvou krev do žil, o další přesný zash se pokoušel Marcel Rodman. V tomto případě byl ale Starkbaum pozorný.
     
    49:32
    Rakousko ale pokračuje v aktivním výkonu, utkání nechce za žádnou cenu prohrát. Slovinsko se ale brání bez větších potíží.
     
    48:49
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinští hokejisté se podruhé v utkání ujímají vedení. David Rodman se dobře zorientoval za brankou, následně poslal kotouč přijíždějícímu JANU URBASOVI, který z voleje rozvlnil síť za bezmocným Starkbaumem. Asistence: David Rodman, Matic Podlipnik.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 36. Petrik (Bacher, Schiechl) – 34. Urbas (Rodman), 49. Urbas (Rodman, Podlipnik), 59. Štebih (Urbas)


    Rakousko: Starkbaum (Swette) – Altmann, Schumnig, Heinrich, Schlacher, Mühlstein, Bacher, Peter, Mitterdorfer – Lebler, Koch, Hundertpfund – Komarek, Oberkofler, Iberer – N. Petrik, Schiechl, B. Petrik – Fischer, S. Geier, M. Geier
    Slovinsko: Gracnar (Hocevar) – Robar, Gregorc, Podlipnik, Pavlin, Tavzelj, Štebih, Tosic – Mursak, Music, Pance- D. Rodman, M. Rodman, Urbas – Golicic, Razingar, Kuralt – Leber, Ankerst, Koren, Verlic

    Rozhodčí: Anisimov, Lepaalho – Kack, Ritter
    thejrc.org