Slovensko – Finsko 2:1 (kon.)
konec
Slovensko
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Finsko
sk Sobota 26.04.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenskí hokejisti sa napokon ubránili v poslednej časti hry a pripísali sa na konto ďalšie víťazstvo (posledné) v Euro Hockey Challenge. Za nás sa presadil Švarný a Šatan. Za Fínov skóroval ako jediný Mäntylä.

    Slováci tak odchádzajú z východu republiky s víťazstvom, ktoré ich povzbudí aj do ďalších zápasov. Najbližšie na Slovakia Cupe.

    Z popradského zimného štadióna sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. (19:11:12)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Po menšom závare pred našou bránou puk skvelo odstrelil Marinčin!
     
    59:22
    Brankár Koskinen po buly v útočnom pásme odchádza na striedačku!
     
    59:21
    Tréner Vujtek požiadal o oddychový čas!
     
    59:18
    Ján Laco sa bleskovo presunul na pravú stranu počas prihrávky na Pakarinena, ktorý pálil z prvej, ale slovenský brankár puk bezpečne prikryl!
     
    58:38
    Skvelý Ladislav Nagy opäť podnikol samostatný ofenzívny výpad po strede ihriska a dostal sa k zakončeniu spomedzi kruhov, no puk napokon letel len na pleksisklo.
     
    57:56
    Peter Čerešňák dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade. Fíni tak majú obrovskú možnosť vyrovnať.
     
    57:50
    Jere Sallinen strieľal od modrej čiary švihom, no jeho nahodenie gólman Laco vyrazil svojou vyrážačkou do rohu hracej plochy.
     
    57:16
    Slováci vybojovali puk v útočnom pásme a snažili sa dostať k zakončeniu, no fínska obrana bola pozorná a všetko vyriešila.
     
    56:05
    Tuukka Mäntylä pálil od modrej čiary na bránu, kde bol zhluk viacerých hráčov, a preto Lacovi puk spadol nečakane do výstroje a nemal ho pod kontrolou, no napokon slovenský gólman pokľakol a prikryl ho.
     
    55:15
    Veli-Matti Savinainen sa dostal k strele spomedzi kruhov, no nedokázal prekvapiť brankára Jána Laca, ktorý bol rýchly a puk sa mu podarilo vyraziť do rohu klziska.
     
    55:02
    Radoslav Tybor pálil z pravého krídla v útočnom pásme švihom, no brankár Koskinen dokázal puk zachytiť do svojej lapačky a prerušiť hru.
     
    54:24
    Skokan prihral na stred ideálne Marcelovi Haščákovi, ktorý putoval do medzikružia, odkiaľ vyslal strelu švihom, ale tú mu zrazil fínsky obranca na pleksisklo.
     
    53:31
    Miroslav Šatan nahadzoval puk po mantineli, no na druhej strane sa už puk dopravil ku fínskym hráčom, ktorí boli rýchlejší než tí slovenskí.
     
    52:12
    Fíni na istý čas podržali našich hráčov v útočnom pásme, ale o malý moment sa naši oslobodili a dostali sa k zakončeniu v útočnom pásme, keď pálil obranca Švarný, no len do hráča fínskeho výberu.
     
    51:29
    Marinčin hľadal v strednom pásme Miklíka, no pozorná fínska defenzíva puk upratala do bezpečia a zakladala útok.
     
    50:45
    Ján Laco opäť skvelo zasiahol po strele od Iiriho Pakarinena z pravej strany, keď jeho projektil švihom zneškodnil svojimi betónmi.
     
    50:15
    Slováci si však teraz nerozumeli v rozohrávke a poslali puk cez všetky čiary, za čo čiaroví rozhodcovia odpískali icing.
     
    49:27
    Fíni však už hrajú v týchto chvíľach v pätici.
    Marken.cz

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 13. Švarný (Reway, Bartek), 32. Šatan (Švarný) – 21. Mäntylä (Immonen)


    Slovensko: Laco (Hudáček) – Ďaloga, Sloboda – Marinčin, Čerešňák – Švarný, Štajnoch – Stehlík, Deyl – Nagy ("A"), Mikúš, Šatan ("C") – Tybor, Šťastný, Miklík ("A") – Reway, Špirko, Bartek – Skokan, Lušňák, Haščák
    Finsko: Koskinen (Saros) – Mäntylä, Hietanen – Korpikari, Karalahti ("A") – Lindell, Taimi – Marttinen, Kivistö – Tuppurainen, Immonen, Hytönen ("C") – Keränen, Teräväinen, Pakarinen – J. Sallinen, T. Sallinen, Poysti – Savinainen, Lahti, Wirtanen ("A")

    Rozhodčí: Tomáš Orolín, Peter Jonák – Miroslav Valach, Martin Smrek

    Diváci: 4468
    bahis siteleri