Švýcarsko – Česko 1:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Česko
Neděle 27.04.2014, 13:30 • St. Jacob Arena, Basilej • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Až teď! Mayer sprintuje na střídačku, Švýcaři to zkusí v šesti proti pěti.
     
    57:17
    Další obrovská šance českého národního týmu! Prudkou ránu Radila zastavila až branková konstrukce švýcarské svatyně.
     
    50:04
    Utkání sleduje 4 126 diváků, atmosféra v Basileji je o poznání klidnější než v pátek v Neuchatelu, kde bylo vyprodáno.
     
    47:36
    Uklidňující gól pro český národní tým mohl přidat Smoleňák. Z bezprostřední blízkosti domácího brankáře Mayera se však neprosadil. Puk se do švýcarské brány nedostal ani po následném závaru. Touš sice poskakoval po brankovišti, za brankovou čáru si to ale nenamířil.
     
    46:55
    Další šance Švýcarska! Neuenschwander se dostal do dobré pozice mezi kruhy, naštěstí pro český tým však neodkázal zamířit přesně. Kovář tentokrát nemusel zasahovat.
     
    43:17
    Po české ztrátě puku se domácí dostali do přečíslení tři na jednoho, zodpovědnost na sebe vzal útočník Martin Plüss, jeho střela však mířila vedle.
     
    28:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Faulovaný VOTĚCH MOZÍK se rozjel proti švýcarskému brankáři Mayerovi a s jistotou proměňuje trestné střílení. Češi se vrací do vedení v zápase, pro Mozíka se navíc jedná o jeho první reprezentační branku v kariéře! Bez asistence.
     
    28:15
    Pozor, velká šance pro český národní tým vrátit se zpět do vedení v zápase! Při hře pět na pět se do samostatného úniku dostal obránce Mozík, který byl faulován a sudí bez rozvah zkřížil ruce nad hlavou. Trestné střílení pro národní tým!
     
    26:05
    Kritické momenty pro český národní tým! Po velmi sporném zákroku je vyloučen i obránce Mozík a Češi se budou téměř dvě celé minuty bránit ve třech proti pěti!
     
    26:01
    První přesilová hra pro domácí Švýcarsko. Vyloučen je obránce Linhart.
     
    24:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno. Švýcaři na začátku druhé třetiny mírně zvýšili svoji aktivitu, za což jsou odměněni srovnávací trefou. Hollenstein z otočky přihrál KEVINU ROMYMU před branku, který měl dost času překonat Kováře střelou k levé tyči. Asistence: Denis Hollenstein.
     
    17:50
    Velká šance českého týmu na druhou branku v utkání! Do přečíslení dva na jednoho se dostali Martin Růžička s Romanem Červenkou. První jmenovaný nahrával druhému, ten však nedokázal tečovat jeho přihrávku za záda švýcarského brankáře.
     
    13:19
    Vzápětí následuje další přesilovka pro český tým. Vyloučen byl tentokrát obránce Grossmann.
     
    10:48
    První přesilová hra je zde, zahraje si ji česká družina. Vyloučen byl švýcarský útočník Neuenschwander.
     
    05:27
    Chybělo málo a Češi mohli přidat druhou branku v zápase! Krejčík a Jordán nepříjemně ostřelovali domácího brankáře od modré čáry, k jednomu vyraženému puku se dostal Filippi, který však z blízkosti napálil puk jen do připravené lapačky švýcarského brankáře Mayera!
     
    04:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český národní tým otevírá brankový účet dnešního duelu! První velkou šanci MARTIN RŮŽIČKA ještě nevyužil, z té následující se ale raduje, když dokázal švýcarského brankáře Mayera prostřelit mezi betony. Asistence: Roman Červenka.
     
    03:21
    Martin Růžička v obrovské šanci, třinecký forvard se dral do samostatného úniku, nepodařilo se mu ale zakončit tak, jak by si představoval!

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 25. Romy (Hollenstein) – 5. Růžička (Červenka), 29. Mozík (TS)


    Švýcarsko: Mayer – Ramholt, Grossmann, Kukan, Schlumpf, Kamerzin, Huguenin, Kparghai – Plüss, Ambühl, Suri – Simek, Romy, Hollenstein – Pestoni, Monnet, Rüfenacht – Neuenschwander, Froidevaux, Scherwey. Trenér: Sean Simpson.
    Česko: Jakub Kovář – Kolář II, Linhart, Mozík, Jank, Vitásek, L. Kovář, Jordán, Krejčík – Martin Růžička, Červenka, Vondrka – Radil, Kousal, T. Nosek – Petružálek, T. Zohorna, Smoleňák – Valský, Filippi, Buchtele. Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Reiber, Kurmann – Arm, Müller (všichni Švýc.)

    Diváci: 4 126
    ocianews.com