Kanada U18 – Švédsko U18 3:1 (kon.) | USA U18 – Česko U18 5:2 (kon.)
konec
USA U18
5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
Česko U18
Neděle 27.04.2014, 18:00 • Kisapuisto, Lappeenranta • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Louis Belpedio přebírá trofej pro mistry světa!
     
    Přichází medailový ceremoniál pro týmy. Národní tým České republiky dosáhl na stříbrné medaile poprvé v historii a šampionátem ve Finsku se tak nesmazatelně zapsal do dějin českého hokeje!
     
    59:50
    Američané si užívají poslední vteřiny zápasu, titul mistrů světa bude jejich!
     
    59:26
    Vaněček nyní vytáhl lapačku proti jasné brance!
     
    55:30
    Jakub Vrána vystihl přihrávku na modré čáře, ujížděl sám na branku, ale v rozhodující chvíli, při kličce do bekhendu mu kotouč sjel z čepele!
     
    52:12
    Pokud má český tým ještě něco s utkáním udělat, nyní má zřejmě poslední možnost. Přichází přesilová hra, vyloučen Auston Matthews(USA) – 2 minuty – faul kolenem.
     
    48:34
    I když Jakub Vrána moc nechce a diskutuje s rozhodčími, musí na trestnou lavici. Uvidíme tak přesilovou hru USA. Vrána dostává 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    41:50
    Češi opět pasivní, nyní nechali dorážet trojici Američanů na brankovišti. Shane Gersich v rozhodující chvíli pálil pouze do Vaněčka.
     
    34:20
    Česko U-18 právě vstřelilo branku!
    Už se zdálo, že národní tým přesilovku nevyužije, ovšem v jejím samotném závěru se prosazuje. Alex Rašner zvedl na modré čáře hlavu, střílenou přihrávkou našel hůl DAVIDA KAŠEHO, jenž již neměl problém doklepnout puk do sítě. Asistence: Alex Rašner, Michael Špaček.
     
    32:40
    Přesilovka pro reprezentaci. Vyloučen Alex Tuch (USA) – 2 minuty – krosček.
     
    28:29
    Velká laxnost českých obránců. Noah Hanifin nyní prošel obranou Čechů jako nůž máslem, zastavil jej až Vítek Vaněček.
     
    27:10
    Pavel Zacha – 2 minuty – vysoká hůl.
     
    27:13
    USA právě vstřelilo branku!
    To už vypadá na debakl! Pátý zásah v české brance. AUSTON MATTHEWS se dostal do útočného pásma, tam nic nevymýšlel a vystřelil. Kotouč umístil přesně pod horní růžek. Asistence: Brandon Fortunato.
     
    21:13
    USA právě vstřelilo branku!
    Pokud chtěl národní tým pomýšlet na šanci v tomto utkání, nyní se mu cesta dost komplikuje. Američanů utíkají opět na rozdíl tří branek. DYLAN LARKIN dostal puk do mezikruží a z této pozice nedal Vaněčkovi šanci. Asistence: Sonny Milano
     
    19:27
    Česko U-18 právě vstřelilo branku!
    Češi vykřesávají jiskřičku naděje! Přesně takový gól tým trenéra Petra potřeboval. Radek Veselý vybruslil po levém mantinelu, vystřelil, Nedeljkovic jeho pokus pouze vyrazil, JIŘÍ SMEJKAL byl důrazný na brankovišti a doklepl puk do sítě. Asistence: Radek Veselý, Filip Chlapík.
     
    17:17
    Sonny Milano poslal puk před branku, tam číhal Alex Tuch, jenž v dobré příležitosti pálí mimo.
     
    07:41
    Time-out pro Čechy.
     
    07:41
    USA právě vstřelilo branku!
    To je šok pro Čechy! Vaněček inkasuje v krátké době již potřetí! SONNY MILANO a stál na brankovišti v nepřehledné situaci a dorazil nahození od modré čáry. Asistence: Louis Belpedio a John MacLeod.
     
    06:55
    USA právě vstřelilo branku!
    Následně je s českým týmem ještě hůře. Kyle Connor vybruslil z rohu hřiště, poslal puk na Vaněčka, který jej pouze vyrazil před sebe. Tam číhal AUSTON MATTHEWS a pohotově dorazil. Asistence: Kyle Connor a Ryan Collins.
     
    05:44
    A znovu aktivní Vrána. Ne náhodu je tento útočník nejlepším střelcem turnaje. Nyní mohl přidat další zásah, když ujížděl ze středního pásma. Z kruhů pálí nad.
     
    03:03
    Máme tu první vyloučení. Za vražení vyloučen Joe Wegwergh (USA).
     
    00:33
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je špatný start pro reprezentaci. Nejdříve poslal Jack Eichel do úniku Milana, jeho pokus však Vaněček pokryl. Následně se hra přesunula opět do českého brankoviště, kde využil zmatku JACK DOUGHERTY a kotouč propadl Vaněčkovi na levé tyči. Situaci ještě musel prověřit videorozhodčí, branka však platí. Asistence: Sonny Milano, Jack Eichel.

    Lukáš Majer

    Branky a nahrávky: 1. Dougherty (Milano, Eichel), 7. Matthews (Connor, Collins), 8. Milano (Belpedio, MacLeod), 22. Larkin (Milano), 28. Matthews (Fortunato) – 20. Smejkal (Veselý, Chlapík), 35. Kaše (Rašner, Špaček)


    USA U18: Nedeljkovic – Dougherty, Fortunato, Glover, Belpedio (C), Collins, Hanifin, MacLeod – Eichel (A), Tuch, Milano – Bjork, Larkin (A), Hitchcock – Gersich, Matthews, Connor – Wegwerth, Pavelek, Stevens – Fiegl. Trenér: Danton Cole.
    Česko U18: Vaněček – Pyrochta (A), Mašín (C), Ščotka, Rašner, Mikliš, Zbořil, Havlín – Pastrňák (A), Karabáček, Zacha – Kaše, Vrána, Špaček – Veselý, Smejkal, Chlapík – Vopelka, Kuťák, Ordoš – Černoch. Trenér: Jakub Petr.

    Rozhodčí: Wehrli (SUI), Kaukokari – Pesonen (oba FIN), Malmqvist (SWE)
    ocianews.com