Slovensko – Francie 3:5 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:4 (kon.) | Česko – Kanada 3:4 (kon.)
Rusko – USA 6:1 (kon.)
konec
Slovensko
3:5 (1:0, 2:1, 0:4)
Francie
Pondělí 12.05.2014, 15:45 • Hala Čížovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tolik tedy prozatím z haly Čižovka, od 19:45 pokračuje program zápasem mezi Českem a Kanadou. Komentátorskou štafetu předávám Pavlovi Kubovi, který vás tímto duelem bude provázet. Z mé strány je to vše, z běloruského Minsku přeji hezký večer. (18:29:48)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5358 diváků.
     
    Je dobojováno, neskutečný příběh francouzských hokejistů pokračuje. Po Kanadě je pokořeno i Slovensko, které totálně pokazilo třetí třetinu. Klíčovým momentem zápasu byla nevyužitá dvojnásobná slovenská přesilovka, která trvala téměř dvě minuty. Pak přišel trest, Francie překlopila výsledek na svou stranu a dokráčela ke třem bodů. Má jich pět a teoreticky by se mohla vyhnout sestupovým starostem. Naopak Slováci mají problém, na svém kontě mají pouze bod a pokud chtějí postoupit, nesmí si v dalších zápasech dovolit prohrát.
     
    Střely na bránu celkem:

    22:25 (6:6, 7:12, 9:7)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Ladislav Nagy (Slovensko) – Baptiste Amar (Francie)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    » Roussel trefuje prázdnou branku.
     
    59:31
    Francie právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné se stává skutečností, Francie podruhé na tomto turnaji šokuje hokejovou veřejnost. Do prázdné brány uklízí kotouč ANTOINE ROUSSEL a je rozhodnuto. Bez asistence.
     
    59:20
    Ján Láco sedí na střídačce, Slovensko to zkusí v šesti.
     
    59:07
    Čas ukrojil deset vteřin, další buly před Huetem. Francie je hladová po dalším skalpu silné hokejové země.
     
    58:48
    Slováci získali pásmo, bude se vhazovat před Huetovou bránou.
     
    58:00
    Francouzský trenér to moc dobře ví a bere si čas na poradu. Poté se bude vhazovat u Laca.
     
    57:36
    Slovensko může litovat nevyužité dvojnásobné přesilovky 5/3. V podstatě přišel zákonitý trest a Francie je blízko dalším bodům do tabulky.
     
    » Francie se dostává do vedení 3:4.
     
    56:19
    Francie právě vstřelila branku!
    V Čižovce se dějí neuvěřitelné věci. Francie před touto třetinou prohrávala 1:3, ale necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny vede 4:3! Guttigovu střelu vyrazil Laco pouze před sebe a všudybyl DAMIEN FLEURY šokoval všechny přítomné diváky. Asistence: Anthony Guttig, Teddy Da Costa.
     
    55:38
    Francie hraje v plném počtu, tohle se Slovákům vůbec nepovedlo a trestuhodně přišli o možnost rozhodnout tento duel.
     
    54:46
    Slováci pálí jednu ránu za druhou, Huet je ovšem pevný jako žula.
     
    53:17
    Valachova nepříjemná střela trefila Hueta, poté se obránce Slavie Praha znovu dostal do zakončení, tečující Hrivík však nedokázal umístit puk do francouzské sítě.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 16. Nagy (Sloboda), 24. Nagy (Šatan), 37. Šatan (Miklík, Valach) – 27. Amar (Desrosiers, T. da Costa), 51. Amar (Guttig), 51. Roussel (Besch), 57. Fleury (Guttig, T. da Costa), 60. Roussel


    Slovensko: Laco (Janus) – Ďaloga, Sloboda, Marinčin, Brejčák, Švarný, Valach, Čerešňák – Hrivík, Šatan (C), Nagy – Viedenský, Pánik, Tatar – Miklík, Marcinko, Réway – Skokan, Tybor, Šťastný – J. Mikúš. (náhradník: Július Hudáček). Trenér: Vladimír Vůjtek.
    Francie: Huet (Hardy) – Manavian, Amar, Auvitu, Besch, Janil, Chakiachvili, Dieudé Fauvel – Y. Treille, Meunier (C), Desrosiers – S. da Costa, Roussel, Bellemare – Fleury, Guttig, T. da Costa – Berthon, Henderson, Ritz, Raux. (náhradníci: Tardif, Quemener, Moisand).Trenér: Dave Henderson.

    Rozhodčí: Kaval, Patifie (oba USA) – Dědulja (BLR), Fluri (SUI)

    Diváci: 5358
    thejrc.org