Ružomberok – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Žilina – Košice 3:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Myjava 1:2 (kon.)
B. Bystrica – Trenčín 2:2 (kon.) | Nitra – Senica 2:0 (kon.) | Trnava – Slovan Bratislava 1:2 (kon.)
konec
MŠK Žilina
3:2 (2:1)
MFK Košice
sk Sobota 31.05.2014, 17:30 • Štadión MŠK Žilina • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    To je už od nás pre dnešok, pre celú sezónu, ale aj pre celú Corgoň ligu všetko. Opäť sme vám priniesli všetky stretnutia prostredníctvom podrobných textových prenosov. Srdečne vám ďakujeme za ich sledovanie! (19:21:59)
     
    V poslednom zápase sezóny Žilina trikrát vyhrávala, no dvakrát sa hosťom podarilo vyrovnať. Napokon ale Košičania nedosiahli ani len na bod a na dovolenky odchádzajú po prehre 1:3. O čosi lepší začiatok leta budú mať Šošoni, ktorí nevydarenú sezónu zakončili aspoň vydareným zápasom.
     
    Je koniec! Za nami je nie len duel Žiliny a Košíc, ale aj celá Corgoň liga a sezóna 2013/2014.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Šinglár to ešte skúsil centrom do vápna, ale tam nenašiel vôbec nikoho. Žilina pohodlne loptu odvrátila a dnes vyhrá!
     
    90+2
    Posledné zúfalé pokusy košických futbalistov. Tí sa síce snažia, ale ich súper sa veľmi dobre bráni a rozlúčku so sezónou zrejme zvládne víťazne.
     
    90+1
    Košičania to ešte skúšajú napádaním rozohrávky súpera. Práve Žilina má teraz loptu na svojich kopačkách, no domáci tím sa nikam zbytočne neponáhľa.
     
    90
    Žilina sa už nemá kam ponáhľať. V tomto zápase sa trikrát dostali domáci hráči do vedenia, a to si už zrejme udržia. Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    89
    Košickí futbalisti sa už vysunuli na útočnú polovicu. Pačindov center do pokutového územia nenašiel adresáta, a tak z toho žiadne zakončenie nebolo.
     
    88
    Ťažko povedať, koho teraz Káčer na útočnej polovici hľadal. Loptu tam posielal centrom, ale v podstate ju iba odovzdal súperovi. Košičania to ešte skúsia náporom.
     
    87
    Žilinčania sa ešte chceli predrať do zakončenia, ale zastavil ich ofsajd. Snáď aj prvý v tomto zápase, dnes sa hráči do zakončenia vôbec neponáhľali.
     
    86
    Košičania držia loptu na svojich kopačkách, ale nedarí sa im presadiť. Domáci tím veľmi dobre napáda ich rozohrávku a nedovolí im prebojovať sa k streleckému pokusu.
     
    85
    Hrdina Žiliny Jelič sa ale v tomto zápase žltej karte nevyhne. Dostal ju za zákrok v strede trávnika.
     
    84
    Do útoku sa ale pustili Košičania. Hosťujúci hráči ešte nič nevzdávajú a pokúšajú sa aj tretíkrát vyrovnať.
     
    83
    Žilinskí futbalisti aj tretíkrát v tomto zápase vyhrávajú. Hrdinom stretnutia bude zrejme domáci Jelič, ktorý sa presadil už dvakrát.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Jozef Skvašík, prichádza Lukáš Urban.
     
    81
    Žilina dala gól!

    Nádherná rana Žiliny a domáci sú opäť vo vedení! MATEJ JELIĆ pálil z hranici šestnástky a za takúto ranu by sa nemuseli hanbiť ani v popredných zahraničných súťažiach. Ružinský nemal žiadnu šancu na zákrok.
     
    80
    Rana ako z dela vyrovnala stav tohto zápasu. Žilinčania si môžu sypať popol na hlavu, pretože v druhom polčase si o presný zásah do svojej siete vyslovene koledovali.
     
    79
    Košice dali gól!

    Košičania si prevzali loptu, nahrnuli sa do šestnástky a BORIS SEKULIĆ namieril loptu nechytateľne priamo pod brvno. Krnáč nemal najmenšiu šancu.
     
    78
    Pačinda to nemyslel zle a jeho pokus mal poriadnu razanciu. Krnáč sa ale nenechal prekvapiť a loptu schoval vo svojich rukaviciach. Košičania sa ale budú musieť opäť stiahnuť do obrany.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 14. Jelić, 36. Guba, 81. Jelić – 34. Haskič, 79. Sekulić

    Karty:   85. Jelić (ZIL) – 77. Šinglár (KOS)


    MŠK Žilina: Krnáč – Piaček, Vavro (72. Škriniar), Mabouka, Káčer – Pečovský (C), Hučko, Škvarka (64. Paur), Guba – Mihálik (62. Jurčo), Jelić.
    Náhradníci: Le Giang – Králik, Kadlec, Škriniar, Klec, Paur, Jurčo.

    MFK Košice: Ružinský – Ostojić, Kavka, Sekulić, Korijkov – Huk (46. Kubík), Skvašík (82. Urban), Šinglár (C), Haskič – Diaby, Pačinda.
    Náhradníci: Karas – Tóth, Urban, Horodník, Gáll, Kubík.

    Rozhodčí: Šuniar – Balko, Klovanič

    Diváci: 1073
    ocianews.com